LeenaRosendahlOsHanhijrvi

Presidentti Trump puhuu kuin Kekkonen

Vuonna 1961 Suomi sai Neuvostoliitolta nootin (noottikriisi). Kekkonen oli lomalla Havajilla ja hän palasi Suomeen. Asiaa on arveltu suuremman luokan teattariesitykseksi ja että Kekkonen itse tilasi nootin Neuvostoliitolta Honkaliiton kukistamiseksi.

Olen käynnyt viikon mittaisen pikakurssin Yhdysvaltain politiikkaan ja mediaan. Media kirjoittaa täysin asian vierestä ja on erittäin ilkeä ja sen kirjoituksia voisi luonnehtia vihapuheeksi. Verkkouutiset mm. julkaisi tviittejä, joista kävi ilmi, että Trumpista yritettiin puhua tarkoituksellisesti pahaa.

"USA:n presidentti Donald Trump tapasi tasavallan presidentti Sauli Niinistön Mäntyniemessä maanantaiaamuna. Aamiaistapaamisen alussa paikalla olleet tiedotusvälineet kuulivat, kun Trump totesi nauttineensa Niinistön seurasta muutama päivä aiemmin Naton Brysselin huippukokouksessa, arvostaneensa tukea ja luonnehti kokouksen olleen aluksi kova mutta muuttuneen rakkaudeksi.

Twitter paljastaa CNN:n ja New York Timesin toimittajien ilmeisesti olettaneen ja pyrkineen nopeasti kertomaan, että Trump ei ehkä tiennyt, että Suomi ei kuulu Natoon. Narratiivin luomisyrityksestä kirjoittaa The Epoch Times.

CNN:n Josh Rogin julkaisi twiitin, jossa luonnehti olettamaansa Trumpin kömmähdystä ”kiusalliseksi” (#awkward). Rogin laittoi twiittiinsä myös CNN:n Christiane Amanpourin ja Jake Tapperin osoitteet." Verkkouutiset

Presidentti Trump on showmies, diilimies ja hän ei jätä kylmäksi ketään. Hänen mahtipontinen esiintymisensä ja ehkä jopa tahalliset valheensa aiheuttavat kirjoittelua ja hallituskriisejä. Suomen ja Yhdysvaltain mediasta on vaikea löytää asiantuntevia kirjoituksia itse huippukokouksesta. Kuten

 "Euroopan sotahistorian dosentti ja valtiotieteen tohtori Markku Salomaa seurasi Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaamista erityisesti sotilaallisen valtatasapainon kannalta. Hänen mielestään suuri huomio kiinnittyi tyylipisteisiin, ei suorituspisteisiin kuten pitäisi.

Merkittävää ei ollut se, miten amerikkalaiset näkevät Donald Trumpin käytöksen tai etiketin, vaan Vladimir Putinin mainitsema Venäjän aloite uudesta Start-sopimuksesta, josta jo neuvotellaan, ja jonka uudistamiseksi on jo tehty esitys. Se on merkittävää, sanoo Salomaa." Yle

Mielestäni dosentti Johan Bäckmanin tviittaus "puhuu kuin Kekkonen" on huikea vertaus siitä, mitä karismaattisen Trumpin politiikka on.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, amerikkalainen media ei ilmeisesti tiedä, että NATO:on kuulumaton Suomi oli todellakin kutsuttu NATO:n huippukokoukseen ja että Donald Trump ihan oiekasti tapasi siellä Niinistön.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Trump ja Putin onnistuivat löytämään yhteisen sävelen ja se on tärkeintä.
Ei ole kysymys vastakkainasettelusta ja vaan etsiä asioita missä ollaan samaa mieltä ja halutaan edetä.
Minusta Trump ja Putin pitivät hienon lehdistötilaisuuden, vaikka media halusi jankata 2016 tapahtumista, josta useamman kerran kerrottiin kannat.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Niinistö joutui painottamaan Suomen läheisiä Nato- yhteyksiä kahteen otteeseen Helsinki 2018-kokouksen puitteissa ”neutraliteetti”- termin kumotakseen.

Tämän perusteella Trumpin maininta Mäntyniemen aamiaispöydässä hänen ja Niinistön tapaamisesta Nato-kokouksessa meni kansainvälisessä lehdistössä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Tai sitten se kuitattiin Trumpin valheeksi.

P.S. Agentti Timo tuskin itse tilasi mitään nootteja vaan toimi aina tarkasti annettujen käskyjen ja määräysten mukaan.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Kaarina Hazard tviittasi hyvin "Trumputin-seuranta on toimittajille jonkinlainen talvisota, akkreditointikortti kaulassa kuin sotilaan tunnuslevy, ja sitten HS vertaa omaa markkinointitempaustaan siihen, kun Päivälehti uhmasi sortovuosina Venäjää. Ei vähä mitään. Onhan vuosiloman keskeytys toki Kollaa." Joku lisäsikin tähän, että Hesarilla oli tarve opettaa suurvaltajohtajia (ulkomainonta). :D

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Hazard mainittu, ja minun päiväni sitä mukaa pilalla. Helteinen talvisota; just joo, asteita molemmissa tapahtumissa kolkytviis.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen
Aulis Saarijärvi

Kaarina piti blokia IL:een vuosia. Muistan aina ne hänen kaunaiset kirjoituksensa. Ne olivat alati miesvihamielisiä, persuvihamielisiä, toistamieltä olevia vastaan vihamieltä tihkuvia ja etenkin lihavia miehiä vastaan olevia. (sic! katsokaa Kaarinan habitusta!)
Pahimman ryöpyn sai kuollut Toni Halme niskapoimuistaan, roikkumahastaan ja muusta, joka oli Kaarinaa vielä kuoleesaakin inhottanut.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Nyt mentiin täysin sivupolulle, kun alettiin Kaarina Hazardista puhumaan, mutta näin toimii juuri Amerikan ja Suomenkin media nykyään.

Toimituksen poiminnat