LeenaRosendahlOsHanhijrvi

Oulun pedofiiliskandaali ja maahanmuuttajien ihmisoikeudet

Ihmisoikeuksia poliittisesti ajavat ihmiset ovat osoittaneet oman kylmyytensä, kun Oulussa tapahtui vastenmielinen rikos ihmisyyttä vastaan. KRP on kertonut, että nämä 9 pidätystä on vasta jäävuoren huippu. Kuka nyt puhuu kovista arvoista?

"Kaarina Hazardin suurin huoli oli se, että Oulun poliisi kertoi epäiltyjen raiskaajien olevan ulkomaalaistaustaisia. Ei siis se, että raiskauksia on tapahtunut." Tuomas Enbuske 

Nasima Razmyar taas murehtii maahanmuuttajia.

 

 

Näille rikollisille ihmisille on myönnetty Suomen passeja muualla maailmassa arvostettuja ja luotettuja passeja. Hävettää ja huolestuttaa! Mihin on myyty suomalaisten lasten lapsipornokuvia, kun heitä raiskataan? Moniko on niitä jo ostanut? Mitä tapahtuu maabrändille jos vaikka USA:ssa tehdyssä terrori-iskussa on terroristiepäiltynä Suomen kansalainen?

Media ja viranomaiset ovat salanneet jo kauan suomalaisilta, että ulkomaalaisten tekemät seksuaalirikokset kohistuvat nuoriin tyttöihin, jotka ovat vielä lapsia. Tilastot on kaikin tavoin karuja. Nämä miehet on karkoitttava Suomesta pois ikiajoiksi. He ovat pettäneet meidän luottamuksemme ja vahingoittaneet lapsiamme. Suomalaiseksi ei voi muuttua saamalla turvapaikan ja sitä myötä kansalaisuuden. Vaan suomalaisuus on suomalainen kulttuuri ja suomalaiset arvot. 

Vähälle huomiolle on jäännyt myös se, että kaksi kielteisen turvapaikkapäätöksen saannutta 30-vuotiasta miestä yrittivät suistaa linja-auton tieltä hyökkäämällä kuskin kimppuun. Näitä sattumuksia tapahtui siis kahdessa eri bussissa samoihin aikoihin. 

Ruotsi ei ota vähään aikaan tp-hakijoita, koska heidän maahanmuuttopolitiikkansa on epäonnistunut. Siinä meille humaani sosiaaliemokrattinen mallimaa.

Miksi ihmisoikeuspolitiikot haluavat kehitysmaiden ihmisiä Suomeen sen sijaan, että esim. Somaliasta rakennettaisiin kehittyvä maa? eikö olisi aika kääntää muuttoliike takaisin Somaliaan?

Muuan Twitter-keskustelija kertoi "Onko isänmaallisuus sitä, että mustamaalaa toiseuden, pelkää muutosta? Vai sitä, että haluaa nähdä maansa edistyvän, vaikuttavan positiivisesti kansainvälisesti, omaksuvan inhimillisiä arvoja, purkavan eriarvoisuutta ja nähdä erilaisuuden rikkautena?" Luen videolla Väittelyä turvapaikanhakijoista kesto 9 min.

Heillä on siis unelma, että Suomesta rakennetaan monikulttuurinen, moniarvoinen onnela, joka oikeasti on vain utopia. Vaalit ovat tulossa ja suosittelen pienpuolueiden äänestämistä! Itse äänestän Liike Nyt-puoluetta. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (85 kommenttia)

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

"Suvaitsevaiset" muistuttavat ahkerasti, että jos käynnissä olevasta muutoksesta ei pidä, Suomesta voi vapaasti muuttaa pois. Esim. Viroon muutto alkaakin tuntua koko ajan entistä houkuttelevemmalta.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Kyllä minullekin tuo Twitter-mies ehdotti että voisit muuttaa pois Suomesta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Nazima Razmyarin huoli on aiheellinen. Täälläkin pyritään leimaamaan myös ei-raiskaavat maahanmuuttajat samanlaisiksi kuin raiskauksista kiinniotetut. Elleivät ole jääneet kiinni niin ainakin ovat aikoneet raiskata. Elleivät ole aikoneet, niin ainakin ovat kiihottuneet vapaasti ja rennosti pukeutuneista nuorista tytöistä.

Kävin juuri kaupassa isommassa kauppakeskuksessa. Jonkin verran oli myös erilaisia maahanmuuttaneita. Myös niitä kovin pelättyjä ja inhottuja huivipäitä. He eivät oikeastaan poikenneet mitenkään tavallisesta suomalaisesta, ellei lasketa hieman tummempaa ihonväriä.

Annetaan nyt vain poliisin hoitaa hommansa. Sitten tuomioistuin hoitaa loput. Luulisin poliisin hoitavan muutkin laittomuuksiin syyllistyneet tuomioistuimen eteen sitä mukaa, kun todisteet osoittavat sen tarpeelliseksi.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Aivan anna poliisin hoitaa ja ole hiljaa rasisti. Haluan, että turvapaikanhakijoita otetaan entiseen malliin ja myönnetään Suomen kansalaisuuksia. toivoopi Juho (arvoliberaali)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ei, vaan Juho Joensuu ei halua että ketään kohdeltaisiin epäoikeudenmukaisesti. Ainakin minä toivon niin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #8

Eipä tuo oikeastaan vaatisi mitään lisäämistä. Kuittaan kuitenkin, että kyse on juuri tuosta.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Atte Kalevan mukaan: ” Muslimiyhteisöt on otettava mukaan jihadismin kitkemiseen, ja jopa velvoitettava siihen.”

Miksi näin ei ole tehty? Olen ollut tällä linjalla siitä lähtien kun islam-nuoria Suomeen saapui.

Koraanikouluilla olisi monet ongelmat ehkäisty.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

A.Kaleva: ” Muslimiyhteisöt on otettava mukaan jihadismin kitkemiseen, ja jopa velvoitettava siihen.”

Jos joku muslimijärjestö haluaa mukaan niin se on kai sen asia. Mutta tuo velvoittaminen ei liene paikallaan. Vai pitäisikö esimerkiksi persuliyhteisöt velvoittaa mukaan yksittäisten persuleiden ongelmien hoitoon t.m.s. esimerkki jostakin muusta suunnasta?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"...Suomen passeja muualla maailmassa arvostettuja ja luotettuja passeja."

Minkä valtion passit ovat epäluotettavia?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Niiden, joiden kansalaisilla on kiihkeä tarve saada Suomen passi?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kaikkien maiden passeilla lienee sama julkinen luotettavuus, näin ainakin passisopimusten mukaan. Suomen laista löytyvät Suomen kansalaisuuden ja passin saamisen edellytykset.

Jos Monosta jotenkin ärsyttää vaatimus siitä, että kaikkia Suomessa oleskelevia ihmisiä tulee kohdella samalla tavoin ja siis oikeudenmukaisesti, ei liikuta minua vähääkään. Sekään ei liikuta minua vähääkään, että osa kommentoijista näyttää nykyisin liittävän minuun epiteetin "suvakki". Maailma on pullollaan aivan tavattoman yksinkertaisia ihmisiä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #12

"Jos Monosta jotenkin ärsyttää vaatimus siitä, että kaikkia Suomessa oleskelevia ihmisiä tulee kohdella samalla tavoin ja siis oikeudenmukaisesti"

Toki oikeudenmukaisuuden mukaan kaikille kuuluu Suomen sosiaaliturva ja samat palvelut kuin suomalaisille. Ongelma on vain rahat ja sen riittämättömyys eli toiveesi on epärealistinen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #13

"Kaikki" eivät edes minun oikeudenmukaisuusvaatimukseeni sisälly sosiaaliturvan kaikkien muotojen osalta. Laillisesti Suomessa oleskelevat kyllä sisältyvät.

Makkonen voi rauhassa miettiä, mitä seuraisi, jos laittomasti maassa oleskelevat jätettäisiin täysin ilman mitään elämisen edellytyksiä. Ei kannata olla huolissaan rikollisuudesta jos sitä haluaa lisää, kuten Makkonen tekee.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #14

Itseasiassa sait päättelyilläsi kaikki oikeutetuiksi Suomen sosiaaliturvasta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #17

No, tuskinpa muulla kuin sinun "logiikalla sitä".

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #18

Kyllähän on helppoa Kiinasta asti lupailla kaikille maahantulijoille kanta-suomalaisten sosiaaliturva.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #20

Missä minä sellaista olen luvannut? Onko sinulla vaikeuksia ymmärtää lukemaasi?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #21

Sinun käsityksesi mukaan sosiaaliturva kuuluu Suomessa laillisesti oleskeleville ja sinun käsityksesi mukaan sitä pitää maksaa myös laittomasti maassa oleskeleville etteivät ala rikolliseen toimintaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #22

Luitko sinä lainkaan kommenttini? En pidä suurena ihmeenä, että persuja yleisesti ottaen pidetään älyllisesti saamapuolelle jääneinä, ja että teidän älyllistä huippuanne edustavat sellaiset tahattomat (?) koomikot kuin Huhtasaari, Luukkanen ja Hankamäki

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #21

"Onko sinulla vaikeuksia ymmärtää lukemaasi?"

Max Jussila: Minkä valtion passit ovat epäluotettavia?
Minä: Niiden, joiden kansalaisilla on kiihkeä tarve saada Suomen passi?
Max Jussila: Jos Monosta jotenkin ärsyttää vaatimus siitä, että kaikkia Suomessa oleskelevia ihmisiä tulee kohdella samalla tavoin ja siis oikeudenmukaisesti...

Mitä tulee vaikeuteen luetun ymmärtämisessä, looginen loikka juuri tuohon johtopäätökseen vaatii varmaankin juristin taustan.

Arvioin tuossa Suomen passin tavoittelijoiden mahdollista motiivia, tilanteessa jossa heillä jo on toisen valtion passi, mutta he eivät koe sitä itselleen riittäväksi. Käsittääkseni passien myöntämisen menettelytavoissa sekä passien teknisessä suojassa väärennöksiä vastaan on eroja – minkä johdosta Suomen passi on maailmalla arvostetumpi kuin monet muut, esim. eräissä turvatarkastuksissa, olkoonkin, että kaikkien maiden passeilla on passisopimusten mukaan muodollisesti sama julkinen luotettavuus.

Miksi sen tai yhdenvertaisuuden periaatteen pitäisi Jussilan mielestä minua jotenkin ärsyttää, se on minulle kyllä täysi mysteeri.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #33

"Niiden, joiden kansalaisilla on kiihkeä tarve saada Suomen passi?"

Tämä virke siis tarkoitti: "Arvioin tuossa Suomen passin tavoittelijoiden motiivia, tilanteessa jossa heillä jo on toisen valtion passi, mutta he eivät koe sitä itselleen riittäväksi."

Paljon näytti mahtuvan arviointia tuohon, vaikka vaikea siitä oli kaikki tuo saada ulos.

Mitä tulee passien laatuun, niin onhan se toki huomattavasti parantunut sen jälkeen, kun niiden valmistus Suomessa lopetettiin. Minulta hajosi peräjälkeen kuukauden välein kolme suomalaista, nämä ulkomailla valmistetut ovat taas kestäneet aina voimassaolon loppuun.

Mistä sellainen turvatarkastuksia koskeva arvostettavuusarvio on peräisin?

Millä tavalla passin myöntäminen ja sen myöntämisen edellytykset Suomessa eroavat esim. muista Pohjoismaista? Tai vaikkapa Saksasta tai Kiinasta?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #36

Miksihän mm. monet venäläiset upporikkaat haluavat Suomen kaksoiskansalaisuuden?

Turvatarkastuksia koskee 1) subjektiivinen havainto rajavartijoiden ja tullimiesten suhtautumisesta Suomen passiin passintarkastustilanteessa verrattuna eräiden muiden passien esittäjiin 2) muidenkin Suomen passin esittäjien kokemukset, joista jotkut ovat jopa maininneet matkailuaiheisissa lehtijutuissa; tieteellistä lähdeviitettä niistä en pysty esittämään.

Uskoakseni kaikkiin Pohjoismaiden passeihin suhtaudutaan (muodollisesta myöntämisprosessista riippumatta) tässä suhteessa samalla tavoin, koska ne tunnetaan järjestäytyneinä yhteiskuntina ja oikeusvaltioina, joissa korruptio on vähäistä. Korruptoituneiden ja totalitääristen valtioiden passien saantia voivat de facto ohjata muutkin kuin lakiin perustuvat tekijät, joten passintarkastajilla ja turvatarkastajilla on perusteltuja syitä suhtautua niiden passeihin kriittisemmin, alkaen siitä, onko passin esittäjä aidosti se henkilö, jonka nimelle passi on kirjoitettu.

Olenpa tässä sitten oikeassa tai väärässä, se ei "jotenkin ärsytä" minua sanottavammin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #38

Ahaa, Mononen kirjoittaakin kansalaisuudesta, eikä jonkin esineen, kuten passin "luotettavuudesta" tai "arvosta" turvatarkastuksissa.

Pääsevätköhän Suomen kansalaisuuden ja sen myötä passin saaneet hieman tummaihoisemmat ihmiset maailmalla niin verratonta arvostusta nauttivan Suomen passin ansiosta samalla helppoudella turvatarkistuksista, mene tiedä. Suomen passit valmistaa usean muunkin valtion passeja valmistava Gemalto (ei-suomalainen yritys).

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #42

Mistäs passin tarkastaja tai turvatarkastaja muuten voi tietää yhtään mitään edessään olevasta tuntemattomasta henkilöstä, ellei hänellä ole käytettävissään tuon henkilön passia. Kyllä passin luotettavuus ja arvo (ilman mitään lainausmerkkejä) on yhteydessä mm. siihen, jaetaanko kyseisen valtion passeja hämäräperäisesti ties mistä vai valvotusti virallisia kanavia pitkin. Olennainen ominaisuus on tietenkin se, onko passi aidosti viranomaisen kirjoittama juuri kyseiselle henkilölle ja biotunnisteilla on varmaankin jatkossa tämän varmistamisessa yhä lisääntyvä merkitys valokuvan lisäksi.

Kansalaisuus on keskeinen passista ilmenevä tieto, ja Suomen kansalaisilla on maailmalla yleisesti hyvä ja luotettava maine, yksittäisistä hulttioista huolimatta. Enpä usko, että Suomen passi ainakaan heikentäisi kenenkään uskottavuutta ja luotettavuutta turvatarkastuksissa, ihonväristä ja muista rotuominaisuuksista riippumatta.

Kaksoiskansalaiselle voi olla jopa taktisesti edullisempaa käyttää Suomen passia kuin alkuperäisen kotimaansa passia, milloin jälkimmäiseen liittyy kyseenalainen maine tarkastajan kannalta, kuten valtioilla, joista tiedetään tulevan rikollisia, vakoojia tai terroristeja. Mene tiedä, tämäkö saa venäläismiljardöörit tavoittelemaan Suomen kaksoiskansalaisuutta takaamaan osaltaan heille uskottavuutta ja pienimmän riesan tietä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #44

Max ja Hannu.

Eri maiden passien arvo liittyy siihen, että toisilla pääsee ilman viisumia paremmin kuin toisilla.

Tämä on hyvinkin selittävä tekijä miksi suomen passi on kovaa "valuuttaa", jos sellaisen sattuu omistamaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #47
Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #48

Ööö...oliko kommentissani jotain väärää joka nauratti?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #49

"Suomi, Ruotsi, Saksa, Britannia ja Yhdysvallat mahdollistavat kansalaisilleen viisumivapaan matkustamisen 174 maahan. Kyselyssä, minkä kansalaisuuden ihmiset valitsisivat omansa lisäksi, johdossa oli kuitenkin Britannia (20,36 % vastaajista), Yhdysvallat (18,96 %) ja Sveitsi (17,05 %). Suomi tai Ruotsi eivät sijoittuneet tässä listauksessa viiden kärkimaan joukkoon."

"Ruotsalaisten passi on myös suosituinta mustan pörssin kauppatavaraa, koska Ruotsi ei rajoita kansalaisten mahdollisuuksia ostaa uutta passia."

https://www.is.fi/matkat/art-2000000912756.html

Malesian passi oli maailman ensimmäinen biotunnistepassi, Kiinan toinen.

Muissa Pohjoismaissa passien biotunnisteista ei pidetä rekisteriä, Suomessa poliisi rekisteröi kaiken.

Enpä jaksa pitää sen paremmin Suomen kansalaisuutta kuin passiakaan kovin ihmeellisinä. Suomea ei kukaan maailmalla tunne, joten päätökset jossain passintarkastuksessa tuskin mihinkään "tietoon" perustuvat.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #51

"Enpä jaksa pitää sen paremmin Suomen kansalaisuutta kuin passiakaan kovin ihmeellisinä. Suomea ei kukaan maailmalla tunne, joten päätökset jossain passintarkastuksessa tuskin mihinkään "tietoon" perustuvat."

No sinällään sillä ei ole merkitystä pidätkö juuri sinä suomen kansalaisuutra ihmemmisenä.

Mutta jotkut pitävät.
Ja nimenomaa sen vuoksi että suomen kansalainen saa suomen passin ja sillä pääsee useampaan maahan ilman viisumia kuin jolkain toisen maan passilla.
Ja tämä on monelle nimenomaa tärkeä asia.

Silti en vieläkään ymmärrä mikä kommentissani sai sinut nauramaan.
Vastasin vain teidän väittelyyn koka koski nimenomaa passia.
Muuten sillä kansalaisuudella tuskin on suurta merkitystä siihen, mikä on patempi kuin toinen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #53

Nuo ovat turismin liittyviä preferenssejä, eivät yhtään mitään muuta.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #54

Ei se silti muuta passin ns."laatua"

Toisekseen Kyllähän tuo myös helpottaa koijareiden elämää etkä voi sitä kiistää.
Enkä nyt puhu pelkästään turvapaikan hakijoista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #55

Mikä "tuo" helpottaa koijareiden elämää? Että kyselyyn osallistuneet turistit haluavat Britannian kansalaisuuden, vaikka se ei kuulu Schengen-sopimukseen? Tai että passien väärentäminen, lähes mahdottomia, ovat lähes olematon ilmiö?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #56

Älä nyt Max :)

Et ole tyhmä.

Kyllä varmasti ymmärrät mistä puhun...tai sitten olen pahasti yliarvioinut sinut.

Täytyyhän sinun ymmärtää mikä on ero passilla(kansalaisuudella), jolla pääsee ilman viisumia melkein joka paikkaan.
Tai passilla jonka kanssa joudut hommailemaan viisumin että pääset sinne samaan paikkaan.

Tämä pätee tietysti turismissa kuten niillä jotka haluavat kierrellä maailmalla ns. väärillä asioilla

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #57

Minua suoraan sanoen vituttaa suomalaisten pöljä käsitys maansa erinomaisuudesta monessakin suhteessa. Suomelle perustettiin "brändityöryhmä". Mikään muu valtio ei ole sellaista tarvinnut, brändit joko syntyvät tai sitten eivät. Mikä elokuva tahansa, ja ruotsalaisia tuotteita löytyy vähintään kaksi jo katukuvasta, oltiinpa missä päin maailmaa tahansa. Suomea ei tunneta, piste.

Samoin sosiaaliturvan ylistys. Tutkikaa nyt jumalauta miten asiat ovat muissa maissa.

Ja saatanallinen hysteria paristakymmenestä tuhannesta mahdollisesti oleskeluluvan saavasta ulkomaalaisesta.

Tämä ei muuten sitten sisällä minkäänlaista kannanottoa ulkomaalaisten ylisuureen osallisuuteen myös (törkeissä) rikoksissa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #59

#59

Olen 100% samaa mieltä jokaisesta esimerkistäsi.
Mutta toisaalta kaikkihan ylistää omaa maataan...suomi ei tässä ole poikkeus.

Meillä vaam on ongelma, että on niin vaikea keksiä niitä esimerkkejä joilla perustella meidän "parhautta"

Kun ruotsilla on Ikea meillä on sotka.
Kun ruotsilla oli Abba meillä oli Mikko Alatalo.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #61

Onnistunutta vertailua! Lihapullat ovat maailmalla ruotsalaisia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #57
Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #51

"Enpä jaksa pitää sen paremmin Suomen kansalaisuutta kuin passiakaan kovin ihmeellisinä. Suomea ei kukaan maailmalla tunne, joten päätökset jossain passintarkastuksessa tuskin mihinkään "tietoon" perustuvat."

Sen sijaan kaksoiskansalaisten alkuperäistä kansalaisuutta saatetaan pitää hyvinkin "ihmeellisenä", ja silloin voi päästä helpommin minne haluaa profiloitumalla tuntemattomaksi ja mitäänsanomattomaksi suomalaiseksi. Mikä muu saisi venäläiset miljardöörit tavoittelemaan Suomen kaksoiskansalaisuutta?

"päätökset jossain passintarkastuksessa tuskin mihinkään "tietoon" perustuvat" – voisi hyvinkin olettaa, että perustuvat, kun nuo tarkastajat on kerran palkattu varta vasten laskemaan maahan toivotut henkilöt ja syynäämään tarkemmin kyseenalaiset tulijat. Tiedät varmasti, että esim. Jenkkilään ei kävellä kuin mihin tahansa hollitalliin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #76

Venäläiset miljardööri saavat Australian, Kanadan, Yhdysvaltain ja vaikkapa Maltan passin rahalla. Kai nyt sentään jotain tiedät noiden kolmen ensiksi mainitun "investointikansalaisuuksista"?

Hyvä kun mainitsit Yhdysvaltain maahsntulon. Tärkeämpää kohtelua kiinalainen vaimoni ei ole saanut osakseen missään päin maailmaa kuin Yhdysvaltoihin mennessämme, kaikilla kerroilla. En usko noiden tyyppien tietävän missä maan joukkoja on sotimassa saati pystyvän näyttämään yhtäkään niistä kartalta.

En ole kyllä huomannut passintarkastuksessa erityisen vapaata pääsyä Suomen hollitalliin. Kohtelu on kyllä näyttänyt Yhdysvaltoja asiallisemmalta.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #76
Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #14

Laittomasti maassa olevat pitäisi ottaa säilöön kuten aijemmin ehdotin, koska ovat turvallisuusuhja, joka näkyi esim. bussisurmien yrityksissä.
.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #40

Kuka niitä busseja yritti surmata?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #12

Kehotan perehtymään passiasiaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #15

Minä taas kehotan blogista perehtymään asiaan, josta kirjoittaa tai jota kommentoi.

Koska olet perehtynyt (?) "passiasiaan" voisitko kertoa, mitä kommentissani oli väärin?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #19

On maita, jotka eivät päästä rajojensa yli kaikkien maiden kansalaisia jo ihan turvallisuussyistä. Jotku passit on vaan luotettavampia kuin toiset.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #26

Mitä tuolla on tekemistä passin luotettavuuden kanssa? Tuossa tapauksessa on kysymys ko. maan kansalaisiin kohdistuvista odotuksista/ennakkoluuloista.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #27

Mitä oikein luulet minun tarkoittavan? Olen monesti maailmalla päässyt helposti passitarkastuksista, kun joillakin tuntuu olevan vaikeaa. On myös eri jonoja euroopan ulkopuolisille.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #32

Kirjoita sitten mitä tarkoitat.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #34

Kaikkiko pitää avata? Pitää olla ymmärrystä asioihin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #64

Kiinan passi on kova sana Kiinaan tullessa: kiinalaisille ja "muille" = "foreigners" on omat tarkastukset, eikä kiinalaisen tarvitse täyttää maahantulokaavaketta. Sama toisinpäin: eri tarkastukset eikä maasta poistumiskaavaketta kiinalaisilla. On se vahva passi se kiinalainen, ja luotettava.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #12

#12
https://www.iltalehti.fi/matkajutut/a/201701182200...

Kyllähän noilla tiettyä eriarvoa on.
Vaikka passi onkin aina passi.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ruotsin-passi-...

Itse asiakirjan "laadullakin" osaa olla eroa.
Joissa ilmeisesti suomalainen versio hyvällä tasolla.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #45

Ovathan suomalaiset passit tosi luotettavia nykyään, kun niiden valmistaja ei enää ole suomalainen yhtiö.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #46

Valmistajayhtiökö sen passin luotettavuuden takaa, vai passin myöntävä viranomainen?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #50

Luotettavuus? Käsitin, että selität sitä laatua jollain muulla kuin viranomaistoiminnan luotettavuudelle.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #50

#50

Periaatteessa molemmilla on merkitystä.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #45

Tämä on erittäin hyvä kirjoitus asiasta

Suomen passi on maailman kolmanneksi paras | Iltalehti Afganistanin passilla ei paljon matkustella. Täysin ilman rajoituksia sillä pääsee vain kolmeen maahan.

https://www.iltalehti.fi/matkajutut/a/201701182200...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #66

Turistilässytystä. Britannian kansalaisuus on halutuin, Suomi ei edes viiden joukossa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #67

Isaac Asimov sanoi muistaakseni joskus jotain sellaista, että nykyään monet ymmärtävät demokratian väärin. Se ei tarkoita sitä, että "my ignorance is just as good as your knowledge". Mutta "näin nämä asiat koetaan" kuten joku persu jossain parkaisi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #66

Noista jutuista oikeastaan kuulostaa pikemminkin siltä, että Suomen passi ei ole erityisen kannattava rikollisissa käsissä ainakaan kaupanteon välineenä. Muuten se on varmaan hyvä rikolliselle kuin rikolliselle, jos onnistuu kulkemaan tutkakatveessa. Toisaalta sellaisen rikollisen tunnistaminen, joka ei ole jäänyt kiinni rikoksesta, on vaikeaa - viranomaisellekin.

Muuten taas Suomen passin saamiseen vaaditaan vissiin vähintään kuusi vuotta oleskelua Suomessa syyllistymättä rikoksiin. Minkähänlaisia meedioita arvelet poliisilla olevan käytössään, jotta he voisivat poimia passinhakijoiden joukosta tulevat rikolliset. Pelkkä ulkomaalaisuus ei kai voi olla rikollista, vaikka se monen mielestä suuri häpeä onkin...

Vieläköhän onnistuisi kahden voimassaolevan Suomen passin yhtäaikainen pitäminen sillä verukkeella, että joutuu vierailemaan sekä Israelissa että muslimimaissa... Minulla ei ole ollut asiaa Israeliin, joten en ole päässyt testaamaan, tuleeko ongelmia. Muuten muslimimaiden leimat eivät ole olleet minnekään este, vaikka minulla on ollut sentää roistovaltio Iraninkin viisumi passini sivulla. Tosin Yhdysvaltoihin en sillä passilla koskaan viisumin jälkeen enää edes yrittänyt. Ei ole ollut asiaa.

Kansalaisuudenkin saamiseen on ihan kohtuulliset vaatimukset. Kielitaitovaatimus on varmaan sellainen, että siinä on subjektiivinen liukuma. Mutta vaikkapa nuhteettomuusvaatimuksesta ei taideta paljoa lipsua. Jos rikosrekisteristä löytyy jotain, hylsy tulee.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Yksi keino vapauttaa yksilö rikoksista on luetteloida xxxx-määrää rikoksia, mistä yksilön pitää ruksata kaikki ne rikokset, mihin ei ole syyllistynyt. Jos yksilö rikkoo antamaansa syyttömyyttä, tuomio pitää antaa kaksinkertaisena. Voidaan soveltaa sekä kantaväestöön, että odottaviin maahantulijoihin.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

itse näkisin niin että turvapaikka on valtion osoitus luottamuksesta, jos tämän rikkoo, rikkoo edellytyksen turvapaikkaansa.

nykymeininki on samaa kuin että työpaikalla juopottelevaa alkoholistia ei voisi irtisanoa koska hän vaikutti raittiilta töihintulovaiheessa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Femakot hiljaa,mee too miesvihaajat hiljaa(paitsi jos on kyse suomalaisten miesten tuomitsemisesta julkisuudessa ilman faktoja ,todisteita)lastensuojelujärjestöjen sadat naiset hiljaa jne.jne.suvakit hiljaa,vastuupoliitikot hiljaa..

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Razmyar ei tietysti halua kovin paljon asiasta puhua, koska Oulun tapauksessakin epäillyt todennäköisesti ovat muslimeita kuten myös Razmyar itse on.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Hän tekee hartiavoimin työtä maahanmuuttajien etujen ajamiseksi ihmttelen milloin hän hoitaa muut apulaispormestarin duunit.

Tai ainakin somessa ja mediassa asia vaikuttaa siltä.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Olen verrannut Sinnemäkeen ja Pakariseen jotka tviittaavat paljon työasioistaan.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Razmyar musliminaisena osaisi halutessaan varmaan tuoda valaistusta asiaan, että miksi muslimimiehet syyllistyvät niin paljon seksuaalirikoksiin täällä, kuten myös Ruotsissa.

Mutta siitä hän ei varmasti halua puhua.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #68
Tommi Mäkinen

Tiedettäisköhän vieläkään pedofiileistä jollei Junes ois törmännyt oikeuden papereihin ja Tiinan kanssa alkanut kyselemään?
Oikeuden vangitsemispaperit julkaistiin keskiviikkona (menneet automaattisesti joillekkin medioille?)
Junes ja Tiina julkaisi ne heti saatuaan torstaina ja Lauantaina poliisi tiedotti asiasta ja sanoi että:

"– Pohdimme tarkkaan tiedottamisen ajankohtaa jutun laadun takia. Tällaisissa tapauksissa tiedottamisen linjassa pitää olla varovainen, sillä on tärkeää suojella rikoksen uhria."

johon Halla-aho facessa:

"Onko lauantai uhrin suojelun kannalta parempi tiedotuspäivä kuin keskiviikko?"

Minusta aika kyseenalaista tommoinen salailu kun tiedettiin että tyypit saalistaa kokoajan netissä lapsia, mistä sitten varoitettiinkin..

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Kyllä tämä olisi jossain vaiheessa ollut pakko julkaista on niin isosta asiasta kyse.

Tommi Mäkinen

Jossain vaiheessa joo, mutta tosissaan viivyteltiin, ja sitten varoiteltiin.
Aika massiivista sekoilua poliisilta ja medialta kun oli niin kiusallinen aihe..

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #37

En näe linjassa mitään moitittavaa. Ensin varoivat julkistamista koska eivät halunneet antaa vettä älämölöstelijöiden myllyyn mutta kun se alkoi laulaa muuten niin sitten tiedottivat varoitellen älämölöstemästä. Valitettavasti tolkkua ei ole löytynyt senkään jälkeen älämölöstelijöille.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #37

Lokan ja Wiikin Youtube-kanavia poistettu, johtuukohan että julkasivat tämän Oulun pedofiilijutun paljon ennen muuta mediaa?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

"Mitä tapahtuu maabrändille jos vaikka USA:ssa tehdyssä terrori-iskussa on terroristiepäiltynä Suomen kansalainen?"
https://yle.fi/uutiset/osasto/news/finnish_man_arr...

No mitä on sitten tapahtunut niin sanotulle maabrändille kun pelkästään Yhdistyneessä kuningaskunnassa on kolme tapausta. Ulkomailla ei juuri kukaan tunnu ymmärtävän mikä tämä Suomen poliitikkojen lanseerama maabrändi on.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mikähän Razmyar:n viestissä oli niiin sopimatonta. Minusta se oli ihan tasapainoinen. Teot tunnistettiin hirveiksi mutta ei haluttu syyllistää kollektiivisesti. Yleisen länsimaisen oikeuskäsityksen mukaan kollektiiviset rangaistukset ovat kiellettyjä.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

demarit ovat olleet asiasta hiljaa, mutta hän tviittasi ei pahoitellakseen sitä että suomalaisten luottamus petetään vaan hän ei siedä kollektiivista syyllistämistä. Hän käyttää asemaansa hyväksi ajaakseen maahanmuuttajien etuja, vaikka saattaa vaarantaa jopa politiikallaan kansainvälistä turvallisuutta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Jos älämölörasistit heittää p**kaa tuulettimeen, ei kannata vasiten mennä sen eteen.

Maahanmuuttajatkin ansaitsevat etujensa ajajan eikä siinä ole mitään kiellettyä tai saastaista. Ei myöskään länsimaisen oikeuskäytännön puolustamisessa. Sitäpaitsi hän kertoi teot hirveiksi. Mitä hänen olisi pitänyt tehdä Rosendahlia ja muuta lynkkauspossea miellyttääkseen sekä hyvitelläkseen?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #80

Sinä se et muuta linjaa vaikka lapsia raiskataan ym. mitä lie kansainvälistä rikollisuutta. Pitääkö täällä olla niin tyhmiä päättäjiä. Passit on osalla myös myönntty.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #81

Mitä jos sinäkin Jorma Myyryläinen tulisit järkiisi pikkuhiljaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #82

Tarkoittaako Rosendahl järkiinsätulemisella, että pitää alkaa syyttää kollektiivisesti kaikkia samaan ryhmään kuuluvia joidenkin teoista? Esimerkiksi kaikkia persuleita T.Hakkaraisen törttöilystä j.n.e.? Käsittääkseni tässä on järkeä puhunut nimenomaan esimerkiksi N.Razmyar eikä Rosendahl.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #83

Kyse on sinun käytöksestäsi ja järkeilyistäsi. Mieti vähän mitä kirjoitat.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #84

Mikä käytöksessäni ja järkeilyssäni ei Rosendahlia miellyttänyt?

Ainoa jonka itse huomaan on, että hyvin epätarkalla lukemisella joku saattaisi ymmärtää väärin vanhan suomalaisen sanonnan lainauksen p**kasta tuulettimessa. Sillähän oli tarkoitukseni kertoa, että ymmärrän hyvin jos demulit eivät halua tieten tahtoen astua älämölöstelijäiden haukuttavaksi kun Rosendahl kertoi heidän olevan hiljaa. Tarkkaavainen lukija kuitenkin huomasi, että en mitenkään eritellyt keiden tulkitsin olevan noita p**kan heittelijöitä. Jätin sen tarkoituksella kertomatta ja jäin odottelemaan josko kalikka osuisi.

Muilta osin en löydä mitään sellaista jonka jotenkin pitäisi jotakuta loukata, ärsyttää tai saada pöyristelemään. Sellaistahan kai ei ole länsimaisten oikeuskäsitysten puolustaminen, eihän? Löytääkö Rosendahl?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Ne poliitikot jotka tämän raiskaajaroskasakin suomeen päästi,ovat myös syyllisiä,ja heitä tulisi rankaista samasssa oikeudenkäynnissä kuin raiskaajia,,tai valtakunnanoikeus se taitais olla,mutta lusimaan vaan vähintään kymmeneksi vuodeksi,,sipiläorposoini,,ja liandersson joutaa mys turhana propagandistina,,emmakari ja monet muut !

Käyttäjän IlariRiitakallio kuva
Ilari Riitakallio

Ongelmaan on ihmisoikeuksia kunnioittava ja meitä huolestuneita kansalaisia tyydyttävä ratkaisu, mutta koska ihmiset keskimäärin ovat liian putkiaivoisia, sitä tuskin koskaan tullaan näkemään. Ihmisoikeuksia pitää jatkossakin puolustaa ja ajaa myös poliittisesti. Tämä ei tarkoita, että määrättyjen maahanmuuttajien ryhmien kohdalla ei voitaisi määrätyin laillisin edellytyksin pitää voimassa erioikeuksia, kuin toisilla kansalaisilla. Ihmiset molemminpuolin koko typerää vastakkainasettelua ilmeisesti kuvittelevat, että esimerkiksi erioikeudet etnisen syntyperän perusteella olisivat sinänsä rotusyrjintää. Pelkkä erioikeuksien voimassapito ei ole rotusyrjintää, sillä rotusyrjintä määritetään laillisesti erioikeuksien voimassapidon syyn perusteella, jonka täytyy olla suurempi tasa-arvo. Välittävä ratkaisu olisi siten ajaa ihmisoikeuksien tasa-arvoista toteutumista vaikkapa sulkemalla määrätyt rikollisuudelle alttiiksi tilastollisesti todetut ihmisryhmät vuodeksi tai pariksi valtiollisiin uudelleenkoulutuslaitoksiin heille arvioidun riskin perusteella, joissa heistä juurittaisiin pois sellaiset heidän aikaisemman asuinympäristönsä käsitykset, jotka edistävät epätasa-arvoa. Seksuaalirikollisuuden vinouma osoittaa aivan selvästi, että tietyistä etnisistä ryhmistä ei pidetä tarpeeksi huolta, eli heitä ei kohdella tavalla, joka auttaisi heitä sopeutumaan paremmin tasa-arvoiseen naisia kunnioittavaan yhteiskuntaan. Tämänhetkinen välinpitämättömyys määrättyjen etnisten ryhmien erityistarpeista edistää epätasa-arvoa ja on enemmän ihmisoikeuksien vastainen kuin olisivat tasa-arvoa edistävät erioikeudet.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Seksuaalirikollisuuden vinouma osoittaa aivan selvästi, että tietyistä etnisistä ryhmistä ei pidetä tarpeeksi huolta, eli heitä ei kohdella tavalla, joka auttaisi heitä sopeutumaan paremmin tasa-arvoiseen naisia kunnioittavaan yhteiskuntaan.

- Tässä taitaa olla kyse ajautumisesta rikoksiin esim. lapsiporno. Sisäisten siirtojen myötä esim. Saksasta tälle yhdelle pidätetetylle jäi hyvät verkostot sinne. KRP sanoi, kyseessä jäävuoren huippu.

Toimituksen poiminnat