LeenaRosendahlOsHanhijrvi

Somekohun aallonharjalla - Aamulehden Telanne palkkaa väärin

Pari päivää sitten satuin kohtaamaan Twitterissä juuri tuulta purjeisiinsa saavan somekohun, informaatiosodan, kun vasemmistolainen feministijoukko hyökkäsi Almamedian Kai Telanteen kimppuun.

Ensimmäinen hyökkäys ei ollut häntä vielä täysin nujertanut. Kyseessä oli silloin Johanna Korhosen rekrytointi Lapin kansan päätoimittajaksi ja sakothan siitä tuli syrjinnästä Almamedialle. Kuten moni muistaa, Korhonen on kunnostautunut sen jälkeen Kallion kirkkoherran nykyisin Helsingin piispan Teemu Laajasalon vainoamisesta. "Jahtaako feministi miespiispaa? Korhonen kannatti Helsingin piispanvaalissa Jaana Hallamaata ja auttoi tätä kampanjan nettisivun varaamisessa. Onko tunnettu feministi nyt vain huono häviäjä? Korhonen naurahtaa kuulleensa näitä kaamea noita -kysymyksiä ja vakuuttaa, että häntä kiinnostavat tässä asiassa seurakuntien yhteiset rahat ja eettinen toiminta." Lähde .

Eero Paloheimo sanoi pari viikkoa sitten Alfatv lähetyksessä, että "Aatteen takia voi vähän valehdellakin". Kyse oli silloin mm. Porin jazzin toiminnanjohtajaksi nimitetyn Aki Ruotsalan kohtalosta. Lähde

Suomen kuvalehti kirjoitti: "Valtioneuvoston nykyisestä viestintäjohtajasta Päivi Anttikoskesta piti vuoden 2017 lopussa tulla tamperelaisen Aamulehden vastaava päätoimittaja eikä hallituksen virkamies. Valinta ei toteutunut, koska Anttikosken mies ja perheen kouluikäinen lapsi eivät olisi muuttaneet Tampereelle."

Almamedia ja kolme rekrytoijaan kiistää tämän. Valituksi tuli vt. päätoimittaja Jussi Tuulensuu, joka on jo 2015 vuodesta toiminut Aamulehdessä päätoimittajana ja vt. päätoimittajana syksystä 2017. Vastaavan päätoimittajan pesti olisi kelvannut toki Päivi Antinkoskellekin.

Emma Kari jakoi Suomen kuvalehden uutisen Twitterissä. Kommentoin itsekin siihen, että hei minustakin 10 vuotias on aika pieni olemaan viikot ilman äitiä, mutta nämä uranaiset olivat vihaisia.

Sen jälkeen uutista kauhistelivat ja pöyristelivät kilvan politiikot, varsinkin naistoimittajat ja he joiden esittelyssä luki feministi. Ensimmäistä kertaa olin kohdannut H-hetken, kun loanheittouutinen muuttuu informaatiosodankäynninvälineeksi. Laitoin kiireesti tviitin "Vetoan kaikkiin lehtiin, toimittajiin ja puolueisiin, jotta nämä Some-tuomioistuimet lakkautetaan täällä Twitterissä.case #Telanne #Aamulehti"

 

 

Almamedialta tuli vastine Lähde ja Kai Telanne pahoitteli, "Olen pahoillani, että hakijalle syntyi väärä käsitys". Lähde

Kun juttu yrityksessä huolimatta alkoi kuivua kasaan ja Alma media taidokkaasti torjui hyökkäyksen, luin Twitteristä mm. Johanna Korhosen kiukuttelun, siitä että Kai Telanne ylipäätäänkin vielä toimii Aamulehden toimitusjohtajana. Onko mahdollista, että tämä oli todella näin kova "feministien kosto" hyökkäys siitä, että Telanne ei Anttikoskea palkannut. Oliko myös sattuma, että juuri ilmetyi entisen Ylen päätoimittaja Atte Jääskeläisen kirja, jossa hän kertoo mm. pitkistyneestä mediakohusta, jonka uhriksi hän joutui. Samassa Yle-kohussa, kun Suomen kuvalehteen siirtyi pari hänen alaistaan mm. toimittaja Salla Vuorikoski.

"Vapaa lehdistö on neljäs valtiomahti (Montesqui, trad.)"

Mitähän seuraavaksi tapahtuu? Alla voisi olla viitettä siihen. :)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Vähän veikkaan, että Telanteen palli viimeinkin keikkuu riittävästi.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Niin kun hän ei palkkaa feministejä johtoon niin saa lähteä. :) Kuka uskaltaa kohta pyytää naisia edes haastatteluun johtotehtävissä?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ovatko syrjintäpykälät mielestäsi tarpeettomia, tai jopa kielteisiä naisten urakehityksen kannalta?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #5

Mielestäni tämä pilaa myös ihan omin meriitein eteenpäin pyrkivien naisten maineen. Sellaisiakin on paljon. Alma mediaan on kuitenkin palkattu naisia päätoimittajahommiinkin. Syrjintäpykälä on huono jos sitä käytetään poliittisesti lyömäaseena.

Risto Koivula

Minusta Antiikosken aviomies ja lapsi tekivät oikein, koska Tampreella on niin huonot koulut.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

:D Anttikoski ei sitä työpaikkaa ollut koskaan saamassakaan.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

"...vasemmistolainen feministijoukko hyökkäsi Almamedian Kai Telanteen kimppuun."

Milloinkas Johanna Korhosesta(sitoutumaton) tai Emma Karista(Vihreä) on vasemmistolaisia tullut?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

En nimennyt jokaista asiasta tviitannutta yksitellen, mutta Vihreät luokitellaan enemmän vasemmistopuolueeksi kuin oikealle. Kauhistelijoita mm. Laura Haimila, Salla Vuorikoski, Tuomas Muraja, Panu Raatikainen, Misha Dellinger, Kaius Niemi, Petra Laiti jne. jne.

Risto Koivula

"...vasemmistolainen feministijoukko hyökkäsi Almamedian Kai Telanteen kimppuun."

Milloinkas Johanna Korhosesta(sitoutumaton) tai Emma Karista(Vihreä) on vasemmistolaisia tullut? "

Tällöin (juttu on muuten muutoin lähes asiallinen):

https://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/441/juha_...

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Aika häröjä nuo Ahvion kirjoitukset.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Miksi mielestäsi 10-vuotias on liian pieni olemaan viikot ilman äitiä vaikka perheessä on toinen huoltaja?

Mitkä kaikki työt on kiellettyjä lapsiperheen äideiltä?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Alma media kiistää tämän, mutta minä en lastani jättäisi viikoiksi Helsinkiin. Kaikki yhteinen aika hänen kanssaan lapsuudessa on tärkeää meille molemmille.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Islamilainen käytäntö sopisi sinulle hyvin, sillä siinähän ei tarvitse miettiä naisen asemaa työelämässä.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #12

En vaan jättäisi lasta eri paikkakunnalle. Hän lähtisi mukaan. Mutta nyt täytyy muistaa, että tämä tarina nyt ei ollut ihan totta. Sen ymmärtää jo siitä, että Tuulensuu oli jo siinä tehtävässä valmiina. Hänet olisi täytynyt päihittää ensin. Antinkoskelle tämä olisi ollut ylennys.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #14

Olen lehtitietojen varassa. Antinkoskelle annettiin ymmärtää, että hän on ykkösehdokas. Sitten Telanne puuttui peliin. Voi olla, ettei konserni enää kestä tätä dumppausta. Ihmisillä on oikeus vanhempainvapaisiin, eikä niissä riistetä äideiltä mahdollisuutta tehdä työtä. Varsinkin jos lapsi on jo varhaisteini.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Julkisuudessa on liikkunut varsin uskottavalta vaikuttavia tulkintoja, joiden mukaan Telanne on Alma Median hallituksen silmissä hankkinut immuniteetin toiminnallaan Korhosen tapauksessa.

Onko Rosendahlin mielestä Suomi pullollaan kelvottomia isiä ja äitejä?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Aika sivuseikka tuossa kirjoituksessa on oma henk.koht. mielipiteeni 10 vuotiaasta lapsesta eroamisesta ja ehkä tässä tapauksessa isä on viettänyt enemmän aikaa lapsen kanssa muutenkin. Ei Korhonenkaan ole niin uskottava kuin olisin luullut. Paheksuin itsekin Telannetta silloin. Me emme luultavasti tiedä siitäkään koko tarinaa.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Ei Korhonenkaan ole niin uskottava kuin olisin luullut. Paheksuin itsekin Telannetta silloin. Me emme luultavasti tiedä siitäkään koko tarinaa."

Oletko todella sitä mieltä, että kun poliisi on asian tutkinut ja korkein mahdollinen oikeusaste eli korkein oikeus (KKO) on asian käsitellyt, ettei siitä vielä tiedetä koko totuutta?

Jos olet niin, siinä tapauksessa kyseenalaistat kyllä koko oikeusjärjestelmän ja poliisin toiminnan.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #19

Voitti käräjäoikeudessa Telanne? Mutta totta luultavasti työpaikan peruutuminen arveltiin johtuvan naispuolisesta puolisosta. Saattaa olla että kumman tarinaan oikeus enemmän uskoo ja Korhonen tuntui uskotavammalta. En väitä ketään epäpäteväksi.

Käyttäjän jouniauranen kuva
Jouni Auranen

telannehan on ihan hovioikeudesta asti todettu rikkoneen syrjintä lakia, ovatko hekin vasemmistoa?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Esitin tässä nyt oman näkemykseni, koska näitä hyökkäyksiä alkaa olemaan jo liian paljon, niin niitä on jo syytä epäillä.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Feministien uhreja mm. Kai Telanne, Atte Jääskeläinen, Aki Ruotsala, Tommi Metsäketo, Aku Louhimies ja Lauri Törhönen. Varmaan joku heistä onkin syyllinen,mutta onko kaikki sitä oikeasti?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Telanne on ainut joka ehkä on rikkonut lakia muut ovat vain käyttäytäynyt sattumalta vähän väärin juuri noita ihmisiä kohtaan. Monet muut ihmiset olisivat/ovat vain kolahtaneet olkapäitä ylöspäin ja antanut asian olla kuten kuuluisi antaa olla..

Aika persiistä tämä alkaa olemaan.. Kyllä tästä pukku hiljaa alkaa naiset itse körsimään enemmän kuin hyötyvät..

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Telanne toteuttaa paljon kaivattua valinnanvapautta.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Täytyy muistaa, että Alma Media on yksityinen yritys. Sillä on oikeus vielä valita työntekijänsä. Työnantajilla on tänä päivänä vaikeaa ja kallista henkilökunnan rekrytoinnin kanssa ilman näitä Alpakka-ehdokkaitakin, jotka saattavat haastaa oikeuteen tai pyrkivät pilaamaan ainakin maineen mediassa. Enten minua huolestuttaa tuo, että aatteen takia voi vähän valehdellakin.

Toivoisin, että naiset saavuttaisivat asioita työelämässä ihan omin avuin, eikä juonittelemalla. Meitä on jo paljon enemmän yliopistossa kuin miehiä.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Toivoisin, että naiset saavuttaisivat asioita työelämässä ihan omin avuin, eikä juonittelemalla. Meitä on jo paljon enemmän yliopistossa kuin miehiä."

Ilmeisesti väität ettei naiset saavuttaisi asioita työelämässä omin avuin vaan juonittelemalla, hieman ihmettelen että eikö se että hakee kokemustaan vastaavaa työpaikkaa ole omin avuin etenemistä?

Mitenkäs siellä uralla edetään ellei paikkoja hakemalla, ihmettäkö pitäisi odotella?

Täysin mielestäni on eriasia juonitella kuin puuttua kokemaansa syrjintään.

Vihjailetko, että Korhonen ja Anttikoski juonittelisivat?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #27

Täytyy olla idiootti, jos ei tajua, että nämä viimeaikaiset feministiatakit ovat juonittelua. Senhän tajuaa erkkikin. En tiedä mitä yrität. Luultavasti olet myös alpakka.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #28

No idiootteja on sitten näköjään moneen lähtöön.
Viljelet näköjään salaliittoteorioita urakalla. No mikäpä siinä, se on sinun näkökulmasi.

Hahaa vai alpakka...

Syrjintä on sinusta siis ihan ok, tämä tuli selväksi viimeistään tässä kommentissasi.

Oikea Media ja MV-lehti varmaan edustaa paremmin sinun ajatusmaailmaa.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #29

Älä yritä lyödä minuun mitään leimoja olen oikeudenmukaisuuden puolella, mutta entisenä yrittäjänä ei voi hyväksyä näitä useita sattumia reilun vuoden sisällä. Laskin nopeasti, että näitä someatakkeja olisi 8 kpl, joilla pilattu mani ja viety työt vain piispa ja Telanne selvineet potkuilta. Eli Atte Jääskeläinen Yle, Tommi Metsäketo, Aku Louhimies ja Lauri Törhönen Metoo, Kai Telanne Almamedia 2 kertaa, Teemu Laajasalo Helsingin piispa, Aki Ruotsala Kristilliset Porijazz.

Onhan näitä äijäkerhoja ja saunailtamiehiä ja uskonnolliset piirit tasa-arvoistuvat hitaasti, mutta ei näin naisen asemaa paranneta. Häpeä oikeasti naisena tätä toimintaa.

Aulis Saarijärvi

Joka päivä kymmenin tapauksin saa työkokemusta ja koulutusta omaava viisikymmentä täyttänyt mies syrjivää kohtelua työhönotossa yrityksissä ja julkisyhteisöissä, ikänsä vuoksi, ehkä genitaalinsa vuoksi.
Näistä "ylikypsiksi" menneistä tuhansista miehistä ei itke ja potkukilu ainutkaan lehti-ihminen. Ei edes heteromiestoimittajaktkaan! Kun syrjintään tulee kuvaan lesbo/feministi, niin jo kirkko, SPR, EK, hallitus ja presidentinlinnakin alkaa jakaa lausuntoja.

PS Pitäisikö laatia homo-lesbo ja mahdollinen heteroihmisen vertailutaulukko erilaisiin työtehtäviin soveltuvuudesta? Ehkä Porin jässin hallituksen jäsenet, jotka muuten olivat ihailtuja osaajia viime viikolla, tekisivät uusia valintoja taas valitun ajatuksien mukaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Itse näen terveenä piirteenä sen, että myös naiset, äidit, lähtevät töihin jotka vievät heidät viikon arkipäivät pois kodistaan, miehet ja isät ovat tehneet näitä töitä koko itsenäisyytemme ajan. Kauan on vaadittu ja juuri naisten taholta isien osallistumaan enenmissä määrin perheen arkielämään ja tässäkin tapauksessa vastuu lapsesta arkipäivinä olisi jäänyt isälle. Blogistilta kysyisin, eikö lapselle isän läsnäolo olekkaan yhtä tärkeää, kuin äidi, lapsen kasvaessa aikuisuuteen?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Miesten puolellahan tässä ollaan kun katsotaan että mieskin voi toimia lastensa tasaveroisena huoltajana. Vai oletko sitä mieltä että mies on niin kädetön ja hölmö ettei voi uskoa lasten hoitoa hänelle kun vaimo käy reissutöissä?

Onneksi sain aikoinani omassa isässäni hyvän miehen mallin, hän näytti että mies osaa ja kykenee toimimaan itsenäisesti myös lasten -ja kodinhoitamisessa. Itse valitsin puolisokseni isäni kaltaisen miehen.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Tuo asia tässä on pienin ongelma koko kuvaa ajatellen. Toivon, että lapsen molemmat vanhemmat ovat läsnä, hänen ollessaan pieni, se ei vaan aina ole mahdollista. Olen itsekin ollut pienen yrityksen naisjohtaja aikoinaan. Hirvittää vaan tämä toihu. Ihan kuin yrittäjillä ei olisi jo muutenkin hankalaa. Pitää vielä vahingoittaa heidän liiketoimintaansa ja pilata pätevien johtajien maine mediassa.

Toimituksen poiminnat