LeenaRosendahlOsHanhijrvi

Kiuas kustannukselle potkut Kirjamessuilta

  •  Lähde: https://web.facebook.com/veikka.valtteri
    Lähde: https://web.facebook.com/veikka.valtteri

Suomen merkittävin kirjatapahtuma on perunnut Kiuas kustannuksen osallistumisen vuotuisille Kirjamessuille Helsingin messukeskukseen. Taustalla asiaan on vaikuttamassa ollut aktivisti Veikka Lahtinen Facebook-päivityksellään. 

Kuten kuvankaapauksessa on nähtävissä Helsingin kirjamessujen ohjelmajohtaja vastaa:"Moikka Veikka. Huolesi on kuultu ja asiaa selvitetään Sinulle palataan, kuten messuilla kerrottiin." 

"Tämä on ollut sellainen mainoskampanja, mitä ei millään rahalla voisi ostaa" Timo Hännikäinen, Kiuas kustannus sanoo. Lähde: Monokulttuuri Youtube

Myös päivystävä anarkisti toimittaja Suvi Auvinen yhdistää Hännikäisen Kiukaaseen sujuvasti – Hänen kirjoituksessaan ei ole mitään mainintaa esimerkiksi siitä, mitä kustantamo julkaisee, vain Hännikäisen persoonaa on kritisoitu. Kirjoittelussa vedotaan Sarastuslehden artikkeileihin, jonka päätoimittaja Hännikäinen on.  (Lähde Monokulttuuri Youtube)

"Ronja Salmi ei ole ilmeisesti perehtynyt Kiukaaseen tai Sarastukseen." epäilee Hännikäinen. Hän vaan on sanonut perusteiluissaan, että Sarastuksessa on julkaistu rasistista disinformaatiota. Kiuas kustannuksen myydyin kirja on itse asiassa varsin valistuksellinen Hege Storhaugin kirja.  (Lähde Monokulttuuri Youtube) "Vuonna 2015 julkaistu kirja Islam, den 11. landeplage (suom. Islam - yhdestoista vitsaus) nousi yhdeksi Norjan kaikkien aikojen suurimmista bestselleristä, vaikka kirja oli omakustanne ja sitä käsiteltiin hyvin vähän valtavirran medioissa. Suomessa Kiuas Kustannus julkaisi teoksen 2017. " Wikipedia

Hännikäinen on pari viimeistä päivää kohun jälkeen nukkunut huonosti, syönnyt pari voileipää ja mandariineja, sillä niin kiireiseksi hänen elämänsä on muuttunut. Paljon on tullut Kiukaan työntekijälle, novelisti Timo Hännikäiselle haastattelupyyntöjä, soittoja ja kirjatilauksia.  (Lähde Monokulttuuri Youtube)

Animalian työntekijä Veikka Lahtinen on ennekin piinannut novelisti Timo Hännikäistä. Hän masinoi kampanjaa, jossa Alfred Kordelinin säätiötä painostettiin peruuttamaan sen myöntämä kirjallisuusapuraha Timo Hännikäiselle. Kordelin säätiö piti kokouksen ja totesi ettei apurahaa ollut syytä peruuttaa.  (Lähde Monokulttuuri Youtube)

Hännikäinen on persoona, joka kestää ja nauttii kohuista, vaikka "Paskaa sataa päälle" hän sanoo.  (Lähde Monokulttuuri Youtube)

Hän muistelee kirjailija Jarkko Laineen joskus sanoneen, että tuntuu kuin kaikki pelkäisivät myrskyn silmään joutumista, ja eivätkä uskalla sanoa omia ajatuksiaan. Kyseessä on abstramoitunut pelko elikä pelätään kohumyllyyn joutumista ja vaietaan.  (Lähde Monokulttuuri Youtube)

Kirjallisuusmaailman vainoajia on muitakin kuin piip piippiip Esimerkiksi piip piip piip, joka on vaatinut kollegoitansa irtisanoutumaan Hännikäisestä. "Kyseessä on vasemmiston itkupotkuraivarit, kun valta-asema on uhattuna. Kulttuuri on ollut heidän reviirinsä 60-luvusta lähtien."  (Lähde Monokulttuuri Youtube)

Hännikäinen pohtii, että "yliampuvan absurdian vastareaktiona on ollut nähtävissä perusliberaalien lähentymistä kansallismielisiin." Kun arvoliberaalit on niin "saatanan hulluja". (Lähde Monokulttuuri Youtube)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (134 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Empä ole ikinä kuullut koko kiuas kustannuksesta. saati noista kirjoista. Jotain juttua oli kyll tuosta islam kirjasta norjassa. Mutta en kiinnittänyt asiaa enempää huomiota! En olisi käynyt (enkä käykkään koko kirjamessuilla), joten media ja vassarit antoivat hyvää mainosta kustantajalle..

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Ja kohu tuo esiin myös kirjamessuja. :) En tiennyt Ronja Salmeakaan ennen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Hännikäinen väittää että ne törkyviestit ovat kolme vuotta vanha juttu. Todellisuudessa Hännikäinen lähettelee törkyviestejä edelleen ihmisille. Näin juuri tuoreen litanian, eikä se taaskaan kestä päivänvaloa.

Tiedän, että uskot aika pitkälti kaikkea mitä nämä ihmiset tuottavat nettiin, mutta ehkei kannata toistaa noin tarkasti heidän väitteitään, ettet itse joudu vielä ikävyyksiin.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Pistä linkkiä niin luetaan yhdessä "kauhu" kommentit jonka johdosta saa syrjiä ihmisiä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ai linkkiä jonkun yksityisiin viesteihin? Se ei nyt valitettavasti ole mahdollista, kuten varmasti ymmärrät.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #4

Pyydä häneltä voisitko kopioida tekstiä tänne.

Olisi jokaisen hyöty että näemme tekstin joka on niin pahaa että sen perusteella saa syrjiä ihmisiä.. Ehkä jopa muutaman mielipide muuttuu henkilöstä huonompaan suuntaan ja ymmärtää kirjamessujen kannan paremmin. :)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #6

Petri ei siis tunne Hännikäisen taustoja?
https://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ih...

Toivooko Petri, että meillä olisi lisää Hännikäisen kaltaisia yhteiskunnallisia keskustelijoita?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #11

En toivo, mutta on niitä joka puolella, myös Sillä puolella jotka kannattavat Natseista eroon huutoja, ja niiden puolella jotka kannattavat Natseihin liittyvää ajatusta. Ja on niiden puolella jotka ajattevat Globaalisaation olevan hyvästä, ja toisinpäin.. Huonoja kirjoittajia ja paskasti käyttäytyviä löytyy joka paikasta, se ei tarkoita sitä että heitä pitää lytätä/Syrjiä/potkia tilasuuksista joissa ei ole asialla mitään tekemistä!!

En tykkää Kangasluoman ajatuksista enkä todellakaan nyqvistin, enkä tajua teidän järjen juoksua, mutten silti syrjisi teitä, jos haluaisitte osallistua johonkin tilaisuuteen minkä järjestäisin. enkä haluaisi kenenkään muunkaan syrjivän ketään!

Mietihän huvinvuoksi jos nyt järjestäisin vaikka jonkun urheilutapahtuman
Leikitään sählyturnauksen ja joukkueen jäsenenä olisit vaikka nyqvist ja kangasluoma, olisiko reilua/järke/Oikein että etten antaisi teidän osallistua joukkueena siihen vain koska en pidä teidän ajatuksistanne, enkä ehkä ihmisenäkään. Sitä en voi sanoa, koska en teitä ole livenä nähnyt. :)

Kerkeisitte jopa ilmoittautua siihen turnaukseen, mutta joku kertookin että te kaksi olette yhdessä joukkueessa, ja potkisin teidät ulos!

Ei kiitos tälläistä yhteistkuntaa.. Mielipiteet/kirjoitukset ynm. PITÄÄ PYSTYÄ PITÄMÄÄN ERILLÄÄN MUUSTA MAAILMAN MENOSTA!

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #45

"En tykkää Kangasluoman ajatuksista enkä todellakaan nyqvistin, enkä tajua teidän järjen juoksua, mutten silti syrjisi teitä, jos haluaisitte osallistua johonkin tilaisuuteen minkä järjestäisin. enkä haluaisi kenenkään muunkaan syrjivän ketään!"

Saanko kysyä, että mistä minun ajatuksesta sinä et pidä? Epäilen, että reagoit nyt vain vastustamisen velvollisuudesta, et niinkään minun varsinaisista ajatuksista käsin.

"Mietihän huvinvuoksi jos nyt järjestäisin vaikka jonkun urheilutapahtuman
Leikitään sählyturnauksen ja joukkueen jäsenenä olisit vaikka nyqvist ja kangasluoma, olisiko reilua/järke/Oikein että etten antaisi teidän osallistua joukkueena siihen vain koska en pidä teidän ajatuksistanne, enkä ehkä ihmisenäkään."

Riippuu siitä jakaisiko tapahtuman muu asiakaskunta sinun mielipiteesi. Jos eivät jakaisi, niin aika varmasti muut joukkueet jäisivät protestina pois ja tapahtuma kuivuisi kasaan. Olen aika varma, että tämä toimenpide ei aiheuta Kirjamessujen asiakaskunnassa niin suurta protestointia kuin Kiuaksen mukaanottaminen. Vapaassa yhteiskunnassa yrittäjien pitää tehdä tällaisia valintoja. Pitäisikö tuota vapautta mielestäsi rajoittaa?

"Mielipiteet/kirjoitukset ynm. PITÄÄ PYSTYÄ PITÄMÄÄN ERILLÄÄN MUUSTA MAAILMAN MENOSTA!"

Kirjamessuilla pitää siis osata pitää kirjoitukset erossa siitä muusta kirjamessujen menosta?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #4

Tämä ei ole minun uskomuksiani tai mielipiteeni. Siteeraan Hännikäistä ja en näe kuin pari hiukan rumempaa sanaa, jotka laitoin jotta lukija ymmärtäisi hänen kulmikkaan persoonansa. Hän kertoo oman näkökulmansa minun kynäni kautta. ;)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #7

Jos siteeraat Hännikäistä, tulee sinun litteroida selvästi lainausmerkein mitä hän sanoo, tai tehdä selväksi mikä on sinun mielipiteesi ja mitä mielestäsi Hännikäinen väittää. Se on reilua häntä itseäänkin kohtaan. Juuri tällaisesta epäselvästä siteeraamisesta johtuu moni sotku.

Selvällä siteeraamisella voi mahdollisesti välttää myös kunnianloukkausongelmat, mikä tulee väistämättä mieleen kun katsoo nyt noita kirjoitelmiasi vaikkapa Jussi Ojajärvestä tietämättä mitään oikeasti.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #22

Koko lopputeksti on Hännikäistä en vaan ole suoraan kopioinnut joka sanaa vaan korjannut luettavammaksi. Siinä on lähde. voi laittaa sen tietysti joka kappaleen perään.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #22

Noniin joka kappaleen jälkeen on lähde.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #46

Ihan fiksua tässä tapauksessa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Hännikäinen on persoona, joka kestää ja nauttii kohuista, vaikka "Paskaa sataa päälle" hän sanoo."

Nautitko sinä Hännikäisen kohuista? Kaipaako keskustelu mielestäsi hänen kaltaisiaan lisää?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Katsoisin mielelläni kun Veikka Lahtinen ja Timo Hännikäinen keskustelisivat televisiossa tästä asiasta. Mutta kun Hännikäistä vastustetaan "vanhingollisena" ja Kiuaksen kirjat palavat kirjaroviolla. #sensuuri

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Kysyin kohuista. Nautitko sinä Hännikäisen kohuista?

"Mutta kun Hännikäistä vastustetaan "vanhingollisena" ja Kiuaksen kirjat palavat kirjaroviolla."

Jos siis Kirjamessut eivät pidä Hännikäisen toimintaa arvojensa mukaisena niin se on sama kuin polttaisi hänen kirjojaan? Olet vertauksesi kanssa ihan tosissasi?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #10

Vertausta taisi käyttää Eero Paloheimo, jonka kirja ei päässyt nyt messuille, koska kustannusyhtiö Kiuas.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#8

Missäpä noita kirjarovioita voisi päästä katsomaan? Käsittääkseni Kiuaksen kirjoja myydään edelleen.

Tuleeko se kuitenkaan kenellekään yllätyksenä että huonosta ja/tai vastenmieliseksi koetusta käyttäytymisestä ja öykkäröinnistä voi tulla tekijälleen seurauksia? Sitä niittää mitä kylvää ja se koskee ihan jokaista?

Tietenkin meillä on Suomessa nykyisin sellaistakin väkeä joka luulee että kaikki käy kunhan ei tule käräjillä tuomiota. Ei se niin mene. Ei kenelläkään ole mitään velvollisuutta väkisin kuunnella sellaisia jotka eivät pysty muuta kuin jatkuvaan riidanhaastoon ja kiukutteluun.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #12
Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #16

Hänkin käyttää Hännikäisen tapaista kieltä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #17

Saara Särmä on yöllä kännissä lähetellyt halventavia ja törkeitä uho- & uhkailuviestejä ’vastustajilleen’?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #36

Joo, tämä oli vähintäänkin epäreilu vertaus.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #17
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Yritys saa järjestämilleen messuille kutsua kenet haluaa, ei sen tarvitse kaikki kutsua.

Mitähän kummallista siinä on, jos haluaa, että rasistit ja möyhääjät pysyvät poissa.

Hieno ja arvostettava päätös.

Tästä loukkantuvien määrä on pienen pieni ja mitätön.

Katsokaa vaan, niin isot jonot on joka ostastolla, ja kukaan ei Hännikäistä ja kumppaneja kaipaa.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Yksi poliittinen aate ja aatehistoria sensuroidaan kirjamessuilta pois.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Mikä se poliittinen aate on?

--Kiuas ei edusta mitään puoluetta, järjestöä tai tarkoin määriteltyä ideologiaa

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #20

Totta ei mutta jotain politiikkaa tämä silti on.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Vastaatko sinä siellä paremmin kysymyksiin? Mielestäsi siis jos Kirjamessut ei hyväksy Hännikäistä messuille niin se on sama kuin polttaisi hänen kustantamon kirjoja? Ja Hännikäinen ja Saara Särmä käyttävät samanlaista kieltä. Se, että Särmä on asiallisessa kirjoituksessa huolissaan MeToon kääntymisestä hyväksikäytön uhreja vastaan on sama kuin Hännikäinen kirjoittaa uhreja tukevan järjestön sivuille törkeyksiä?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Kirjarovio on vertauskuva sensuurille. Ja somekohut ovat kiinnostavia. Ja olen lukenut Särmän kirjoituksen Aamulehdestä, jossa hän puhuu tuosta samasta ulosteesta ja hän virkkaa naisen alapään osaa. :D

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #96

Valitukset Hännikäisen keskustelutavasta eivät liity siihen, että hänkin käyttää joitakin substantiiveja: vaikkapa "vittu", "paska", "kissa" ja "koira".

Itse kirjamessuasiaan en ota kantaa. Käyn vain Turun kirjamessuilla.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #96

Kuka on sensuroinut Hännikäistä? Ja eihän ongelma ole rumat sanat itsessään vaan se konteksti. Etkö näe näe eroa Särmän ja Hännikäisen kohdalla tuossa kontekstissa? Särmän juttu on mielestäsi yhtä törkeä kuin Hännikäisen viestit tukilinjalle?

Jos näin on niin moraalikompassisi on aika erikoinen.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #113

Kummallakin on jumiutuneita ei-liberaaleja ajatuksia, joita en henkilökohtaisesti hyväksy. Särmän ajatukset ovat vain vallalla tässä ajassa, vaikka ne ovat hyvin liiallisia. Yksi hänen jumiutuneista ajatuksistaan on pyrkimys vaientaa tämän hetken Hännikäiset täysin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #115

Eli, sinusta oikeasti Särmän ja Hännikäisen kirjoittelut ovat samanlaisia? Mikä Särmän ajatuksista on mielestäsi yhtä liiallinen kuin esim. Hännikäisen ehdottama pakollinen bordellipalvelus?

"Yksi hänen jumiutuneista ajatuksistaan on pyrkimys vaientaa tämän hetken Hännikäiset täysin."

Tälle väitteelle tarvitaan nyt kyllä perustelu. Missä Särmä esittää, että Hännikäisen kaltaiset pitää vaientaa täysin?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #118

Hännikäinen haluaa 80-luvun naiset takaisin. Tästä nyt on puhutta vaikka kuinka. Valkoinen heteromies on alakynnessä. Särmä pauhaa, että eespäin siskot! Murretaan kaikki sukupuolittuneet roolit. Mutta myös naiset, jotka viihtyvät vanhanaikaisemmissa rooleissaan kammoksuvat Särmää.

Pakottamista. Sekin, että kirjoitan suhteellisen sanatarkasti Hännikäisen ajatuksia leimataan minun ajatuksekseni, kun en ymmärrä tuomita joka lauseessa hänen sanomisiaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #125

"Yksi hänen jumiutuneista ajatuksistaan on pyrkimys vaientaa tämän hetken Hännikäiset täysin." Tämä oli ihan oma väitteesi Saara Särmästä. Lähde olisi mukava.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #125

"Hännikäinen haluaa 80-luvun naiset takaisin."

80-luvulla oli naisilla pakollinen bordellipalvelus?

"Sekin, että kirjoitan suhteellisen sanatarkasti Hännikäisen ajatuksia leimataan minun ajatuksekseni, kun en ymmärrä tuomita joka lauseessa hänen sanomisiaan."

Ongelma on se, että sinä esität väitteitä ilman perusteita. Nytkin jätit täysin perustelematta, että missä Särmä on vaatinut Hännikäisten täyttä hiljentämistä. Voitko antaa edes jonkin perusteen tuolle väitteelle?

Ongelma ei siis ole se, että pidän sinua Hännikäisenä vaan se, että sinä vertaat Hännikäistä ja Särmää toisiinsa muttet viitsi perustella väitteitäsi. Eihän Hännikäisen ja Särmän tavat käydä keskustelua ole samanlaiset vaikka aihepiiri olisikin.

Mutta voitko perustella miten Särmä on vaatinut Hännikäisen kaltaisten täyttä hiljentämistä?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on yrityksen asia, mitä se kenelläkään kuuluu, boikotoikaa te, joita asia kovasti harmittaa, taitaa olla melko heikko osallistuminen :)

Eli yritys päättää, ketä kutsuu, ei ole mikään valtiollinen tilaisuus, mihin pitäisi kaikki kutsua.

Ei pitäisi olla niin vaikeaa.

Käyttäjän mikanter kuva
Mika Keränen

On syytä korostaa, että tämänkaltainen julkisen tilan poliittista korrektiutta varjelemaan pyrkivä ilmiantokulttuuri on alun alkaen amerikkalainen ilmiö. Vaikka tapa on nyt valitettavasti yleistymässä kaikkialla (läntisessä) Euroopassa, niin Suomi näyttäisi tässäkin suhteessa olevan Euroopan amerikkalaisin maa. Veikka Lahtinen on surullisen kuuluisa nettipolitrukki ja puolestaloukkaantuja; tuon linkittämäsi Facebook-päivityksen ydin on amerikkalaisen yliopistovasemmiston kehittelemä, sinänsä totaalisen sekopäinen ajatus ”turvallisen tilan” (safe space) vaarantumisesta siinä tapauksessa, että kyseiseen ”tilaan” päästetään poliittisesti epäkorrekteja tai muuten epämieluisiksi koettuja ajatuksia muodossa tai toisessa.

Pistänpä tähänkin muutaman copy-pasten verkkolehti Sarastukseen taannoin kääntämästäni kanadanranskalaisen sosiologi Mathieu Bock-Côtén haastattelusta. Haastattelu on alun perin julkaistu Figaro-lehdessä viime kesänä. Käännökseni on kokonaisuudessaan luettavissa täällä: https://sarastuslehti.com/2018/07/17/poliittinen-k....

Bock-Côtén huomiot koskevat siis nykyamerikkalaista todellisuutta, mutta hyvin monet niistä kuulostavat suomalaisittainkin varsin tutuilta, vai mitä? Tätä kohti ollaan meilläkin menossa. Kuten B.-C. aivan lopussa toteaa, ”yhteiskunta polarisoituu pahemmin kuin koskaan”. Mitäpä tuosta, antaa polarisoitua. Eläköön vastakkainasettelu!

* * *

”Lyhyesti sanoen poliittinen korrektius näki päivänvalon amerikkalaisten yliopistojen kampuksilla 1960-luvun lopulla, se kehittyi vaivihkaa 80-luvulle saakka, jolloin siitä alkoi jo tulla valtavirtaa yliopistoissa, ja mediassa se puolestaan saavutti hegemonian 2000-luvulla. Se on 60-luvun radikalismin hedelmää ja sellaisena melko erikoislaatuinen uusmarxismin ja eräiden vastakulttuurin myrkyllisimpien muotojen ristisiitos. Vahvasti yksinkertaistaen sen perusta on länsimaisen sivilisaation radikaali kritiikki. Tätä sivilisaatiota syytetään siitä, että se on konstruoinut vieraantuneen ihmistyypin, joka puolestaan täytyy dekonstruoida tukeutumalla erilaisiin vähemmistöryhmiin, jotka ovat joutuneet alistumaan länsimaiden hegemoniaan. On siis aggressiivisesti torjuttava kaikki se, mikä aikaisemmin oli lännen sivilisaatiossa enemmistön normina, ja vastaavasti nostettava arvoon kaikkea aikaisemmin marginalisoitua ja syrjittyä. Filosofisessa mielessä poliittisessa korrektiudessa on kyse sivilisaation normatiivisen systeemin kääntämisestä ylösalaisin sekä sivilisaation eksistentiaalisen ytimen radikaalista dekonstruktiosta ja neutralisoinnista siten, että se vastedes voidaan määritellä aikaisemmin ulossuljettujen ehdoilla. Näillä lännessä historiallisesti hyljeksityillä ryhmillä on tässä skeemassa miltei kvasiuskonnollinen ja messiaaninen pelastajan rooli.

[--]

Konkreettisesti poliittinen korrektius näkyy meidän päivinämme kaikkialla yleistyneenä kyttäyskulttuurina: kaikki se, mikä ajautuu ristiriitaan monimuotoisuusideologian määrittelemän oikeaoppisuuden kanssa, saa osakseen tuomion ja nostetaan julkisen paheksunnan kohteeksi. Tästä toiminnasta vastaavat pienet joukkiot, joita leimaa miliisin psykologia ja jotka käyttäytyvät kuin olisivat pöyristymisen ammattilaisia – ja kannattavaa puuhaa tämä onkin. Harva se viikko saamme kuulla tämän tai tuon menneen maailman reliikin osaksi tulleesta ankarasta tuomiosta, ja alituiseen meitä muistutellaan siitä, että meillä kaikilla on vielä paljon työtä tehtävänä ennen kuin olemme arvollisia toimimaan monimuotoisen ihanneyhteiskunnan kätilöinä.

[--]

Amerikkalainen vasemmistointelligentsia on [Trumpin valinnan jälkeen] vain radikalisoitunut. Enää se ei lainkaan epäile itseään. Karikatyyrihahmoa muistuttavan ja usein kieltämättä melko vastenmielisellä tavalla esiintyvän Trumpin edessä vasemmisto suorastaan juopuu omasta hyveellisyydestään ja säteilee moraalista ylemmyyttään aina vain härskimmin. Koskaan se ei ole ollut varmempi asiansa oikeutuksesta kuin nyt. Haudanvakavin mielin se pohtii, että eiköhän Amerikka vain olekin luisumassa kohti ihan väärentämätöntä fasismia. Trumpin monessakin mielessä huolestuttavaa viranhoitoa pitäisi kyetä arvostelemaan sortumatta moisiin liioitteluihin. Mutta voi kysyä, kykeneekö ideologinen vasemmisto ylipäätään kuvittelemaan sellaista vastustajaa, jota se ei pitäisi koko ihmiskunnan vihollisena? Vasemmiston alituinen kiusaus, jolle se myös aina antaa periksi, on aloittaa moraalisia ristiretkiä ja näin pyrkiä karkottamaan yhteiskunnan ulkopuolelle kaikki ne, jotka eivät allekirjoita sen dogmeja. Se ei usko poliittiseen pluralismiin: se havaitsee vain kaksi kategoriaa, nimittäin yhteiskunnallisen etujoukon, joka ansaitsee ylistyksen ja johon se itse tietenkin lukeutuu, sekä jälkijunassa tulevat, joissa se näkee ihmiskunnan kuivettuneen oksan, johon ei kannata tuhlata aikaa ja joka on tuomittu joutumaan historian kaatopaikalle. Pohjimmiltaan vasemmisto uskoo lujasti ostrakismoksen oikeamielisyyteen politiikan keinona. Mutta valitettavasti näyttää siltä, että yhä merkittävämpi joukko tavallisia kansalaisia viis veisaa vasemmistomedian masinoimista likasankokampanjoista milloin ketäkin väärinajattelijaa vastaan. Eikä siinä kaikki: mitä kiivaammin media pyrkii jakamaan julkisia tuomioita ihmisille tai aatteille, sitä halukkaammin tietty kansanosa samaistuu noihin ihmisiin tai kokee aatteet omikseen. Yhteiskunta polarisoituu pahemmin kuin koskaan.”

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Oletko sinäkin jonkinsortin kansallissosialisti tai alt-right fanboy vai ihan leivänkö takia palvelet Sarastusta?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Kyllä " moraalisen ristiretken " noin mahtava tuomitseminen suorastaan kulttuurin tuhoksi on hieman huvittava asenne juuri Sarastuksen ja uuskonservatiivien piireissä.

Samoin nuo puheet " kyttäyskulttuurista" ja " poliittisesti korrektista" ovat surkeaakin surkeampia tapoja käydä keskustelua yhtään mistään.
Mutta se ei tietysti ole tarkoituskaan.

Tarkoitus on nimenomaan poistaa eettiset arviot ja moraaliset pidäkkeet.
Mistä kertoo juuri " hyväihminen", " hyvesignalointi"- jne termien tapaiset vihjeet, että humanismi on oikeastaan pahan suojelemista ja turha empatia ja suvaitsevaisuus on syytä heittää hiiteen.

Uuskonservatiivien olisi kuitenkin syytä lopettaa falski esiintyminen jonkinlaisen moniarvoisuuden vaatijoina, jos haluavat olla uskottavia.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Hienosti sanottu Mathieu Bock-Côtén toimesta tämäkin:

"Tunnustan olevani pessimisti: uskoni kohteliaan keskustelukulttuurin tulevaisuuteen heikkenee päivä päivältä, vaikka sinänsä pidän sivistynyttä keskustelutapaa ehdottoman välttämättömänä demokratialle. Se, että politiikkaa voitaisiin tehdä sivistyneesti, siis siten että sen poleeminen lataus pysyy hallinnassa, edellyttää tiettyä konsensusta kaikille yhteisestä arvoperustasta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta, joka ylittää syvimmätkin erimielisyytemme erityiskysymyksissä. Tällainen yhteinen pohja on ollut kansakunta, kansallisvaltio."

Etenkin Suomessa kansalaissopu ja yksimielisyys ovat olleet menestyksen ehto. Muuten täällä olisi kuoltu nälkään ja kylmään. Näin pienellä kansalla ei ole ollut varaa riitautua keskenään -- eikä olisi vieläkään.

Mutta vieraan vallan hajottamispyrkimykset kokevat ulottaa lonkeronsa tännekin ja ne, jotka eivät valvo, eivät tätä edes ymmärrä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Viimeinen kappaleesi Kiukaan ja Sarastuksen yhteydessä mainittuna ei voine merkitä muuta kuin, että hyökkäys on paras puolustus.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

En usko taas silmiäni!
Vai että " kansalaissopu ja yksimielisyys " !

Mistä näitä kuvitelmia tulee ?
Ja niitä markkinoivat ihmiset, jotka puhuvat " suvaitsevaistosta " jonkinlaisina haaveilijoina !

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Vuonna 2014 Timo Hännikäinen piti loistavan puheen. Olin paikalla ja kuulin sen omin korvin, joten tämä on ensikäden tietoa.

https://www.youtube.com/watch?v=IZRCeith1kw

Mielestäni on lystikästä, että joku Veikka Lahtinen (never heard) kokee, että hänen elämänsä olisi jotenkin uhattuna, jos Hännikäisen Kiuas-kustantamolla olisi myyntipöytä Helsingin Kirjamessuilla.

En nyt kuitenkaan lähde hamekangasta Lahtiselle ostamaan - kunhan ihmettelen.

"Kynä on terävämpi kuin miekka", mutta että jo pinossa myyntipöydällä oleva kirjakin käy ihan fyysisesti hengenvaaralliseksi? Menee teoriat kvanttigravitaatiosta uusiksi :-)

PS. Helsingin Kirjamessut 2018, tämä Hännikäis-gate on kannaltanne lähinnä naurettava. Että ihan tosissanne jäätte kuuntelemaan "toi lyö mua kohta kirjalla" -piipitystä?

Käyttäjän mikanter kuva
Mika Keränen

"Vuonna 2014 Timo Hännikäinen piti loistavan puheen. Olin paikalla ja kuulin sen omin korvin [--]."

Siellähän minäkin...

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Se oli kyllä hieno ilta, josta jäi hyvät muistot.

Oli mielenkiintoinen tuossa yllä tuo Mathieu Bock-Côtén haastattelunpätkä, jonka olit kääntänyt. Täytyykin oikein ajan kanssa lukea koko kirjoitus Sarastuksen sivuilta. Kiitos vinkistä!

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Henk koht olen sen verran ollut " keskusteluyhteydessä" T Hännikäisen kanssa, tutustunut hänen tuotantoonsa , ajatuksiinsa ja tyyliinsä, etten kyllä haluaisi olla samassa fyysisessä tilassa hänen kanssaan enää ikinä.
Voin hyvin ymmärtää, että hänen uhkailujensa ja purkaustensa kohteet tuntevat suoranaista pelkoa .
Ainakin siitä, että tilaisuus menee taatusti pilalle , että tunnelma on ilkeä ja uhkaava eikä keskustelusta tule yhtään mitään.

En nyt viitsi toistaa tähän hänen käyttämiään ilmaisuja , uhkailuja, lupauksia , kuvauksia , kieli- ja mielikuvia, mutta ne eivät kohdistu asioihin vaan ihmisiin.
Eivätkä sovi täällä julkaistaviksi.
Eikä niillä ole mitään asiallista tarkoitusta .

Jos joku viihtyy hänen kulttuuri- ilmapiirissään, kaikin mokomin , olkaa hyvät.
Mutta kirjamessuille - ei kiitos.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Sinä demonisoit Hännikäisen juuri nyt. Minun mielestäni...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #116
Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

En olisi ikinä kuullutkaan moisesta Kiukaasta, joten kyllä tällä bannauksella täytyy olla myyntiä edistävä vaikutus. Ja eikös myynnin edistäminen ole juurikin messujen tarkoitus?

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Niin, tässä mielessä kyllä Helsingin Kirjamessut teki todella ison palveluksen pienelle Kiuas-kustantamolle.

Pisteet myös Alfred Kordelinin säätiölle siitä, että eivät antaneet keinutella itseään satunnaisten tuulten mukaan vaan pitivät sen, minkä olivat päättäneet eli myönsivät apurahan Hännikäiselle.

Kannattaa muistaa, että "joukossa, jossa ajatellaan samalla tavalla, ajatellaan vähemmän kuin joukossa, jossa ajatellaan eri tavalla".

Tätä viisautta vasten tuntuu hiukan omituiselta, että itseään sivistyneinä pitävät tahot Helsingin Kirjamessuilla niin epäröimättä asettivat itsensä sensorin paikalle.

Mutta näin siinä nyt kävi. Vuoden 2018 Helsingin Kirjamessut jäävät mieleen sensuurista.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Eikö hänen kannattaisi siis jatkaa ala-arvoista käytöstä, kun ihmisille tulee vastareaktio ja hänet dissataan tapahtumissa? Eikö tällainen tavallaan ruoki sikamaisen käytöksen noidankehää?

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #33
Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #34

En nyt ajatellut lukea kesken kaiken Eero Paloheimon ajatuksia, kun kysyin sinulta.

Tarkennan. Hännikäinen on loukannut ihmisiä käytöksellään, mm. kirjoittanut fantasioivansa Veikka Lahtisen väkivaltaisesta kuolemasta. Onko siis ihme, että joku saattaa nousta varpailleen kun pitäisi jakaa sama tila tapahtumassa?

Hännikäinen on lähetellyt brutaaleja viestejä ihmisille (ei pelkästään kolme vuotta sitten kuten hän antaa ymmärtää, vaan alati). Nyt provosoituminen aiheutti hylkäyksen messuilta ja monet riemuitsevat että tämä oli Kiukaalle kannattavaa.

Eli, eikö looginen jatkumo ole, että Hännikäisen kannattaisi peffeillä lisää ja kunnolla, että tulisi lisää mainosta ja myyntiä? Mitä mieltä olet itse rivoista känniviesteistä?

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #35

Paloheimon sanat olivat vastaus kysymykseesi:

"Olisi hyvä, jos suvaitsevaiset eivät jatkuvasti sotkisi pärstäkertoimia asioihin."

Kirja on kirja. Henkilö on henkilö. Kustantamo on kustantamo. Nyt keskustellaan Helsingin Kirjamessujen tekemästä manööveristä ja sen perusteluista - ei ihmisten persoonallisuuksista.

En kysy, miten hyvin tunnet muiden kustantajien ajatusmaailmaa? Tai mikä on referenssisi? Tai onko Hännikäinen ainoa kustantaja ja kirjailija, jonka ajatusmaailmaan olet syvällisemmin perehtynyt?

Petra hyvä, varmaan itsekin ymmärrät, että minulla ei ole mitään tarvetta tässä yhteydessä keskustella Hännikäisen persoonasta - tai kenenkään muunkaan kustantajan tai kirjailijan persoonasta.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #39

Jos itse yhdistät noin reippaasti Hännikäisen loistokkaan esiintymisen, apurahan ja kustantamon, kyllä joudut myöntämään, että nimenomaan kustantajan persoonasta , hänen käytöksestään ja toiminnastaan on nyt kyse.

Liiketoiminnassa on omat eettiset norminsa.
Liikevaihtoa voidaan toki edistää myös epäeettisin keinoin.
Kuten esim käyttäytymällä jatkuvasti törkeästi, uhkailemalla ihmisiä , provosoimalla karmeilla poliittisilla visioilla - ja uhriutumalla, kun näistä sitten " kohistaan".
Kohu on julkisuutta ja julkisuus tuo rahaa.

Mutta eettistä tuo toiminta e i ole - ja on syytä kysyä, onko se edes kulttuuria.
Vastakulttuuria hyvässä mielessä se ei ainakaan ole.

Joten eettisesti kestävin ratkaisu on olla markkinoimatta tällaista , olla tekemättä mitään yhteistyötä tällaisen kanssa.
Jos se saa jokut rahoittamaan sitä jonkinlaisena vastalauseena , se on kieltämättä valitettavaa, muttei muuta eettistä perusperiaatetta yhtään mitenkään.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #102

Eettisesti kestävää on sananvapaus.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #108

Onko Hännikäisen toiminta eettisesti kestävää?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #108

Oho.
Siis mikä tahansa sanallisesti tehty on eettistä, koska " sananvapaus" ?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #35

"...Hännikäinen on loukannut ihmisiä käytöksellään, mm. kirjoittanut fantasioivansa Veikka Lahtisen..."
Olisiko tälle väitteelle jotain viitettä? Luin mm. HeSan Kiuas-jutun, eikä siitä löytynyt tätä tietoa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #117

Juu, kiitos, viite löytyy.

Timo Hännikäinen: " Väkivaltaiset kostofantasiat kuuluvat rakkaimpiin harrastuksiini. Olen omalla urallani joutunut kokemaan pahempia vastoinkäymisiä kuin huonoimmatkaan kriitikot voivat tarjota, ja vihamiesteni ja -naisteni lista on kasvanut vuosien varrella pitkäksi. Lihamyllyssä pohdiskelin, että jos saisin rajattoman poliittisen vallan, moni kirjassa mainittu todennäköisesti päättäisi päivänsä niskalaukaukseen salaisen poliisin kellarin lattialla sähköshokkien ja muun asiaankuuluvan jälkeen. Korhosen katkelmien lukeminen kirvoitti mielessäni sarjan yksityiskohtaisempia ja kekseliäämpiä visioita. Mielikuvitukseni riensi siinä määrin vilkkaasti, että on vaikea päättää mistä aloittaa."

Sen jälkeen seuraa sarja väkivaltaisia kuvauksia kuinka hän teurastaisi mm. Eva Biaudet'n, Veikka Lahtisen, Kaarina Hazardin jne.

En viitsi nyt tässä toistaa kun mielestäni se ei ole ihan sopivaa.

http://timohannikainen.blogspot.com/2017/10/vakiva...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ei se mitään sensuuria ole, jos liikeyritys päättää lopettaa yhteistyön toisen liikeyrityksen kanssa. Kiuas ja Hännikäinen saavat julkaista ja levittää hengentuotteitaan Suomessa viranomaisten estämättä, eli ei tässä ole mitään sananvapausongelmaa.

Paloheimo on ajat sitten menettänyt teränsä ja taantunut äärioikeistolaiseksi miljonääriksi. Hänen esimerkkinsä ja vertailunsa kirurgin, palomiehen ja kirjamessujen ohjelmajohtajan välillä ei kestä kevyttäkään logiikkatestiä: julkisen palvelun toimijoita verrataan yksityisen liikeyrityksen toimihenkilöön, jotta päästään itkemään sensuuria.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #38

No joku ongelma siellä Helsingin Kirjamessujen päässä kuitenkin tuntuu olevan :-)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #40

Kirjamessut tietää kyllä, miten Göteborgin kirjamessujen kävi, kun natseja ei siivottu pois. Bisnes lässähti, tunnettuja kirjailijoita ja merkittäviä kustantajia jäi pois. Myös kävijöiden määrä romahti. Sama boikotti olisi ollut edessä täälläkin.

Ongelmahan ei ole Kirjamessuilla, vaan natseissa/ alt-rightissa, kukin käyttäköön mielestään osuvinta nimikettä

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #44

Tässä juuri tarkistelen viime vuoden osallistujia Helsingin Kirjamessuilla. Uskoakseni Kiuas oli siellä eikä kenenkään henkeä ruvennut ahdistamaan.

Vaikea uskoa, että kustantamon julkaisuohjelma olisi yhdessä vuodessa kovin radikaalisti muuttunut.

Mitä Göteborgiin tulee, niin sehän on loistavaa, jos ruotsalaiset ovat tyytyväisiä elämäänsä.

Joskin hiukan se meno siellä Ruotsissa ihmetyttää:

http://johannasirenkaplas.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Edit 22.10.2018:

Kiuas ja Timo Hännikäinen eivät olleet Helsingin Kirjamessuills viime vuonna. Tämä syksy olisi ollut Kius-kustantamon ensimmäinen kerta Helsingin kirjamessuilla.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #40

# 40

Näyttää vähän siltä että Hännikäinen on omalla hölmöilyllään nyt aiheuttanut kustantamolleen haittaa. Jos siis laskee bannit messuilta haitaksi.
Voihan sen laskea mainonnan edistämiseksikin, kuten täällä joku jo arvelikin.

Huono tai häiritsevä käytös yleensäkin aiheuttaa muissa tietynlaista reaktiota. Tämän oppii moni jo lapsena.
Eivät tosin kaikki: aina löytyy niitä jotka syyttävät muita.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #40

En mä nyt tiedä. En itse olisi ehkä tehnyt vastaavaa ratkaisua, mutta yksityisessä tapahtumassa on tietysti kaikki oikeus jättää ulos sellainen aines, joka on loukannut ihmisiä sopimattomasti. Jos olisin kustannustoimittaja, viimeinen asia tuollaisen jälkeen olisi uhriutumisrumba.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #38

"Paloheimo on ajat sitten menettänyt teränsä ja taantunut äärioikeistolaiseksi miljonääriksi."

Paloheimo on eräs kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia ympäristöaktiiveja, joka toimii vielä yli 70-vuotiaana ihmiskunnan hyväksi.

"2015 Paloheimo ja professori U. B. Lindström aloittivat Unite The Armies -kampanjan, jonka tarkoituksena on pysäyttää maapallon ympäristön tilan huonontuminen ja vapauttaa maailman armeijat suojelemaan ihmiskuntaa ympäristökatastrofeilta." https://fi.wikipedia.org/wiki/Eero_Paloheimo

Mäkinen leimaa, vääristelee ja pitää yllä keskustelutyyliä josta muita piikittelee.

Tosin äärioikeistolaisleima on liukumassa samaan kategoriaan kuin rasismi, liudentumassa erilaisiksi määreiksi, joista nyt esimerkiksi eko-ihmisten näkemykset muuttoliikkeen vahingollisuudesta ekosysteemille on siirretty äärioikeistolaisuuteen.

Myöskin Pirkko Saisio ja Leena Krohn ovat saaneet samankaltaisia "äärioikeisto" kommentteja osakseen kuin Paloheimo julkisista ulostuloistaan sanavapauden kaventumisen ilmapiiriä vastaan, nyt heidätkin siirretään näemmä taantumuksellina äärioikeistoon. Sama juttu oli kymmenkunta vuotta sitten Anja Snellmanin leimaamisen kanssa, kun julkisuudessa tämä kritisoi leimakirveiden heiluttelua.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #38

"Ei se mitään sensuuria ole, jos liikeyritys päättää lopettaa yhteistyön toisen liikeyrityksen kanssa."

Riippuu siitä miten lopettaa. Jos voimassa oleva sopimus irtisanotaan ilman pätevää syytä, on kyseessä sopimusrikkomus.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #124

Jos voimassa oleva sopimus irtisanotaan ilman pätevää syytä, on kyseessä sopimusrikkomus. Siitä vain käräjille, jos sopimus on tosiaan ollut voimassa.

Mutta miten tämä sensuuriin liittyy?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kas vain, että tälläinen tapaus. Ok.

Jos kerran tuo yliherkkä vassarivaipoissaan kulkeva puperteetti poitsu kokee tarvitsevansa "turvallisen tilan" itselleen, niin kannatan sitä että kirjamessut pitäisi olla vapaa uusnatseista ja uuskommareista, eli meille jotka emme kuulu kyseisiin ryhmiin ja meillä pitää olla myös "turvallinen tila" kirjamessuilla näiltä höyrypäiltä.

Kirjamessut myös tarvitsee neutraalin johtajan, ettei siellä hyöri päättämässä toisen osapuolen kannattaja.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kirjamessut yrityksenä saa itse valita työntekijänsä, vai eikö? Sosialisoidako se pitäisi?

Sen sijaan, että mouhotat täällä, tee niin kuin kansalainen Veikka: esitä ideasi Kirjamessuille. Onnistuu näköjään ihan somenkin kautta.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Kyllä nämäkin kommentit luetaan mahdollisesti kirjamessujen taholta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Timo Hännikäisen (hope never hear again) suhde kauniimpaan kansanosaan tulee hyvinkin selväksi noista viehkoista juhannusviesteistä. Luulisi mainittavan (?) kirjailijan kykenevän esittämään toiveitaan vähemmän brutaalilla tavalla. Ilmeistä on, että koska Hännikäiseltä käytöstapojen lisäksi näyttää puuttuvan myös talentti, hänestä ei todennäköisesti ja toivottavasti kuulla lisää.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Hän on mielestäni hyvin älyllinen mm. aatehistorian saralla. Hän on tarkkanäköinen ja perillä myös jenkkien ideologisista virtauksista. Hän on oikeasti naimisissa ja vaimokin on viihtynyt. :D

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Käsittääkseni se on kirjoittanut ihan kivoja esseitä kauhusta. Ilman taitaa olla kiukuttelevan pugilistinen pamfletti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Myyntiä edistävä vaikutus :) Sanoi Jääskeläinen.

Eiköhän kirjat ratkaise mitä ihmiset lukee.

Ja kun tuon kustantajan kirjoja katsoo, niin niitä ei lue kuin vastarintaliike, homma-foorum ja äärioikeisto.

Niin ja tietysti muutama persu.

Joten ei se kauheasti myyntiä kasvata. :)

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Joo, Petteri, saattaapa muutama persukin lukea :-)

Suosittelen sinullekin vaikkapa Sarastus 1:n lukemista.

Oli hyvin mielenkiintoisia näkökulmia, joita ei medioissa juuri näy.

Kenties liian vaikeasti sulavaa tekstiä iltapäivälehtien pehmittämille aivoille?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä väitän lukeneeni kaikenmoista kuraakin, vähän kuin pakosta, mutta vapaaehtoisesti en enää noihin koske.

Ja väitän jopa lukeneeni kirjoja joita ette ole edes kuvitelleet olevan olemassa.

Näkökulmia ja totuutta ei löydy mistään sarastuksista, noita lukee vain omaan elmäänsä kyllästyneet yksinäiset ihmiset, jotka toivovat, että voi kun muakin kuunneltaisiin.

Onnettomille on tietysti kiva, että joku pitää pinnalla, mutta ei ne totuutta edusta millään lailla.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #66

#66
Petteri, en ole väittänyt, että Kiukaan julkaisuista löytyisi mitään totuutta.

Niin, ja en siis tarkoittanut, että _sinun_ aivosi olisivat iltapäivälehtien pehmittämät. Tiedän, että päiväsi kuluvat kovakantisten parissa.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Olisi mielenkiintoista tietää millaista kirjallisuutta Ritala lukee, vai meneekö vain katsomiseksi. Uskoisin, että jos ei osaa muuta kuin persuista, rasisteista ja fasisteista puhua, tuskin on kovin perehtynyt maailmakirjallisuuteen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Luulo ei ole tiedon väärti, ja suosittelen lukemaan ihan oikeaa kirjallisuutta, eikä mitään valemedioiden ja rasistien tekeleitä.

Se on oma valinta tietysti, mutta satukirjoista saa paljon rehellisemmän maailmankuvan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Nyt piti vähän nauraa ääneen. Kauko Aalto pohtii onko antikvariaatin pitäjä Ritala lukenut maailmankirjallisuutta.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #70

# 70 Eli siis Alkon myyjät ovat juoneet jokaista tuotetta?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ei lue, mutta kylläkin katselee vintage-käsityölehtien kuvia antikvariaatissaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #73

Tulipa ainakin selväksi millaisissa antikvariaateissa Harri visiteeraa. Olen itsekin ollut joskus antikvariaatissa töissä. Kyllä siellä kirjallisuus on läsnä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #76

En ole käynyt Ritalan antikvariaatissa.
Sen sijaan olen opiskeluaikana ollut kesä- ja loma-ajan töissä Hgin Kaupunginkirjastossa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Timo Hännikäinen tunnetaan erityisesti seksinpuutetta kuvailleesta teoksestaan ”Ilman: Esseitä seksuaalisesta syrjäytymisestä (2009)”.

No, ilmankos, toiveet olivat siis tarpeiden mukaiset. Varsinainen luuseri.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Hännikäinenhän ehdotti mm. pakollista bordellipalvelusta nuorille naisille. Se ei ollut vitsi eikä provo. Monessa haastattelussa tätä häneltä kysyttiin ja hän vakuutti olevansa aivan tosissaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tällaiset detaljit eivät vaikuta ihmisiin jos he ovat päättäneet että Hännikäisen ajatukset ja ideat ovat mahtavuutta. Sen näkee jo tätä blogikommenttiraitaa lukiessa.

Sama ilmiö näkyy Suomen altright-kuvioissa. Jopa tämän samaisen Monokulttuurin Tiina Wiik julistaa että nuoret naiset eivät ole äänestäjiksi soveltuvia. Skenessä on ihan tavallinen ajatus, ettei naisille kuulu äänioikeus. Sata vuotta taaksepäin ajassa taantumusta, ja silti ihmiset ovat ihan että jee.

Kaikkea sitä näkee kun vanhaksi tulee.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #58

Ja sekin on merkillistä, että kun Isis harjoittaa samaa mitä Hännikäinen visioi, niin perussuomalaiset ja persumieliset vaan tukevat Hännikäistä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Vihervasemmistossa pidetään promiskuiteettia ja holtitonta seksuaalikäyttäytymistä tavoittelunarvoisena tilana. Mutta kauhistuvat, jos joku haluaa lyödä rahoiksi seksuaalisuudellaan ;)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #62

Voisiko joku suomentaa? En nyt ihan ymmärrä tätä kommenttia.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #62

# 62

En ole niin oppinut että osaisin vetää yhteyden promiskuiteetin/holtittoman seksuaalisen käyttäytymisen ja minkään poliittisen ideologian väliin. Käsittääkseni sellaisia taipumuksia ja toiveita esiintyy/on esiintynyt puoluekannasta/sen puutteesta riippumatta. Voit toki korjata jos olen erehtynyt.

Sen verran toki ymmärrän että havaitsen selkeän eron Hännikäisen esittämän bordellivelvoitteen ja 'halun lyödä rahoiksi seksuaalisuudella' välillä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #62

Siis pakollinen prostituutiopalvelus naisille on parempi kuin ns vapaat suhteet ?
Jotenkin tuo ei oikein sovi siihen " eurooppalaisten arvojen" puolustamiseen .
Mutta konservatismiin taantumuksen merkityksessä kieltämättä kyllä hyvinkin.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#50 Hännikäiseltä tavattoman typerä kommentti.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #75

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000007096.html

Eikä se ollut edes pelkkä kommentti vaan kokonaine pamfletti.

Tuossa Leenan linkkaamalla Monokulttuuri-videolla Hännikäinen jutustelee, että vasemmistoon miehet menevät irtoseksin perässä, mutta että naiset ovat epäviehättäviä. Kämypiireissä taas Timon mielestä on vähän naisia, mutta laadukkaita.

Tuli mieleen vähän perunoiden vertailu tai jokin.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #79

#79

Tässä on vähän tuoreenpia lausuntoja, niin ei tarvitse vanhoja kaivella:

https://www.youtube.com/watch?v=r-NzaKhX-mk

Oletusarvona, että ihminen vanhemmiten viisastuu?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #84

No nimenomaan tällä videolla Hännikäinen vertailee politiikasta kiinnostuneita naisia seksuaalisessa mielessä kun perunoita. Se on siis nimenomaan eiliseltä, joten toiveet siitä, että bordelli-ideoista olisi tapahtunut suurtakin kypsymistä, voi heittää romukoppaan.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Hännikäinen on kirjallisuusmaailman kauhukakara Suomessa!

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Voi hyvänen aika !
Mikä tahansa naisten ihmisarvon kieltäminen ei ole " kirjallista kauhukakaraa".
Törkeys on joskus - jopa useimmiten - vain törkeyttä.
Tahallinen loukkaaminen avuttomuutta ja kehittymättömyyttä, raivo infantiilisuutta, naisviha heikkoutta miehenä.
Pelkoa .

Tunnen oikeasti lahjakkaita nuoria miehiä, jotka osaavat kirjallisesti välittää tuon kaiken miesonnettomuuden niin,
että se on sekä taiteellisesti että eettisesti antoisaa ja hienoa.
Mutta Hännikäinen ei todellakaan kuulu heihin.

Toive, että jonkun naisen miesystävä löisi häneltä poskiluun halki, koska TH joutuu itse elämään " ilman" ja tästä vedetyt poliittiset johtopäätökset ovat vain epähumaaneja , puberteettisia ja äärettömän typeriä.
Typeryyden huippu on julkaista ne ja sen jälkeen paistatella niillä julkisuudessa joka paikassa, mihin vain pääsee.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kiukaan ja Kirjamessujen välillä oli kirjallinen myyntipöydänvuokrasopimus.
Sopimuksen laiton rikkominen saattaa viedä messut käräjille ja vahingonkorvauksiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kannattaa kommentoida sellaista asiaa, mistä ei mitään tiedä.

Itse muutaman kirjan messuilla myyneenä, voin kertoa että ei joudu käräjille, eikä vahingonkorvauksiin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Eivät tietenkään joudu, jos eivät peruuttaneet sinun sopimustasi ilman pätevää syytä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #64

Mullapa ei oo noita ongelmia, katsos en ole kustantaja, enkä ole rasisti. :)

Tulipa sekin selväksi, että itse asiasta et mitään tiedä, kunhan höpiset.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #69

Tulipa sekin selväksi, että kaiken muun lisäksi olet myös sopimusoikeuden asiantuntija.
Suurkiitokset,

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #71

Tiedätkö millaiset sopimukset tuolla messuilla tehdään?

Ilmeisesti.

Suurkiitokset

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #72
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #74

Tottakai, en sitä enää epäile, olet niin vakuuttava.

Anteeksi tietämättömyyteni, nyt vain odotaame kustantamon suuria korvausvaatimuksia ja oikeudenkäyntiä.

Omituista, ettei siitä ole vielä ilmoitettu, mutta kohta varmaan.

Kyselen tarkempia väliaikatietoja sitten sinulta.

Kiitos.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #78

"Omituista, ettei siitä ole vielä ilmoitettu, mutta kohta varmaan."

Ei kiirettä, rikkomus vanhenee vasta viiden vuoden jälkeen.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #83

Mitenköhän mahdollinen kunnianloukkaus?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #86

Juu sekin vielä, mahdetaanko enää koskaan järjestää kirjamessuja, kun joutuvat varmaan maksamaan miljoonia ja miljoonia vielä kunnianloukkauksesta.

Hui kauhia, mitähän tästä tulee :)

Kannattaa kuitenkin herätä ja palata todellisuuteen.

Me emme kuule tuosta pölhökustantamosta enää, se pysyy pienen persupiirin kustantamona, pieni on sievää kuitenkin, niinkuin persujen kannatuskin. :)

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #87

Provoa, Petteri, provoa! :D

Mitä enemmän, sitä pidemmäksi venyy threadi ja keskustelu pysyy Top 10 -listalla :-)

Tai noh, Top 7 -listalla.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #86
    "Mitenköhän mahdollinen kunnianloukkaus?"

Mahdollisesti 'ilmiantaja' Veikka Lahtista kohtaan?

Mitä taas kirjamessuihin tulee, niin en näe, että sopimusrikkomus olisi sellaisenaan kunnianloukkaus.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #88

Juu, en ajatellut, että sopimusrikkomukseen liittyisi kunnianloukkausta.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #88

Meinaatko, että jos joku fantasioi toisen tappamisella tai lupaa , että " panen teitä p...eeseen" ( lievin ilmaus) , tämä fantasiamestari voi vielä vaatia fantasian tai lupauksen kohteelta rahallista korvausta ?
Korvausta m i s t ä ?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #86

K u n n i a n ?
Luinko oikein ?

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #105

Lakihan nämä asiat määrittelee.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #83

Odotellaan haastetta, se tulee varmaan sitten neljän vuoden päästä :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Isoäitini tutustutti meidät lapsenlapset ”Kiljusen herrasväki” -kirjoihin ja luki niitä meille. Joka kerran kun näen tai kuulen jotain, josta joku perussuomalainen on pöyristinyt tai jotakuta heistä on ”vainottu” tai muuten kohdeltu kaltoin, nuo Jalmari Finnen ansiokkaat teokset palautuvat mieleen.

Persujen purkauksissa on jotain niin omaperäisen absurdia, että jokainen heidän kirjoittamansa puheenvuoro ja kommentti laukaisevat yllä mainitun tunteen. Pulla-kissaa muistellen...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Tsot, tsot. Pulla on koira. Muuten vertaus on osuva.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Persuista puheen ollen, Soini on sairasvuoteelta päästyään ryhtynyt ajattelemaan nakkimukinsa äärellä ääneen ilmastoasioita. HK:n sininen tulevaisuus on taattu.

Kymmenien ilmastotutkijoiden laatimassa raportissa esitetään toimenpiteitä, joilla ilmaston lämpeneminen voitaisiin pitää alle 1,5 asteessa, mitä nykytiedon valossa pidetään lämpenemisen riskirajana.

”Raportti on hyvin selkeä. Tämä voidaan tehdä, mutta se vaatii massiivisia muutoksia yhteiskunnallisesti ja poliittisesti ja lisäksi teknologista kehitystä”, Debra Roberts, yksi IPCC:n puheenjohtajista, tiivisti tutkijoiden viestin.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005870395.htm...

Älä Timo vouhota.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Suomen on paha yksin muuttaa ilmastoa viileämmäksi, se vaatisi maailman pöytiin istumista, emmekä me pelasta maapalloa sillä että me täällä Suomessa askartelemme Jopoilla, ratikoilla ja busseilla, että lopetetaan hiilenpolttaminen ja nostetaan verot tappiin ja joudutaan leikkauksien kierteeseen, että kilpailukyvyn heikkenemiseen.

Periaatteessa olen samaa mieltä Soinin kanssa, että nyt vellova keskustelu on hysteeristä, todella hysteeristä. Maltti ja realismia ei vielä ole esiin tullut.

edit: Mitä tulee hiilinieluihin ja niiden lisäämiseen, länsimailla ja afrikalla olisi oppimista Kiinalta.
https://youtu.be/cazVrq9v1mE

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #95

Kuka sanoo että Suomi on yksin? Soini on yksin ja väärässä.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Tuossa huomasin, etä olin taivuttanut Kiukaan (kiuakseksi) korjattu useampaan kohtaan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ihan reiluuden vuoksi voisi laittaa sen varsinaisen syynkin tähän.

"Salmi perustelee piispojen jäämistä pois haastattelijoiden joukosta sillä, että kun hän keskusteli asiasta kustantajien edustajien kanssa, he kertoivat, että piispojen suhteen on ollut hankaluuksia: heitä on ollut vaikea saada kiinni ja yhteydenpito niin kustantajaan kuin kirjailijaan on jäänyt vähäiseksi.

– Kun sitten kysyin kustantajien edustajilta, että mitä jos jätämme piispat pois, niin ehdotusta kannatettiin. Samalla vaihdoimme myös kaikki muutkin vakiohaastattelijat."

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Samalla tavalla haluaisivat määrätä ev.lut. kirkossakin. :D Sateenkaariväki

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #133

Eikö ev. lut. kirkossa jäsenet määrää? Voitko vihdoin perustella Särmää kohtaan esittämäsi väitteen? Se on aika törkeä, jos oletkin sen itse keksinyt. Ei niin voi käydä keskustelua.

Toimituksen poiminnat