LeenaRosendahlOsHanhijrvi

Mitä Suomessa ei saa puhua?

Jo syyskuussa tuli radiosta Roman Schatzin toimittama Maamme-kirja vieraana kirjailija-toimittaja Marko Hamilo. Hän oli Helsingin sanomissa töissä, mutta ei pitänyt siitä, mitä siihen kirjoitettiin. "Journalismi oli niin laadutonta, että hävetti itteään olla sellaisessa mediassa töissä". Hän on pari vuotta sitten toimittanut kirjan "Mitä mieltä Suomessa saa olla?" ja perustanut Oikea media-vaihtoehtomedian Internetiin. Marko Hamilo ei ollut siis tyytyväinen valtamedioihin.

Valtamediaa on Suomessa mm. Yle, Hesari, MTV ja Kauppalehti. Valtamedia on käännös mainstream mediasta eli valtavirtamediasta johon liittyy vielä yhteiskunnallinen valta eli power. Suomessa molemmat ovat yhdistettynä valtamedia-sanaan. Yhteiskunnalliset keskustelut käydään siinä kehikossa, niistä aiheista, jonka valtamedia on rakentanut, vaikkeivat ihmiset täysin kritiikittömiä olekaan.

Kansalaiset, jotka ovat lähes pelkästään valtamedian varassa, niin heidän maailmankuvansa on rajoittuneempi valtamedian rajoittuneen maailmankuvan vuoksi. Näitä ovat yleensä vanhemmat ja työelämässään kiireiset hyvinkoulutetut ihmiset. Näin Hamilo on ollut huomaavinaan.

Valtamediassa on kolme aihealuetta, joista tietyt näkökulmat ovat vain sallittuja. Maahanmuutto, EU ja siitä tai yhteisvaluutasta irtautuminen sekä sateenkaariagenda. Näistä saa olla vain yhtä mieltä. Myös Suomen valtamedia kävi kiivasta presidentinvaalikampanjaa Trumpia vastaan, mutta hän tuli valituksi, kun jostan syystä amerikkailaisen ruostevyöhykkeen äänestäjä ei kuunnellut heitä.
 

Nyt presidentinvaalitenteissä olemme käytännössä saaneet huomata, kuinka Laura Huhtasaarta estetään puhumasta näistä kielletyistä teemoista maahanmuutto ja EU. Hänen pätevyyttään on kyseenalastettu ja tentit ovat menneet jankkaamiseksi. Ihmiset joutuvat mm. Youtubesta katsomaan striimeiltä mitä mieltä Laura on asioista, kun häntä estetään puhumasta valtamedioissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''Mitä Suomessa ei saa puhua?''

Suomessa saa puhua kaikkea, mikä on erikseen luvattu. Muu on kielletty.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Suomessa saa puhua ihan mistä vain huvittaa.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Samaa mieltä.

Kiellettyä puhetta on vain se, mitä ei voi sanoa. Pitää hiljaa odottaa, että joku rikkoo rajan. Omalla epäselvällä vastuullaan.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Jankkaamiseksesi tilanne menee, kun Huhtasaari ei vastaa hänelle esitettyyn kysymykseen vaan johonkin mitä ei kysytty, mutta johan hän uskoo tietävänsä vastauksen.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Sepä vasta olisi hölmöä, jos vastaisi tuollaisiin kysymyksiin tyyppiä: "Joko olet lopettanut myymälöissä varastelun. Vastaa kyllä tai ei. Eläkä kiertele". Moiseen pompotukseen mukautuminen kertoisi selvästi, että ei ole tuossa ihmisessä presidenttiainesta.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Jos oikein kuulin, YLE:n Heikelin tentissä se paljon puhuttu kysymys taisi olla muotoa: "Miten eroaminen EU:sta lisää Suomen turvallisuutta?"

Ja ensimmäinen vastaus taisi nimenomaan tehdä pesäeroa EU:n ja Suomen turvallisuuden väliin: "Eihän EU lisää Suomen turvallisuutta."

Ja toimittaja suivaantui kun ei ymmärtänyt vastauksen sisältöä ja toisti kysymyksen. Ja Huhtasaari jatkoi: "Eihän EU:lla ole mitään tekemistä Suomen turvallisuuden kanssa."

Ja toimittaja taisi kysyä kolmannen ja olikohan vielä neljännenkin kerran. Ymmärtämättä että jos EU:lla ja Suomen turvallisuudella ei ole mitään tekemistä nyt kun Suomi kuuluu EU:iin, niillä ei voi olla mitään tekemistä silloinkaan jos Suomi ei kuulu EU:iin.

Ja tuosta toimittajan jankutuksesta syntyi kai kaikille mitätöivää tulkintatarvetta tunteville käsitys ettei Huhtasaari todellakaan vastannut kysymyksiin. Vastasi, mutta toimittajalta puuttui logiikka.

Liian monimutkainen asia kiusaajanoloisen koulutyttötoimittajan aivoille.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Persu-uhriutujat luulevat koko ajan, että persun kanssa eri mieltä oleminen on sananvapauden rajoittamista. No ei ole.
”...Laura Huhtasaarta estetään puhumasta näistä kielletyistä teemoista maahanmuutto ja EU. Hänen pätevyyttään on kyseenalastettu ja tentit ovat menneet jankkaamiseksi. ”
Ei ole estetty. Eihän hän juuri turuilla ja toreilla muusta puhukaan. Pätevyyden kyseenalaistaminen ei ole estämistä. Jankkaaminenkaan ei ole sitä. Jos tarkoitat jankkaamisella vastauksen kysymistä toistuvasti, koska ehdokas hölisee niitä näitä koska ei osaa vastata, niin sehän on eri asia.

Juha Hämäläinen

Sama koskee blogien kommentoijia. Kaikki eivät ole päteviä sanomaan mitään perustellusti vaan toitottavat muiden uskomuksia edelleen ilman yhtäkään omaa ajatusta.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Siis tämä on kirjoitus Maamme-kirja radio-ohjelmasta, joka tuli jo todella syyskuussa, mutta hoksasin tämän kun olen katsellut, miten kylmää kyytiä Huhtasaarelle tarjotaan tenteissä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#10

Kun monikyvytön pyrkii Presidentiksi niin tarjolla ei voi muuta ollakaan kuin kylmää kyytiä.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #13

Kyllä siellä on ollut kaikenlaisia ennenkin ehdokkaana. Ja kun katsoin viime MTV3-vaali-illan niin siellä ei ollut kuin kaksi sopivaa Niinistö ja Vanhanen, muilla ei ole tarpeeksi kokemusta ja osaamista. Moni haluaa vaan äänestää Lauraa sen takia mitä linjaa hän edustaa. Myrskyvaroitus eduskuntavaaleihin.

Pekka Iiskonmaki

#4
Minä olen sosialisti kuten Esa, mutta lähes aina eri mieltä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Eikö blogisti ihmettele sitä ollenkaan, että Huhtasaari puhuu asioista kuten EU:a, eurosta tai maahanmuutosta joilla ei ole mitään tekemistä presidentin tehtävien kanssa, nuo edellämainitut ovat kaikki hallituksen ja eduskunnan päätösvallan alla. Ja kyllä, Suomessa saa puhua ja esittää mielipiteensä mistä tahansa asiasta, toista oli pres. Kekkosen aikana.

Juha Hämäläinen

Kyllä presidentin mielipiteellä on paljon merkitystä EU-jäsenyyden, rahaliiton ja maahanmuuton suhteen. Kaikki ne vahvasti liittyvät ulkopolitiikkaamme, jota tosin johdetaan Brysselistä ja päätökset sanellaan meille.

Ei kai kukaan ole niin yksinkertainen, että luulee meidän päättävän itse maakuntamme asioista. Meillä on niihin 1,27% äänivalta EUn parlamentissa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Hämäläinen voisi tutustua tosissaan mitkä Suomen asiat päätetään Suomessa ja mitkä brysselissä. Maanantai on yleisesti kunnanvaltuustojen kokouspäivä, mitäs luulet Hämäläinen, ovato kuntapäättäjät olleet yhteydessä brysseliin jotta tietäisivät mistä kuntalaisten asioista he voivat päättä ja mistä ei.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #12

Puhun nyt eri tasosta kuin kyläkokouksista. Ne ovat vähän kuin taloyhtiön kokoukset.

Kuntien tehtävät on määritelty asetuksissa eikä niistä pääteta kunnissa. Jos kunnan tehtävä on pitää koulua niin sen on pidettävä sitä, mitään kunnan omaa päätöstä ei kysytä. Ja se nyt on sitten yksi hailea mihin kylän ainut liikenneympyrä tulee tai paljonko myönnetään rahaa tyhjänä seisovan urheilukentän rikkaruohojen kitkentään.

EUssa asetetaan lainsäädäntö, joka pakko soveltaa myös Suomessa. Se on suoraa sanelua meidän poliitikoille, jotka luulevat olevansa EUn ytimessä.

EUn parlamentti päättää mm alueen maahanmuutosta. Sen määräyksiä noudatetaan nöyrästi täällä.

EUn parlamentti on finanssikapitalismin juoksupoika. Ja me olemme yksi sen pakkotakaajista ilman mitään vastinetta.

Maahallinnon ja EU-hallinnon päällekkäisyys on älytön ja siksi kansallisvaltioita ollaan purkamassa.

Meidän aiempi 100% valta asioihimme ja lakeihimme tulee olemaan liittovaltiossa juuri tuo 1,27%. Se on aika tajuta jo.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #15

#15
Arto on taloyhtiön hallituksen jäsen ja siksi arvostan hänen kokemustaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #23

Pekka, väärin, asun omakotitalossa ja olen lyhyttä pätkää lukuunottamatta asunut näin koko ikäni.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #15

Et näköjään ole tutustunut ollenkaan, mitkä asiat päätetään Suomessa mitkä EU:a. Suomea sitoo monet muutkin kv. sopimukset mitkä rajaavat sen miten täällä toimitaan ja Suomi on vapaaehtoisesti nämä sopimukset hyväksynyt, Pohjois-Koreaako Suomesta haluat?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #31

"Suomi on vapaaehtoisesti nämä sopimukset hyväksynyt"

En minä ainakaan äänestänyt EY-kansanäänestyksessä itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden luovuttamisen puolesta ja tuskin moni muukaan. Ei tuolloin äänestetty myöskään yhteisvaluutasta, poliitikot ovat tulkinneet liian vapaasti kansalta saatua mandaattia.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #33

Minä taas äänestin EU kansanäänestyksessä EU:n ja euroon liittymisen puolesta. Osallistuin yli kymmeneen eri tilaisuuteen ennen EU kansanäänestystä joissa käsiteltiin mitä EU:n liittyminen merkitsee Suomelle, joten ymmärsin sen mistä äänestyksessä oli kysymys. Ellei vaivautunut ottamaan asioista selvää mitä EU:n liittyminen pitää sisällään, niin turha siitä on jälkikäteen purnata

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #46

Sinä et ole voinut tietää eurosta koska siitä valehdeltiin julkisesti. Valetta jakoi sekä Sauli Niinistö että myös perustuslakivaliokunta.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Tässä Kirsi Heikelin taidonnäyte kuinka kysytään kolme kertaa samaa. Koska politiikko vastaa johonkin hankalaan kysymykseen? https://www.youtube.com/watch?v=3XRkhNQFUxI

Juha Hämäläinen

Nähty tuo niin moneen kertaan. Toimittajien puolueellisuus on niin suurta, että tällaiset selkeät jankuttajat tulisi ajoissa vaihtaa pois.

Pekka Iiskonmaki

#11
YLEssä toimittaa uutisia 1000 -henkilöä.

Mieti paljonko on valjastettu presidentiehdokkaiden haastetteluihin.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #24

Jaa en tiedä mitä uutisia toimittavat. Kaikki ulkomaan uutiset ovat suoraan muutaman kansainvälisen toimiston uutisia eikä edes niiden oikeellisuutta kukaan tarkista. Ja kotimaan uutisten kirjoittamiseen ei varmaan viittä toimittajaa enempää edes tarvita.

Mitähän tuo muu joukko tekee?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Taas tätä samaa jargonia, että Huhtasaarta jotenkin sorsitaan.

Muuta älä huoli, kyllä ne kaikki, n. 6% jotka hänelle äänensä antavat, tietävät jo mitä mieltä hän on näistä asioista, jotka ovat hänen kannattajilleen tärkeitä.

Muita suomalaisia kiinnosta ihan muut asiat enemmän, ja kun presidenttiä valitaan niin pitää myös olla jonkinlainen pätevyys, eikä puhua ihan mitä sattuu.

Eilenkin hän halusi Sveitsin tapaan laajempaa demokratiaa, ja hetken päästä lisää valtaa presidentille?

Loogista? no ehkä persuille.

Tällä monen blogin voimalla esitetyllä valheellisella väitteellä pedataan ilmeisesti sitä surkua ja valitusta, kun ei Huhtasaari pärjääkään. Sitten on taas hyvä syyttää valtamediaa ja toimittajia, sillä eihän koskaan vika ole ehdokkaassa itsessään.

No siihen häviöön onkin hyvä valmistautua, sillä se on varmasti tulossa, mutta syy ei ole kenenkän muun kuin huonon ehdokkaan.

Juha Hämäläinen

Presidentti on ainoa demokraattisesti valittu poliitikko. Juuri siksi presidentille kuuluu enemmän valtaa. Se edistää demokratiaa

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ensinnäkään se ei ole Gallup.

Ja toiseksi, onko sillä mitään väliä onko 7,8% vai 6%

Lopputulos on sama.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #21

Eihän tuolla prosenttiosuudella paljoakaan väliä ole, paitsi pettereille.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Mikä on sateenkaariagenda ja se ainoa mielipide, jonka siitä saa esittää? Kunhan nuo määritelmät on ensin esitelty, voisimmeko kuitenkin olla tyytyväisiä sananvapauteen Suomessa? Se sallii vähemmistöjä koskevista asioista keskustelun, toisin kuin itänaapurimme sananvapauskäytäntö. Meillä on myös oikeaksi mediaksi itseään kuuluva valtaa tavoitteleva media, joka keskittyy pelkästään kielteiseen kirjoitteluun palvellen lukijakuntansa toiveita.

Mitä Huhtasaareen tulee, hänelle on annettu hyvin tilaa osoittaa kokemuksensa, osaamisensa ja mielipiteensä. Jos tilaisuuksia ei osaa käyttää, turha on toimittajia syyttää.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kun esität alustuksessa varmalta vaikuttavan mielipiteen, miksi olet tarkennusta kysyttäessä epävarma? Avioliittolain muutoksesta on vuodesta 2013 alkaen käyty mediassa keskustelua laidasta laitaan.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #25

Olen vaan kirjoittanut mitä radio-ohjelmassa puhuttiin tänne ja viiminen kappale omia pohtimisiani, jonka vuoksi tämän jutun julkaisin. Ajatukset ovat siis Marko Hamilon. Tiedän, että nationalistit kannattaa Aitoa avioliittoa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #29

Viimeinen kappale oli omaa pohdintaasi. Et ole silti varma, mitä mieltä näistä sateenkaariagendasta tulisi olla?

Kirjoitit blogin Marko Hamilon ajatuksista? Muttet ihan tarkkaan tiedä, miten hän ajattelee? Nationalistitko kannattaa Aitoa avioliittoa? Eivätkö ne olleet kristilliset fundamentalistit, jotka ovat perustaneet tuon yhdistyksen? Ovatko nationalistit homoseksuaalisuutta vastaan? Vai ainoastaan homoseksuaalien ihmisoikeuksia vastaan?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #38

Voi hyvää päivää kuuntelin radio-ohjelman ja olen kiinnostunut sananvapauden rajoittamisesta ja puoluepeleistä sanomalehdissä ja mediassa yleensä. Toi sateenkaariagenda ei ole tossa jutussa niin merkittävä tällä hetkellä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kai sitää itsekseen saa jupista mistä tahansa, oleellista mistä media ja poiiitikot uskaltavat puhua. EU:sta nyt ei mikään media kirjoita kuin ylistystä ja sama vika poliitikoilla jotka puhuvat toista ja tekevät muuta. Haittamaahanmuutto ja yhteisvavaluutta on myös EU:n järjestämää eli samaan koriin menee.

Juha Hämäläinen

Tämä on juuri tuo ongelma. Valtamedia ei kirjoita mistä pitäisi eli isoista aiheista. Eihän ketään oikeasti kiinnosta vuositolkulla jaarittelu seksuaalisten vähemmistöjen jorinoista tai viherpiipertäjien idioottimaisista hankkeista tai tasa-arvohöpinöistä maassa, joka maailman tasa-arvoisimpia.

EUn vakavat rakenneongelmat, massasiirtolaisuuden esto, massatyöttömyys, valtion toimintojen ja yhtiöiden yksityistäminen, valtion velka, järkyttävä verokiila, alhainen ostovoima, eläkeläisten köyhyys, Suomen itsemääräämisoikeuden katoaminen EUssa, demokratian merkityksen katoaminen globaalissa markkinataloudessa, EUn liittovaltiokehityksen haitat ja maan amerikkalaistuminen, kansalaisurkinnan kasvu ovat asioita, joista tulisi kirjoittaa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Oikeasti voidaan lopettaa kitinä Huhtasaaresta kiusaamisen kohteena. Ainoa ehdokas, joka ei osaa kuin yhtä kotimaista kieltä. Toimittajat ovat kilttejä antaessaan vastata lapsen ruotsiksi esittämään kysymykseen suomeksi vaikka vastaus meni tentissä kaiken kukkuraksi jälleen ohi aiheen.

Voitetaanko maisterintutkinnot nykyään arpajaisissa?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

No Vanhasen englannilla ei saisi tilattu edes mäkkäristä Big Macia. Ulkopolitiikan hoidossa se on ruotsia paljon tärkeämpää.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Big Macin tilaamisen oppii helposti. Silloin on jo hallussa puolet tarvittavasta protokollasta Trumpin kaa. Toiseen puoleen riittää nappien vertailu. Suomessa koko kansan presidentiltä odotetaan kahden kotimaisen kielen hallintaa. Meillä ei ole varapresidenttiä hoitamassa kommunikointia toisella kielellä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #47

Valtavalle enemmistölle on aivan sama osaako presidentti ruotsia vai ei. Ne ruotsinkieliset suomalaiset, jotka eivät osaa suomea, taitavat mahtua yhteen tilataksiin. Onhan meillä ollut pääministerinäkin henkilöitä, jotka eivät osaa ruotsia, eikä sillä ole ollut mitään merkitystä mihinkään.

Suomalaiset odottavat, että presidentti edustaa maatamme tyylikkäästi ja luo hyviä suhteita ulkomaille. Englantia osaamaton sönkkääjä ei tässä tehtävässä pärjäisi.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #49

Europassa vähän jokaisen maan edustajat sönkkäävät englantia kun itse Englanti jää pois.
Tämä oikein lausuminen on suomalaisten kompleksi.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #52

Ei minua lausuminen haittaa, mutta Vanhanen ei osaa englantia juuri ollenkaan.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto
Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Ihmiset joutuvat mm. Youtubesta katsomaan striimeiltä mitä mieltä Laura on asioista, kun häntä estetään puhumasta valtamedioissa."

Joutuvatko? Itse en ole joutunut.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Olis pitänyt ilmeisesti jättää täysin oma ajattelu pois joka oli viimeinen kappale, kun siihen juuri takerrutaan. :D

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Minua yllätti että et lainkaan pohtinut miksi Marko Hamilo sanoo, ettei tietyistä asioista saa Suomessa keskustella. Voisiko olla niin, että sellainen mielikuva palvelee hänen omaa etuaan?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Hän on ollut toimittamassa ja yksi kirjoittaja myös sennimisessä kirjassa. Paavo Väyrynen on samaa mieltä kuin Hamilo, sanoi sen mtv3:n tentissäkin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #44

No jos Paavo sanoo, niin sen on oltava totta. Kuten vaikkapa se, kun Paavo Puheenvuoron blogissaan syksyllä kertoi aina tulleensa toiseksi, kun on ollut ehdolla presidentinvaaleissa. Epäilemättä taas toisena tälläkin kertaa, äänestystuloksesta riippumatta.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #45

Kukin on vertailla kirjoituksia. Myös Matti Vanhanen on sanonut, että " Puoluelehtiä tarvitaankin näemmä nykyään myös tähän oikean ja monipuolisen tiedon jakamiseen – muiden jakamien puut­teel­listen tietojen täyden­tä­mi­seen." (Suomenmaa)

Olen kirjoittanut tästä aiemmin tänne http://leenarosendahloshanhijrvi.puheenvuoro.uusis...

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ongelma taitaa lyhykäisyydessään olla, mistä löytyisi Hamilolle media, johon hän olisi tyytyväinen. Perustamansa Oikea mediakin taisi pettää - ainakin jätti sen taakseen. Oikea media keskittyy tähdellisten ajankohtaisaiheiden perinpohjaiseen ruotimiseen. Joulun alla saimme lukea "kristinuskoa pilkkaavasta homoseksuaalisesta jouluseimestä". Kirjoitus ei valottanut, millä perustein seimen seksuaalinen suuntautuneisuus pääteltiin. Jossain määrin siis puolitiehen jäänyt analyysi, mutta kukapa tohtii täydellisyyttä vaatia? https://beta.oikeamedia.com/o1-49211

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Oikea media ei näemmä myöskään salli kommentointia kirjoituksissaan. Onneksi sananvapaudesta on huolehdittu kuitenkin riittävällä tasolla.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minusta on melko viheliäistä, että jaksatte ulista valtamediaan kuuluvilla sivustoilla, ettette saisi kirjoittaa mitä haluatte tai ettei nämä valtamedian sivustot toista sitä arvomaailmaa, mitä te näiltä vaihtoehtoisen totuuden sivustoilta haette.

Eikö ole riittävää, että teillä on OM ja MV ja läjäpäin muita julkaisuja, joissa tuo oma nationalistisen aatteenne sävyttämä uutistarjonta on valtaosassa.

Miksi valtamedian pitäisi sitä suoltaa? Vain viidelle prosentille kansasta tuo puppu on faktaa, useimmat heistäkin toitottavat "medialukutaitoa" eli ymmärtävät lukeneensa täyttä p***aa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset