Somekohun aallonharjalla – Aamulehden Telanne palkkaa väärin

Pari päivää sitten satuin kohtaamaan Twitterissä juuri tuulta purjeisiinsa saavan somekohun, informaatiosodan, kun vasemmistolainen feministijoukko hyökkäsi Almamedian Kai Telanteen kimppuun.

Ensimmäinen hyökkäys ei ollut häntä vielä täysin nujertanut. Kyseessä oli silloin Johanna Korhosen rekrytointi Lapin kansan päätoimittajaksi ja sakothan siitä tuli syrjinnästä Almamedialle. Kuten moni muistaa, Korhonen on kunnostautunut sen jälkeen Kallion kirkkoherran nykyisin Helsingin piispan Teemu Laajasalon vainoamisesta. "Jahtaako feministi miespiispaa? Korhonen kannatti Helsingin piispanvaalissa Jaana Hallamaata ja auttoi tätä kampanjan nettisivun varaamisessa. Onko tunnettu feministi nyt vain huono häviäjä? Korhonen naurahtaa kuulleensa näitä kaamea noita -kysymyksiä ja vakuuttaa, että häntä kiinnostavat tässä asiassa seurakuntien yhteiset rahat ja eettinen toiminta." Lähde .

Eero Paloheimo sanoi pari viikkoa sitten Alfatv lähetyksessä, että "Aatteen takia voi vähän valehdellakin". Kyse oli silloin mm. Porin jazzin toiminnanjohtajaksi nimitetyn Aki Ruotsalan kohtalosta. Lähde

Suomen kuvalehti kirjoitti: "Valtioneuvoston nykyisestä viestintäjohtajasta Päivi Anttikoskesta piti vuoden 2017 lopussa tulla tamperelaisen Aamulehden vastaava päätoimittaja eikä hallituksen virkamies. Valinta ei toteutunut, koska Anttikosken mies ja perheen kouluikäinen lapsi eivät olisi muuttaneet Tampereelle."

Almamedia ja kolme rekrytoijaan kiistää tämän. Valituksi tuli vt. päätoimittaja Jussi Tuulensuu, joka on jo 2015 vuodesta toiminut Aamulehdessä päätoimittajana ja vt. päätoimittajana syksystä 2017. Vastaavan päätoimittajan pesti olisi kelvannut toki Päivi Antinkoskellekin.

Emma Kari jakoi Suomen kuvalehden uutisen Twitterissä. Kommentoin itsekin siihen, että hei minustakin 10 vuotias on aika pieni olemaan viikot ilman äitiä, mutta nämä uranaiset olivat vihaisia.

Sen jälkeen uutista kauhistelivat ja pöyristelivät kilvan politiikot, varsinkin naistoimittajat ja he joiden esittelyssä luki feministi. Ensimmäistä kertaa olin kohdannut H-hetken, kun loanheittouutinen muuttuu informaatiosodankäynninvälineeksi. Laitoin kiireesti tviitin "Vetoan kaikkiin lehtiin, toimittajiin ja puolueisiin, jotta nämä Some-tuomioistuimet lakkautetaan täällä Twitterissä.case #Telanne #Aamulehti"

 

 

Almamedialta tuli vastine Lähde ja Kai Telanne pahoitteli, "Olen pahoillani, että hakijalle syntyi väärä käsitys". Lähde

Kun juttu yrityksessä huolimatta alkoi kuivua kasaan ja Alma media taidokkaasti torjui hyökkäyksen, luin Twitteristä mm. Johanna Korhosen kiukuttelun, siitä että Kai Telanne ylipäätäänkin vielä toimii Aamulehden toimitusjohtajana. Onko mahdollista, että tämä oli todella näin kova "feministien kosto" hyökkäys siitä, että Telanne ei Anttikoskea palkannut. Oliko myös sattuma, että juuri ilmetyi entisen Ylen päätoimittaja Atte Jääskeläisen kirja, jossa hän kertoo mm. pitkistyneestä mediakohusta, jonka uhriksi hän joutui. Samassa Yle-kohussa, kun Suomen kuvalehteen siirtyi pari hänen alaistaan mm. toimittaja Salla Vuorikoski.

"Vapaa lehdistö on neljäs valtiomahti (Montesqui, trad.)"

Mitähän seuraavaksi tapahtuu? Alla voisi olla viitettä siihen. 🙂

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu