LeenaRosendahlOsHanhijrvi

Uudet jakolinjat: Globalistit vastaan nationalistit

Valta on keskittynyt eliitille ja siksi nationalismi ja fasistiset liikkeet tekevät nousua. Eliittisten puolueiden edustajat on kykenemättömiä toimimaan kansan tahdon mukaisesti ja he ovat takertuneet valtaan. Angela Merkel on vanhan ajan muinaisjäänne DDR:n ajoilta pelureiden peluri. Vastakkainasetteluiden pitäisi tapahtua demokraattisten ja liberaalien puolueiden kesken ja suurten puolueiden sisällä eikä vain oikeistopopulismin ja vanhan vallan välillä.

Kokoomusnuoret myötäilevät Euroopan konsensuspolitiikkaa ajamalla EU:n liittovaltiota. Poissa on se räyhäkäs vastakkaisajatteluryhmä kokoomusnuoria, johon kuului Ville Rydman, Elina Lepomäki ja Susanna Koski. EU politiikka on turmellut Kokoomuspolitiikot. Aatetta on enää vain nimeksi. Samoin on käynnyt keskustalle ja demareille. Vihreätkin tuntuvat ajavan jotain kansainvälistä politiikkaa, eivätkä ole enää pelkkä ympäristöpuolue.

Myös maltillisessa talousliberalismissa kuohuu. Hjallis Harkimo asettuu ehdolle eduskuntavaaleihin 2019 Liike Nyt riveistä. Kyse on kansanvallasta, jota Hjalliksen mielestä ei ole riittävästi. Puolueet tekevät toisin kuin äänestäjät tahtoisivat. Suosittelenkin äänestäjiä äänestämään pienpuolueita, kuten PS, Vasemmistoliitto, Liike Nyt, KD jne. sellaisia joita poliittinen valta ei ole turmellut.

Valtaosa kansalaisista haluaa maltillisempaa maahanmuuttopolitiikkaa ja palkankorotuksia, 100 miljardin valtion velan takaisinmaksusuunnitelmaa, yhdistyksien osinkojen verotusta ja mitä olemme saaneet?

Orwellin tapaan olemme saaneet lukea poliittisen eliitin virkanimityksistä, EU-parlamentin puheenjohtajaehdokkuudesta, komissaariuksista, sopeutumiseläkkeistä ja kaikki nämä ovat langenneet Kokoomuksen, Keskustan ja demareiden politiikoille. Lisäksi vielä näitä poliittisia puolueita lähellä olevien yhdistysten ylisuurista kokouspalkkioista ja rötöstelyistä.

Nyt on tulossa taas yksi byroratiakerros eli maakuntahallinto Kokoomuksen ja kepun lehmänkaupoista. Tiedossa on taas lisää virkamiehiä ja edustajia kokouspalkkioineen ja veronmaksajat maksaa. Valtaa siirretään kuntien päätöksenteosta maakuntiin. Ja valta keskittyy entisestään, koska maakuntahallintoon valitaan tuttuja kansanedustajia.

Luin juuri Politiikasta.fi "Aikaamme määrittävä politisoituminen edellyttää myös aiempaa poliittisempaa journalismia. Puolueettomuuden nimiin vannovalle toimittajakunnalle muutos on kivulias. Ideologisesti sitoutunut journalismi voi kuitenkin palvella demokratiaa.

Viime vuosina länsimaissa yleistynyt puhe liberaalin järjestyksen kriisistä heijastelee huolta toisen maailmansodan jälkeisen liberaalin konsensuksen rapautumisesta. Konsensuksen ajalla liberaalia demokratiaa määritti keskusta-oikeistolaisten ja keskusta-vasemmistolaisten puolueiden vuorottelu hallitusvallassa."

Olemme siirtyneet globalistit-nationalistit jakolinjoihin ja kaikki puolueet ovat melkein EU-myönteisiä globalisteja. Kuitenkin nationalismi on nyt nousussa läntisessä maailmassa mm. Yhdysvallat, Iso-Britannia, Unkari, Puola, Itävalta ja Italia ovat esimerkkejä siitä. Elämme siis muutosten aikaa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kaikenlaista sitä on liikkeellä.

AfD geht auf Abstand zur Parteijugend

"Abscheu" über "menschenverachtende Äußerungen": Die AfD will eine mögliche Trennung von ihrer Jugendorganisation Junge Alternative prüfen. Außerdem solle diese rechtsradikale Mitglieder sofort rauswerfen.

https://www.tagesschau.de/inland/afd-jungealternat...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ohhoh! Saksa ei petä.

Kolmas banni, Hankamäeltä tällä kertaa. Eivät nämä kestä mitään, nämä uuden maailman airueet.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kävitkö Hankamäenkin blokissa kertomassa että persut on typeriä? Asiallisuutta ja asiapitoisuutta sinulta on turha odottaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #4

Kyllä sinä ne kommenttini sieltä luit. Ei kaksi tohtorintutkintoa teidän tasoanne korottanut, päin vastoin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Kolmas banni, Hankamäeltä tällä kertaa. Eivät nämä kestä mitään, nämä uuden maailman airueet."

Eipä tarvitse paljon ihmetellä, olet kirjoittanut gcm sopimuksesta varmaan jo 1000 viestiä, kaikkiin niihin blogeihin joissa asiaa on käsitelty kriittisesti. Keskustelusi ei myöskään ole asiallista, esittelet vääriä ja valheellisia tietoja, käyt suoraan haukkumaan henkilöitä ja jakelet heille julkisesti diagnooseja, joihin pätevyytesi ei riitä, ja haastat vielä kilpailuihinkin, jotka häviät mennen tullen.

Olet siis pahimman luokan häirikkö ja sinulla tuntuu olevan loputtomasti aikaa kirjoitella sellaisen sopimuksen puolesta, jota nykyinen kotimaasikaan ei aio hyväksyä. Jos minä olisin ylläpitäjä, poistaisin sinut kokonaan palstalta häiriköimästä ja ihan sen takia, että kun jäät tappiolle keskustelussa, alat häiriköimään oikein urakalla ja jakelemaan jopa diagnooseja vastakirjoittajille, joiden mielipiteet ovat erilaisia kuin sinun. Tällainen julkinen toiminta on erittäin härskiä, niitä kirjoittajia kohtaan, jotka ovat kanssasi eri mieltä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #19

Kiitos, näytit malliesimerkin käytöksestäsi palstalla. Kun sinä kommentoit jotakin asiaa, niin kannattaa muistaa, että jokaisella on oikeus antaa vastineensa, kommentissasi esittämiisi väitteisiin. Eikä se oikeuta sinua haukkumaan ketään niistä kommentoijista.

Tulit tänne valittamaan Hankamäen antamista banneista, eli tulit ihan itse ottamaan asian esille blogissa, jonne asia ei kuulu, ja kun itse otit asian esille, minulla on täysi oikeus myös vastata kommenttiisi. Mutta sinulla ei tulisi olla oikeutta alkaa haukkumaan minua sen takia.

Keskustella voi myös asiallisesti ja kuvittelisi, että loistavan kansainvälisen lakimiesuran omien kertomustensa mukaan tehnytkin osaisi tehdä sen. Tuskin siellä kansainvälisillä lakimiesareenoillakaan, pärjää sillä, että haukkuu kaikki eri mieltä olevat?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Pystyykö täälläkin bannaamaan? En ole perehtynyt. Mutta oletko samaa mieltä Max että uusi aika on käsillä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Taistelupareina ovat globalistit ja lokalistit. Globalistit haluavat jonkinlaista maailmanhallitusta, Uljasta Uutta Maailmaa, en vain ole missään nähnyt kerrottavan minkälainen tämä rajaton utopia mahdollisesti olisi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Globaali maailmantalous on nostanut maailman mittakaavassa kymmeniä miljoonia ihmisiä pois köyhyydestä, Kiinassa pekästään yli 40 miljoona. Suomi, viennistä saaduilla rahoilla tätä nyt ylläpidettävää hyvinvointia josta Makkonenkin saa nauttia on tulosta siitä, että Suomi on voittajien joukoissa globalisaation seurauksena.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Kiinasta ei pitäisi ostaa yhtään mitään, ennen kuin lakkaavat saastuttamasta. Itsehän pitivät itsensä suljettuna yhteiskuntana. Oletko huomannut, että Y-sukupolvi Suomessa ei ole enää niin vauras kuin vanhempansa. Onko tämä sitä vaurauden tasajakoa globaalisti.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ainakin tuo esimerkki osoittaa, että globalismista vs. nationalismista ei saa mitenkään yhtenäistä jakolinjaa. Taloudessa mm. Kiina, Japani ja USA ovat vahvoja globalisaation kannattajia. Samaan aikaan ne ovat muissa suhteissa vahvasti nationalistisia. Maailman laajuisesti kansallisvaltioihin perustuva systeemi ja siihen liittyvä vahvempi tai heikompi nationalismi taitaa olla se hallitseva malli. Eurooppa on vain pieni Euraasian mantereen kulma jossa asuu jotakin 6 - 7% maailman väestöstä, joten oltiinpa täällä sitä tai tätä mieltä, se ei maailmanlaajuista kuvaa paljoa heiluta.

PS. Kiinassa niitä köyhyydestä nostettuja lienee pikemminkin 400 miljoonaa kuin 40 miljoonaa. Muistini mukaan Maon kauden lopussa yli 80 % väestöstä eli absoluuttisessa köyhyydessä. Nyt tuo ilmiö on kadonnut käytännöllisesti katsoen kokonaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Minä tarkoitin jakolinjoja Suomessa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Varmaan Kiinasta katsoen näyttää täysin toiselta, hehän ovat juuri hyötyjiä globalisaatiossa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Mielestäni varsin hyvin sopii Suomen kenttään jako: Globalisaation kannattajat ja globalisaation vastustajat/nationalistit. Muutenhan poliittinen kenttä lukuunottamatta perussuomalaisia on varsin (liiankin) samanmielinen isommassa kuvassa (poislukien Nato-kysymys).

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Globalistien tämänhetkinen tärkein hanke on tuottaa kehitysmaista halpatyövoimaa (GCM) polkemaan palkkoja Suomeen ja kaikkiin länsimaihin. Kiinnostaisi tietää miksi vasemmisto on tämän takana, polkemassa oman jäsenkuntansa etuja?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Sitä tuossa kirjoitankin, että suuret puolueet ovat kaikki samoilla linjoilla. Niitä ei toisistaan erota. Hiljaa on ollut demaritkin aktiivimallista, vaikka työttömyystilastoja on kikkailtu.

Jarmoantero Henttonen

Max Jussila.Itse lähdit Hankamäen sivulta henkselit paukkuen, kun et enään tiennyt mitä vastaisit, sitten aloit jotain epämääräistä heittelyä saamattomasta profesuurista, näyttää itsellesikin olevan vaikeaa pysyä totuudessa.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Japani, Sveitsi ja Suomi ovat parhaiten globalisaatiota hyödyntäneet valtiot.

Miksi kuitenkin valitetaan globalisaatiosta? Sen ymmärtäisi jos Suomi kuuluisi häviäjiin.

Kaiken lisäksi Japani ja Sveitsi ovat hyvin nationalistisia maita kuten Suomikin.

Nationalismi ja globalisaatio kuuluvat yhteen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Japani, Sveitsi ja Suomi ovat parhaiten globalisaatiota hyödyntäneet valtiot."

Työpaikat Kiinassa, velkaa ja pitkäaikaistyöttömyttä ennätysmäärä. Millä tavalla Suomi on hyötynyt globalisaatiosta?

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Keijo Räävi, Suomi on toki hyötynyt globalisaatiosta, mutta haittoja alkaa kertyä. Niitä ovat oman päätäntävallaan hupeneminen (ja sen mukana kyky mukautua tuleviin muutoksiin katoaa), elinkeinopohjan kapeneminen ja sosiaalisen epätasa-arvon lisääntyminen. Ensimmäinen merkki tulevista kohtaloista on idänkaupan lopettaminen ulkoisen tahon määräyksestä.

Toimituksen poiminnat