LeenaRosendahlOsHanhijrvi

Chemnitz-uutisointi epäluotettavaa

Yritän kirjoittaa Chemnitzin mielenosoituksista, mutta en tiedä mikä on totta. Saksan media jo vääristelee asioita ja Suomen valtamedia uutisoi ne täällä kritiikittömästi. Lähteenä on käytetty usein englanninkielistä DW.com uutissivustoa.  Tuleehan tieto "luotettavista lähteistä". Olen myös katsonut kuvia, mutta Saksan media on julkaissut photoshopattuja kuvia ja vääriä kuvia.

Lisäksi Saksassa järjestettiin ilmaiskonsertti? vastamielenosoitus äärioikeistoa vastaan, josta julkaistiin ilmakuva ihmismassoista.

 

 

 

Saksan väkivalta huolestuttaa

"Saksan itäisen osavaltion Saksin kolmanneksi suurimmassa kaupungissa Chemnitzissä tapahtui elokuun lopulla asioita, joita Euroopassa on pelätty mutta osattu myös kauhunsekaisesti odottaa. Äärioikeistolainen, natsiaatetta ihaileva satojen ihmisten joukkio lähti viime viikon sunnuntaina kaduille etsimään ja pahoinpitelemään ulkomaalaisen näköisiä asukkaita. Useat sattumalta hakatut joutuivat sairaalaan." (Pääkirjoitus Kaleva 3.9.2018)

"Ouluun asti ei ole ilmeisesti kiirinyt heti tapahtuman jälkeen käytössä ollut tieto, että tällaista ei tapahtunut. Kyseessä on fake news. Tällaista tietoa ei ole tähän mennessä sen kummemmin paikallisella poliisilla kuin yleisellä syyttäjälläkään. Sellaista ei havainnut myöskään Chemnitzin oma lehti Freie Presse, joka seurasi tilannetta paikan päällä useiden toimittajien voimin. Lehden päätoimittaja ilmoitti omassa pääkirjoituksessaan, että toimitus on päättänyt yksissä tuumin olla puhumatta ajojahdista, koska sellaista ei ollut. Viittaus 75 vuoden takaiseen tilanteeseen Euroopassa kertoo historiantajun puutteesta." (Pertti Rönkkö)

Onko Saksa demokraattinen maa?

"Saksan vihreät ja sosiaalidemokraatit vaativat nyt AfD:tä Saksan perustuslakisuojaviraston tarkkailuun, koska se asettui Chemnitzissä uusnatsien rinnalle. Perustuslakisuojaviraston tarkkailun tarkoittaa erityistä valvontaa siitä, uhkaako poliittinen toimija vapaata demokraattista perusjärjestystä. AfD:n nuorisojärjestöt Bremenissä ja Ala-Saksissa ovat jo tarkkailussa. Kyse on ensimmäisestä askeleesta prosessissa, jonka päässä voi olla puolueen kieltäminen." (Anna-Liisa Kauhanen HS 5.9.2018)

 

Kerrataan vielä mitä demokratia on:

"Demokratia eli kansanvalta on kansan valtaan perustuva valtiojärjestys tai hallitusmuoto. Demokratian perusajatuksena on, että hallintovallan edustajat nousevat kansan joukosta ja että hallintovalta toteuttaa kansan tahtoa." Wikipedia

 

 

Valtamedioiden reporttaasit Saksan Chemnitzistä viittaavat jo senkaltaiseen äärioikeiston ja kansallissosialismin uhan liioitteluun, että kun ampuisi "kärpästä tykillä".

AfD osallistui myös Chemnitzin mielenosoituksiin. Tässä puolueiden kannatukset Saksassa tällä hetkellä. Saksalaiset ovat vaan kyllästyneet Merkelin vasemmistolaiseen maahanmuuttopolitiikkaan. Tämä on yleinen trendi Euroopassa tällä hetkellä mm. Itävalta, Italia ja Ruotsi.

 

Kysymys kuuluu, onko Saksan sodanjälkeiset natsilait enää tätä päivää?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (101 kommenttia)

Käyttäjän juliuslaurilehtinen kuva
Julius Lehtinen

Suora vastaus kysymykseen: ovat.

Natsismi ja uusnatsismi on sitä itseään, eikä sen laissa määritelty sisältö muutu vaikka asenneilmapiiri ympärillä muuttuisi.

Tähän on toki AfD:llä, kuten perussuomalaisilla, helppo ratkaisu: irtodanoudu uusnatsismista ja laita jäsenet pihalle joilla kytköksiä on. Jostain syystä ei vain tunnu onnistuvan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Enemmistö saksalaisista on sitä mieltä, että AfD-puolue - sikäläiset persut - tulee asettaa perustuslakisuojaviraston - sikäläisen suojelupoliisin - valvontaan. Natsilakeja tarvitaan Saksassa, kuten Chemnitzin tapahtuvat osoittivat.

https://www.welt.de/politik/article181384874/Verfa...

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Nämä natsilait oat vähän samankaltaisia kuin suomettuminen. Neuvostoliitto puuttui Suomen sisäisiin asioihin vuosia perusteena, ettei Suomessa nouse vaan fasismi. Kuten Ele Alenius kertoi, että kun hän asettui Prahan keväänä tukemaan Tsekkoslovakiaa tuli heti kutsu Neuvostoliiton suurlähetystöön.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

”Joka marssii natsien kanssa, on joko natsi tai natsien hyödyllinen idiootti. Muita kategorioita ei ole”, kirjoitti arvostetun saksalaisen Der Spiegel -lehden toimittaja Christian Stöcker kolumnissaan viikonloppuna.

Natseja ei aina tunnista ulkonäöstä, Stöcker kirjoitti. Ulkoisia tunnusmerkkejäkin tosin on paljon. Yksi varma merkki on se, kun joku nostaa käden natsitervehdykseen.

Näitä tervehdyksiä on nyt nähty pitkin viikkoa Saksan Chemnitzissä. Saksa on seurannut ihmeissään, miten äärioikeisto on marssinut kaupungin kaduilla ilta toisensa perään. On kuin historia olisi Saksassa unohtunut.

YKSI Saksan kiivaan keskustelun juonteista koskee sitä, keitä Chemnitzissä oikein on kaduilla: äärioikeisto vai joitakuita, joita kutsua tavallisiksi ihmisiksi. Stöckerin kolumni on kommentti juuri tähän keskusteluun. Osa muista keskustelijoista yrittää hämärtää Chemnitzin mielenosoitusten osallistujien suhdetta äärioikeistoon.

Chemnitzissä marssivat rinta rinnan äärioikeistolainen Pro Chemnitz -ryhmä, islaminvastainen Pegida-liike ja Saksan suurimman oppositiopuolueen Vaihtoehto Saksalle -puolueen eli AfD:n johtohahmot.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005815718.html?...

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #101

Tästä Kauhasen uutisesta äärivasemmistolainen radikaali Varisverkosto Twitterissä kirjoittaa "Tärkeä kirjoitus HS:ltä". Tosin he peräänkuuluttavat vielä, että Kauhanen ei mainitse natsien ja poliisin yhteistyötä kirjoituksessaan.

Hesarin Kauhanen voi vielä kehittyä lisää oikeistovastaiseksi ja propagandiksi lisää.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Tottakai se on vaikeaa, kun tavallaan joudut puolueen sisälle perustamaan valvontakomitean jäsenten natsikytköksistä. Se ei ole vapaata demokratiaa vaan mielivaltaa. Neuvostoliiton ajat pitäisi olla Suomessa niinkuin Itä-Saksassakin ohi. Merkelkin on menneisyyden vanki.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Jos kansalaisilla tulee jostakin asiasta mitta täyteen, onko demokratiassa ratkaisu heitä ärsyttävän syyn poistaminen vai mielipiteiden ja protestien kahlitseminen laeilla?

Saksan liittopäivävaalit järjestettiin viimeksi 24. syyskuuta 2017, jolloin äänestysprosentti oli 76,2 %. AfD pääsi ensimmäistä kertaa liittopäiville ja nousi kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi. Edustajat valitaan neljän vuoden välein.

Voisiko mitenkään olla, että tuo vaalitulos heijastaisi saksalaisten vapaata tahtoa demokraattisessa valtiossa?

Miltä osin AfD:n ja Hitlerin NSDAP:n säännöt ja toiminta ovat yhtenevät? Rekisteröidyn puolueen säännöt eivät voine olla Saksan perustuslain vastaiset.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Hannu, ei tietenkään ole AfD:n vika nykyinen poliittinen kärjistynyt tilanne vaan kyse taitaa olla enemmänkin siitä, että kansalaisten mielipiteet ovat muuttuneet siitä mitä nykyiset hallitsevat puolueet ovat ajaneet. Aivan samaa on havaittavissa myös laajemmin Euroopassa. Nykyiset halitsevat etupäässä vasemmistolaiset puolueet ja puolueiden kannatajat ovat omasta mielestäni suurimpia syyllisiä maiden ilmapiirin kahtiajakautumisessa. Puolueiden aatemaailma ei hyväksy ympärillä muuttunutta tilannetta eli kansalaisten ajatuksen muuttumisessa. Kaikkea ei hyväksytä mitä pakolla yritetään tuputtaa.

Tuo sama koskee monissa maissa tapahtuvaa poliittista muutosta seuraavissa vaaleissa. Saksassakin oli mielenosoituksissa myös mukana usei vasemmistolaiset antifasistiset liikkeet. Noista ei kuitenkaan paljonkaan uutisoitu. Näiden kahden eri aatesuuntaa edustamien kesken sitten syntyi kahnauksia. Kaikki ei ole niin yksinkertaista kuin monesti annetaan ymmärtää toimittajien kirjoituksissa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Chemnitzin vainojen koollekutsujana toimi Martin Kohlmann, jonka puhetta viime keväältä voi katsoa tältä videolta. AfD meni mukaan hänen touhuihinsa, ja viime torstaina äärioikeisto järjesti yhteisen marssin. Mukana marssimassa oli AfD-puolueen Björn Höcke, joka tunnetaan yrityksistään valkopestä natsien vanhoja rikoksia.

https://www.youtube.com/watch?v=gAr4qFYX51M

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Valitettavasti saksan kielen kuullun ymmärtämiseni ei riitä puhujan sanoman tavoittamiseen. Voitko selventää siitä meille olennaisen? Video näyttää pienen marginaaliryhmän kokoontumisen muutamalla osallistujalla, eikä suinkaan minkään kansanliikkeen eikä kolmanneksi suurimman puolueen.

Marssin järjestämisessäkö on jotain kauheaa itsessään? Kuten vaikka Pride-kulkueessa?

Eivätkö Saksan historiassa kommunistit tehneet koskaan rikoksia? Ettei vain joku SPD:ssä olisi yrittänyt valkopestä niitäkin...?

Kesynpuoleiseksi jää tämä näyttö ja rinnastukset oikeisiin natseihin (NSDAP).

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #9

Kohlmann sanoo esimerkiksi, että Saksan järjestelmä täytyy korvata uudella, "kansallisella" ja "sosiaalisella", viitaten kansallissosialismiin. Tuo kokous oli järjestetty holokaustinkieltäjien tueksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #10

"Kohlmann sanoo esimerkiksi, että Saksan järjestelmä täytyy korvata uudella, "kansallisella" ja "sosiaalisella", viitaten kansallissosialismiin."

Siis kansa ja sosiaalisuus pitää kieltää kaikessa järjestö ja puoluetoiminnassa mahdollisten assosisaatioiden takia?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Silminnäkijän videoraportointia ja taustoitusta:

https://youtu.be/RUgiNe-b0AI

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"In Middle Germany" (= Mitteldeutschland), minulle riitti tuo viisi sekuntia : )

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kovin hätäinen oli tuo ^ Jounin aikajänne... pelkäsitkö saavasi vastakkaista informaatiota?

Selvällä englannilla esitetty on helppo ymmärtää, ja tällä kertaa suuremman joukon toistama "Lügenpresse!" avautuu sekin. Mitään laittomuuteen viittaavaa tai kehottavaa ei näy, ei myöskään natsitunnuksia tms.

Pitäisikö henkirikoksia sietää kenenkään tyynen välinpitämättömästi?

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Henkirikoksesta saatiin epäillyt kiinni ja heidät tuomitaan voimassa olevan lain mukaisesti. Sama koskee myös äärioikeiston tekemiä väkivaltarikoksia, joita Saksassa on runsaasti.

Oikeusvaltiossa rikoksesta vastaavat rikoksen tekijät. Mikään ei oikeuta vainoamaan samaan etniseen ryhmään kuuluvia viattomia. Tämä tahtoo erilaisilta "maahanmuuttokriittisiltä" välillä jäädä epäselväksi, kuten Chemnizissä nähtiin.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #13

Täsmennätkö, miten Chemnitzissä "vainotaan samaan etniseen ryhmään kuuluvia viattomia"?

Minä ymmärsin mielenosoituksen kohdistuvan Saksan omia vallanpitäjiä ja lehdistöä vastaan, jotka ovat poliittisella toiminnallaan luoneet olosuhteet huonontuneelle yhteiskuntarauhalle ja mm. laajalle naisten ahdistelulle nyt tapahtuneiden henkirikosten lisäksi. Whataboutismi äärioikeiston tekemistä väkivaltarikoksista ei vaikuta asiaan, ne on tottakai kukin käsiteltävä tapaus kerrallaan kuten tämäkin.

Suuttumuksen tunteenkin voi kenties ymmärtää yleisön reaktiona niitä kohtaan, jotka vastaavat kaikkeen saamaansa vieraanvaraisuuteen ja huolenpitoon henkirikoksella, mutta itsestään selvästi oikeusvaltiossa toimitaan lakien mukaan. Laki ei vapaassa maassa kiellä myöskään mielenosoituksia, ei paikallaan seisten eikä marssien.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #13

"Mikään ei oikeuta vainoamaan samaan etniseen ryhmään kuuluvia viattomia."

Voi kunpa tämä ymmärrettäisiin joka maassa.

https://www.verkkouutiset.fi/kristittyjen-vaino-ma...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Jos poliisilla on jo tekijät telkien takana, ei ole mitään syytä lähteä marssimaan vaan odottaa tutkimuksen tuloksia ja oikeudenkäynnin tuomiota.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #17

Todella upeaa,että täällä näkee linkkejä vasemmistoliberaalista laatulehdestä.
No hampurilaiset ovat muutakin kuin syötävää.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #23

Näin kerran takavuosina Paavo Lipposen lukevan die Zeitia Töölön kisahallilla. Ajattelin, että siinäpä on sittenkin kehityskelpoinen kaveri.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #53

Agressiivisesta pinnan alla potkijasta (vesipallo) sivistyneeksi ajattelijaksi...

Jouni, kiitos muuten esimerkillisestä suomenkielen käytöstä. (Ilkka Luoma olisi kirjoittanut "die Zeit'ia" ja joku muu "die Zeit:ia", vaikka se ei olekaan lyhenne.)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #17

Ei tainnut marssimalla löytyä kuitenkaan?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #15

Viittaatko tällä asemanaukion törkeän pahoinpitelyn jälkeisiin tapahtumiin Suomessa?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #31

Niihinkin. Sama taksa kaikelle. Hommat sujuvat, jos poliisi saa hoitaa hommansa. Jos väkijoukko alkaa itse jakamaan oikeutta, niin siitä tulee vain lisää ruumiita ja poliisille lisää hommia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #48

Onhan se tosiaan kohtuutonta vaatia "miehet vankilaan!", jonkun Torniaisen silmittömän väkivallanteon vuoksi. Ei sellaista voi tukea. Puhumattakaan siitä että hyväksyisi lynkkausjoukon tekemiä valkoisten miesten pahoinpitelyjä kostotoimena.

Jotenkin hassu kysymys, että koskisiko samalla tavalla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #50

"Onhan se tosiaan kohtuutonta vaatia "miehet vankilaan!", jonkun Torniaisen silmittömän väkivallanteon vuoksi."

Nähtävästi mielestäsi oli kohtuutonta vaatia maahanmuuttajien tekemiä murhia lopetettavaksi Saksassa koska tämän mielenosoituksen tuomitsit. Ne kahdet standardit taas.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #51

Pyydän anteeksi että en laittanut tuon haastavan analogian alle selitystä. Analogia oli siis kohdistettu vaatimukseen "Ausländer raus!". Minun erheeni, ei pitäisi olettaa lukutaitoa.

p.s. Oletko joskus miettinyt mitä standardi-sana tarkoittaa suomen kielessä?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #51

Nähdäkseni Saksassakin vaaditaan kaikkien murhien lopettamista, ei pelkästään maahanmuuttajien tekemiä. Sen vaatimuksen ilmentymänä poliisit pyrkivät selvittämään tekijät ja saattamaan heidät vastuuseen teoistaan. Se taas onnistuu parhaiten, kun sitä työtä ei häiritä ylimääräisillä tehtävillä, jotka vievät aikaa oleelliselta.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #51

Jos aiot lopettaa jonkin kansanryhmän tekemät murhat sillä menetelmällä, että poistat sen kansanryhmän maasta, joudut aika kiinnostavaan tilanteeseen. Omalta kannaltasi.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #15

Mielenosoitukset käynnistänyt tappo oli viimeinen pisara täydessä verilasissa. Ihmiset ovat kyllästyneet "pakolaisten" väkivaltakulttuuriin.

Ohessa linkki videoon jossa ihmiset kantavat "pakolaisten" tappamien uhrien kuvia. Ovatko nämä ihmiset natsien hyödyllisiä idiootteja?

https://www.facebook.com/thetommyrobinson/videos/3...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Lügenpresse!" onkin sopivasti Hitlerin ja Goebbelsin vanha sotahuuto.

https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#8
Ihan asiallisen oloinen kuvaus.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei siellä mitään tapahtunut, maahanmuuttajat vaan puukottivat, niinkuin ne yleensäkin aina tekevät.

Mitään natsitervehdyksiä ei nähty, eikä kukaan ajanut takaa tummaihoisia.

Valeuutisia kaikki.

Niin ja keskitysleiritkin ovat vain suvakkien keksintö.

Siitä se lähtee.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

https://www.youtube.com/watch?v=-5TXrjLBcGs

Ote eräästä kommentista:

... Statistically every day one german is killed by the hands of an illegal muslim immigrant. The citizens went outside in an outrage and are being branded as nazis. Insane. This equals to a consent for such atrocities to continue. The muslims have a free hand to kill more germans...

Euroopan talousveturi Saksa on ison muutoksen edessä; halusipa Mutti Merkel sitä tai ei.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Täysin yksipuolinen propagandavideohan on hyvä lähde. Haluaisinpa tietää mihin tuokin tieto perustuu.

Sekin on mielenkiintoista että puukottajiksi mainitaan muslimit. Syy puukotuksiin ei liene puukottajan uskonto muissa kuin suorissa terroristi-iskuissa kysymys on tekijän kieroutuneesta uskonnon tulkinnasta. Rikollisuuden syy on useimmiten syrjäytyminen ja sosiaaliset/mielenterveyden ongelmat.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

"Haluaisinpa tietää mihin tuokin tieto perustuu" – Etkö näe sitä ihan omin silmin? Tekijähän menee paikalle, kuvaa ja haastattelee saksalaisia, kuvatuksi tulee myös paljonpuhuva väittely ilmeisesti naistoimittajan ja yleisön edustajien välillä käännöksineen englanniksi.

Linkissä on erittäin selventävä puolueettoman sivullisen koostama raportti. Enimmäkseen epäpoliittisten kansalaisten rauhanomainen mielenilmaus, surun osoitus siinä kuin muutoksen vaatiminen poliitikoilta. Lopuksi mielenosoitusta häiriköi sikäläinen Antifa (mitä ei näytetä videolla, mutta juontaja kertoo siitä).

Pystyykö joku osoittamaan tältä videolta yhdenkään natsihenkisen kommentin, joko videon tekijältä tai keneltäkään saksalaiselta? Antakaapa sellaisen kohdan minuutit ja sekunnit, kiitos.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Protestoijat huutavat äärioikeiston iskulauseita ja silminnäkijän mukaan vainosivat ulkomaalaisia.

https://www.youtube.com/watch?v=8K3027urTxo

Lisää kuvaa paikan päältä:

https://www.youtube.com/watch?v=0Cn1jJUbQZI

Ausländer raus ja niin edelleen....

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #32

Et siis todellakaan pystynyt esittämään yhtään ainutta äärioikeistolaista iskulausetta ylläolevan Markku Marttilan viestin # 24. linkistä?

Kun Deutsche Wellen toimittajat lähtevät tekemään uutisjuttua otsikolla "Nazi protests in german city of Chemnitz turn violent | DW English", niin toki he löytävät isosta joukosta mielenosoittajia jengin kaljupäisiä kuumakalleja, jotka omasta puolestaan hakevat huomiota provosoimalla. Sopivasti leikkaamalla vaikutelmaa voi myös korostaa.

Ovatko Chemnitzin mielenosoittajat siis kuumakalle-uusnatseja vai tavallisia, rauhallisia, epäpoliittisia saksalaisia? Kummat videot siis puhuvat meille totta?

Oikea vastaus: kummatkin.

Tämä Leena Rosendahlin blogi on siis erittäin aiheellinen oppitunti meille kaikille median kuluttajille.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #34

Sopivasti leikkaamalla saadaan myös pois kaikki äärioikeistoon viittaava. En pidä linkittämääsi sen luotettavampana kuin esim pariskunnan Lokka/Wiik videoita. Pidän edelleen valtalehdistöä luotettavimpana uutislähteenä.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #34
Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #34

Tämä on juuri sitä mitä äärioikeisto haluaa sanoa, he haluavat normalisoida oman agendansa. ”Joka marssii natsien kanssa, on joko natsi tai natsien hyödyllinen idiootti. Muita kategorioita ei ole.”
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005815718.html?...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #34

#34
Ovatko Chemnitzin mielenosoittajat siis kuumakalle-uusnatseja vai tavallisia, rauhallisia, epäpoliittisia saksalaisia? Kummat videot siis puhuvat meille totta?
............

Jos menee äärioikeiston järjestämälle marssille niin kaiketi he eivät enää ole "tavallisia kansalaisia".

He vosivat vallan hyvin järjestää omankin marssin jos haluavat mieltä osoittaa.

Kummallasta muuten, että kristitty uskovainen tuntee sympatiaa natsimielisiä kohtaan? Onko Jeesuskin natsi?

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #58

Luin juuri kirjan Gestapon historiasta. Yksi natsien pääkohteita olivat papit, jotka laajalti vastustivat juutalaisvainoja.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #58

Jos ihminen haluaa " surra", hänellä on siihen olemassa tuhat parempaa tapaa kuin lähteä tieten tahtoen natsimielisen äärioikeiston marssille mukaan kiljumaan
" Ausländer raus !"

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ymmärsiköhän tuo maahanmuuttaja-videobloggari, mitä ”Ausländer raus!” tarkoittaa?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Mikäli viittaat kommenttiin #24, niin siinä videossa selostava henkilö ei ole maahanmuuttaja. Hän on amerikkalainen, mikä tietysti ei ole lieventävä asianhaara. :)

”Ausländer raus!” slogania en huomannut videossa, mutta sinä taisit katsoa sen tarkemmin; minkä min/sek kohdalla kuuluu kyseinen huudahdus?

Sinänsä tuo slogan ei ole lainkaan outo ottaen huomioon ulkomaalaisten yhä yleistyvät väkivallanteot ja viime päivien tapahtumat Chemnitzissä.

Taustaa: Saksaan on saapunut vuodesta 2015 kevääseen 2018 yli miljoona turvapaikanhakijaa. Kaikkiaan yli 16 miljoonaa asukasta maassa ei ole syntyperäisiä saksalaisia. Saksa ghettoutuu, islamisoituu, väkivaltaistuu massamaahanmuuton seurauksena.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #47

Samapa tuo onko muuttanut Martin Sellnerin kanssa Saksaan, vai sattumalta vain käymässä. Ulkomaalainen hän on yhtä kaikki.

Uteliaisuuttani kysyisin, tarkistitko lainkaan kuka Brittany Pettibone on, ennen kuin linkkasit hänen videonsa jonkinlaisena todistusaineistona?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #54

Kerrohan nyt ensin, että miten ”Ausländer raus!” slogan liittyy po. videoon.
Jokin havainto tai perustehan sinulla täytyy olla. Uteliaisuuttani kysyn.

Palataan Brittany Pettiboneen, kunhan olet saanut vastattua kysymykseeni.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #71

Ausländer raus! -huudot raikuivat mielenosoituksessa, josta Pettibonen raportti kertoi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #80

Jännityksellä odotan edelleen Marttilan lupaamaa vastausta. Ei sillä että epäilisin, onko hän sanansa mittainen. Odottavan aika vain on pitkä...

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #106

Sinulta ei ole näkynyt vastausta, missä kohdassa nuo 'Ausländer raus' huudot raikuivat. Olisi tarvinnut vain antaa se min/sek tuolta videolta, ei muuta. Ehkä emme keskustele edes samasta videosta. Olkoon, egal. Minä vastaan:

Brittany Pettibone ei ole minulle entuudestaan mitenkään tuttu, myönnetään.
Panin merkille hänen vilpittömän oloisen entusiasminsa, kuten kai sinäkin..
Ja olihan siinä autenttiselta vaikuttavaa haastatteluaineistoa runsaasti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #116

Siis mitä? Kysyit miten ”Ausländer raus” liittyi videoon ja minä vastasin. Nyt rupeat siirtelemään maalitolppia kyselemällä aikamerkkiä tuolta videolta. Jos olisit heti kysynyt missä kohtaa videota tuo esiintyy, olisin vastannut, että en tiedä missa vai esiintyykö ollenkaan, enkä aio katsoa sitä uudestaan. Olisi varsin yllättävää, jos sellaista ei olisi editoitu pois. Miksi ihmeessä se olisi merkityksellistä, missä kohtaa videota se esiintyy? Jos jotakin, sen mahdollinen puuttuminen videolta pitäisi olla mielenkiintoisempi pohdinnan aihe.

En huomannut vilpittömyyttä muuten, kuin haastateltujen osalta. Pettibone on vain taitava propagandisti. Hauska kuulla että video oli sattumalöydös. Vaikka olemme harvoin yksimielisiä, en sentään odottanut, että tietäen puffaisit Pettibonea.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #117

Alla ote kommentistani 5.9.2018 16:18 #47
”Ausländer raus!” slogania en huomannut videossa, mutta sinä taisit katsoa sen tarkemmin; minkä min/sek kohdalla kuuluu kyseinen huudahdus?

Ja tässä Max S:n valistunut vastaus dagen ja vähän päälle efter (7.9.2018 00:00):
Jos olisit heti kysynyt missä kohtaa videota tuo esiintyy, olisin vastannut, että en tiedä missa vai esiintyykö ollenkaan, enkä aio katsoa sitä uudestaan.

No, nää on näitä inhimillisiä fibauksia, joista ei edes Max S. ole vapaa. Lepo vain.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #118

Katsohan uudestaan, mihin kommenttiisi vastasin ja mitä siinä kysyit. Tuota kutsutaan selektiiviseksi historiankirjoittamiseksi, kun yhdistellään asioita mielivaltaisesti. Virheitä teen harva se päivä, mutta tämä ei ollut sellainen.

Edellisen kysymyksesi vastauksestani olisi kyllä ollut hyvin luettavissa, ettei voisi vähempää kiinnostaa esiintyykö tuota videolla, missään kohtaa. Toki muotoiluni "jos olisit heti kysynyt" on huono. Olisi pitänyt kirjoittaa "jos olisit toistanut". Se ei kuitenkaan muuta sitä, että kaikkein mielenkiintoisinta on, jos tuota huudahdusta ei ole videolla, eikö vain?

Edit: Pehmennetäänpäs vähän... Olet oikeassa, olisi minun kuulunut muistaa, että olit kysynyt aikaa aiemmin. Kiukuttelu maalitolppien siirtämisestä oli siis turhaa. Anteeksi. Ylläoleva siis pätee sisällöltään, mutta sävy on aiheettoman tyly.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #47

Siellä oli v a l t a v a , talon kokoinen banderolli, jossa musta lammas ja valkoinen lammas,joista mustaa ajetaan ulos.
V a l t a v a. teksti lampaiden yläpuolella " Ausländer raus !"

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

#24:

Vuonna 2017 Saksassa tapettiin 785 ihmistä. Kasvua edelliseen vuoteen oli 3,2%.

Ja että laittomasti maassa olevat muslimit vastaavat 50%:sta henkirikoksia.

https://www.dw.com/en/crime-in-germany-drops-10-pe...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Siis mitä? Linkistäsi en tuota tietoa löytänyt.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #70

En minäniin väitä, vaan Marttila kommentissa 24. Ihmettelinpä vain väitettä. Lukutaitoa nämä kommentit vaativat: Marttila suosittelee kommenttiani, jossa epäilen asiaa...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Rikollisuus Saksassa on vähentynyt .

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Pertti Rönkkö (@perttironkko)
- Chemnitzissä ei tapahtunut ulkomaalaisten ajojahtia, sanoi Saksin osavaltion pääministeri Kretschmer (CDU) Saksin maapäivillä pitämässään puheessa #saksa

https://twitter.com/perttironkko/status/1037278011...

Olisiko pikkuhiljaa aika korjata väärät väitteet Suomen vastuullinen media?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Juuri näin haluan oikeaa tietoa ja nyt se on ristiriitaista. Osa Suomen lehdistä on tosin kirjoittanut maltillisemmin, mutta esimerkit Hesari ja Kaleva eivät. Hesarin Anna-Liina Kauhanen kirjoitti " Puukotus sai sunnuntaina äärioikeiston kutsumaan koolle muistomarssin, josta tuli väkivaltainen ajojahti. Mielenosoittajia hyökkäsi ulkomaalaisen näköisten ohikulkijoiden kimppuun." Hän voisi nyt kertoa meille, pitääkö tämä tieto vieläkin paikkansa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ei ole mikään ihme miksi valtamedian uskottavuus on romahtanut yhä useampien silmissä (kun tietoa todellakin saa nykyään joka puolelta ja se on hyvin ristiriitaista). Turhan usein ns. valtamedia on jäänyt kiinni housut kintuissa väärästä uutisoinnista. Jotain tolkkua tähän tarvittaisiin. En voi enää itsekään sanoa luottavani perinteisiin medioihin pelkästään, vaan tarvitaan lukuisia eri näkökulmia että voi muodostaa edes jonkinlaisen kuvan tapahtumista. Silloinkin se on vain senhetkinen paras arvio.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #40

#40
Täällä saa oikaista valheet jos niitä löytyy. Ei HS ja YlE kirjoita juttujaan äärioikeiston propaganda tarpeisiin mutta ei se sitä tarkoita, että ne valheita olisivat.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #59

"Täällä saa oikaista valheet jos niitä löytyy."

Täälläkin. Se on oikein hyvä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #59
Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Fakt ist: Videos der Übergriffe und Augenzeugenberichte gibt es. Auch die Chemnitzer Oberbürgermeisterin Barbara Ludwig (SPD) sah nach eigenen Angaben, wie Menschen verfolgt wurden.

Kanzlerin Angela Merkel stellte klar: „Wir haben Videoaufnahmen darüber, dass es Hetzjagden gab, dass es Zusammenrottungen gab, dass es Hass auf der Straße gab, und das hat mit unserem Rechtsstaat nichts zu tun.“
https://m.bild.de/regional/dresden/dresden-aktuell...

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kaikki, varsinkin käsittelemätön paikan päällä tallennettu dokumenttimateriaali on sinänsä aina totta.

Mutta se ei ole koskaan koko totuus! Ns. objektiivinen koko totuus on mahdoton esitettäväksi, varsinkin tapahtumista, jotka elävät koko ajan laajalla alueella, joihin ihmisiä tulee ja menee ja joissa vastapuolten toiminta herättää keskinäisiä reaktioita.

Mikä on relevanttia ja edustavaa, se on kussakin tilanteessa aina ao. tiedotusvälineen toimittajien subjektiivinen valinta, joka voi olla vinoutunut ja mm. toimituksen poliittisten motiivien harhaiseksi vääristämä.

Kysymys kuuluu: yrittävätkö edes Suomen valtamediat antaa yleisöilleen kattavaa, tasapainoista ja edustavaa kokonaiskäsitystä tapahtumista? YLE:n Reporadio antoi tästä aikoinaan 1960-70 -luvuilla havainto-opetusta, tuolloin suomettuneisuuden YYA-hengessä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Sanasta "Chemnitz" tulee aivan liikaa mieleen savupiippu ja sen myötä keskitysleirit. Kaupungille pitäisi palauttaa sen vanha nimi Karl-Marx-Stadt.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Palauttaa vanha nimi... Ajattelitko että unohdetaan ajanjakso 1143-1953?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Mitään ajanjaksoa ei pidä unohtaa, mutta voisi olla hyvä tulkita, ainakin koettaa tulkita, toisesta näkökulmasta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #87

Mitäköhän tarkoitat toisella näkökannalla? Kyllä minusta vaikuttaa siltä, että vanha nimi on palautettu uuden tilalle.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #97

Ehkä Janne haluaisi "palauttaa" Pietarin nimeksi Leningradin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #102

Sama asia kyseessä ja sen kun haluaa. Kuka minä olen muiden haluja ohjailemaan. Kunhan ei esitä argumentiksi vanhan nimen palauttamista. Se on epärehellistä ja historiatonta, kun kyseessä on kaupungille poliittisista syistä annettu uusi nimi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #107

Epärehellisyydestä puheen ollen: minua on aina huvittanut, kun islamiin kääntyneet kertovat "palanneensa islamiin". Miten voi palata siihen missä ei ole koskaan ollutkaan?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #111

Tässä tapauksessa voi, koska kaikki syntyvät muslimeina. Kristinusko on pahassa alakynnessä, kun pitää kastaa...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Saksassa sattuu ja tapahtuu:

“Allahu akbaria” huutavat pakolaiset hyökkäsivät saksalaiseen yökerhoon: “Me ollaan arabeja ja tapetaan teidät kaikki!”

https://www.kansalainen.fi/allahu-akbaria-huutavat...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Saksassa on selvästi lisääntymässä uusi normaali, tavalliset kansalaiset ovat kyllästyneet väkivaltaan, terrorismmin ja yleensä yhteiskunnan hajoamiseen. Rajat kiinni ja laittomat maahantunkeutujat takaisin kotimaihinsa on se mikä vaatimus kuuluu läpi Euroopan, viisaimmat maat eivät tietenkään edes avanneet rajojaan yhteiskunnan hajaantumiselle.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Pieni puollustuspuhe tässä suomalaiselle medialle. Suomalaiset mediatalot painivat talousvaikeuksissa, ja resurssit ovat suhteellisen pienet. Ulkomaan uutisointi pohjautuu hyvin pitkälti lainauksiin suurilta ulkomaisilta mediolta, tai medioilta jota toimittaja pitää luotettavana. Kovinkaan syvälliseen journalismiin ulkomailta ei ole varaa. Ne resurssit käytetään ennemmin näyttöpäätteen ääressä "linkaten" ulkomaisten medioiden uutisia. Suomen uutisointi tässäkin tapauksessa on sitä mitä se on, koska uutisointi Saksan suurimmissa medioissa on sitä mitä se on.

Ihan näin räikeän vääristelevää uutisointi ei ole ollut Suomen mielenosoituksista. Poliittisesti värittynyttä kyllä, mutta faktat on pyritty kertomaan ja tarvittaessa vääriä tietoja on korjattu.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Saksan media on monipuolinen , runsas ja kriittinen.
." Vaihtoehtomedia " joka toimii pääosin verkossa ja someöyhötyksen tukemana kuten täälläkin,
rönsyilee ihan muista syistä kuin laatumedian suppeuden tai huonouden vuoksi.
Syytkin ovat samat kuin täällä : äärioikeiston populismin ja kansalliskiihkon levittäminen.
Mistään totuudentorvista ei ole kyse. Vain torvista .

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Saksin osavaltion pääministeri Michael Kretschmer (CDU) antoi keskiviikkona Saksin maapäiville virallisen lausunnon Chemnitzin tapahtumista. Asiasta kertoo Bild-lehti.

– Chemnitzissä ei ollut ihmisiä hakkaavia ryhmiä eikä ajojahtia, sanoi Saksin pääministeri Kretschmer puheessaan. (Suomenuutiset)

Linkki https://www.bild.de/regional/dresden/dresden-aktue...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

On teillä laatulähtet. Bild, Kansalainen ja Suomen Uutiset. Ja Rönkkö.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Siitähän tässä on tekstissäni on juuri kyse. Mihin oi luottaa, kun Hesari ja Kaleva kirjoittavat fake news.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Sinun mielestä siis Michael Kretschmer (CDU) ei antanut sitä lausuntoa? Mitä vikaa on Pertti Rönkössä? Väärät mielipiteet?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Edellä Vennervirran kommentissa #63 kerrotaan, että ulkomaalaisten ajojahdista on videoita ja silminnäkijöiden kertomuksia. Kretschmer ei käsittääkseni paikalla ollut. Lähteenä on nimenomaan Bild, joka ei ole mikään roskalehti.

Rönkkö on pelkkää höpöä, mutta minkäs teet, kun ihmiset eivät enää saksaa osaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Saksin osavaltion varapääministeri Martin Dulig kiistää Kretschmerin lausunnon: ajojahtia oli. Myös liittokansleri Angela Merkel pysyy kannassaan, että ajojahtia ja väkivaltaa oli.

Riita on siis muuttunut Saksin osavaltion hallituksen sisäiseksi. He varmaan kysyvät Rönköltä, miten asia oikeasti meni.

http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/seehofer...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Pikkupomo yritti hätäpäissään selitellä asioita parhain päin, kun isopomo on raivoissaan. Ei mitään uutta auringon alla.

Joku linkkasi eilen Suomen uutisten artikkelin aiheesta. Vastoin parempaa ymmärrystä klikkasin sitä ja mielen valtasi myötähäpeän tunne. Onkohan se niin, että pitävät Mestaria liian laiskana vaihtoehtofaktojen levittäjänä, niin pitää valjastaa puoluelehti siihen tehtävään? Täydestä näytti uppoavan kohderyhmään, ei siinä mitään.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Et sitten lukenut saksankielistä juttua loppuun saakka:

'Sachsens Ministerpräsident griff außerdem erstmals in der Öffentlichkeit die sächsische AfD hart an: „Sie spalten mit Ihrer Hetze die Gesellschaft. Wer gemeinsam mit Leuten in der ersten Reihe steht, die über Ausländer als Gelumpe und Viehzeug sprechen, der stellt sich ebenfalls außerhalb unserer Rechtsordnung.“'

No, tietysti CDU:n poliitikon piti kurmoottaa AfD:tä...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Juho, se on juurikin noin, että poliittisen pelin paikka on myös Saksassa kovaa. Samoin monissa muissakin maissa kannatusmittaustulosten kertomana.

Saksan Cheminiztin uutisoinneissa kin on huomattavia eroja, kun vertaa eri lähteiden uutisointia ja siihen viereen kytkee sitten poliisiviranomaisten tiedotteissaan kertomaa. Ei voi olla huomaamatta, että ideologialla on merkittävä vaikutus uutisoinneissa ihan riippimatta mistä maasta milloinkin on kyse.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"On teillä laatulähtet." "Saksin osavaltion pääministeri Michael Kretschmer (CDU) antoi keskiviikkona Saksin maapäiville virallisen lausunnon..."

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ethän vain yrittäisi argumentoida Kretschmerin auktoriteettiasemaan nojaten?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Auktoriteettiin_veto...

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Jotain kertoo sekin, että suomalaismedia paukuttaa sanaa äärioikeisto henkeä vetämättä, mutta ei ikinä äärivasemmistoa. On vain "vastamielenosoittajia". Aivan kuin antifaa ei olisi olemassa.

Käyttäjän mikanter kuva
Mika Keränen

Tässä mielenkiintoinen paikallinen näkökulma. Kirjoittaja Vera Lengsfeld oli jo DDR:n aikana toisinajattelija ja kansalaisoikeusaktivisti. Saksojen yhdistymisen jälkeen hän on toiminut paitsi kristillisdemokraateissa myös vihreissä. Viime vuosina Lengsfeld on lähestynyt identitaarista liikettä ja maahanmuuttokriittistä Pegidaa. (Eli vihreys on onnekkaasti tehnyt tilaa järjelle ja todellisuudentajulle.)

Jutun on suomentanut Olli Virtanen.

https://sarastuslehti.com/2018/09/05/kansan-vainoa...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Sarastus on kyllä mielenkiintoinen lähde, sehän on ihan ehtaa natsismin valkopesua. Ei liene sattumaa, että nimi tuo mieleen kreikkalaisen Kultaisen Aamunkoiton vai mikä se sikäläinen natsipuolue nyt taas olikaan.

Tuhoa nyt vielä uskottavuutesi rippeetkin siteeraamalla seuraavaksi MV-julkaisua tai Magneettimediaa.

Käyttäjän mikanter kuva
Mika Keränen

"Tuhoa nyt vielä uskottavuutesi rippeetkin siteeraamalla seuraavaksi MV-julkaisua tai Magneettimediaa."

Ei sillä, että minua erityisemmin kiinnostaisi uskottavuuteni vaaliminen teikäläisten silmissä, mutta sen paremmin MV-julkaisua kuin Magneettimediaakaan en siteeraa siitä syystä että en niitä lue.

Omasta arvostelukyvystäsi ei kerro hyvää, ellet huomaa mitään eroa Sarastuksen ja mainittujen julkaisujen välillä mitä tasoon ja varsinkin tyyliin tulee. Luitko muuten itse linkittämäni jutun? Etpä tainnut. Ei yllätä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #104

Luin minä vähän sen alkua. Ei sitä loppuun asti jaksanut, niin kuin ei Sarastuksen juttuja yleensäkään. Samaa paskaa kuin Magneettimedia ja MV-julkaisu, mutta parfymoitu näennäisfilosofisella hölynpölyllä.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Toimittajat ja media taitaavat todella olla niitä hyödyllisiä idiootteja äärivasemmistolle. Yle on nyt oikonut Chemnitz-kirjoittelua ja samoin Iltalehti. Katselin tarkkaan myös kuvia ja monella on mollemmat kädet ylhäällä mielenosoituskuvissa eli onko kyse edes natsitervehdyksistä?

https://yle.fi/uutiset/3-10392257
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2018090722011862...

Toimituksen poiminnat