Mitä Suomessa ei saa puhua?

Jo syyskuussa tuli radiosta Roman Schatzin toimittama Maamme-kirja vieraana kirjailija-toimittaja Marko Hamilo. Hän oli Helsingin sanomissa töissä, mutta ei pitänyt siitä, mitä siihen kirjoitettiin. "Journalismi oli niin laadutonta, että hävetti itteään olla sellaisessa mediassa töissä". Hän on pari vuotta sitten toimittanut kirjan "Mitä mieltä Suomessa saa olla?" ja perustanut Oikea mediavaihtoehtomedian Internetiin. Marko Hamilo ei ollut siis tyytyväinen valtamedioihin.

Valtamediaa on Suomessa mm. Yle, Hesari, MTV ja Kauppalehti. Valtamedia on käännös mainstream mediasta eli valtavirtamediasta johon liittyy vielä yhteiskunnallinen valta eli power. Suomessa molemmat ovat yhdistettynä valtamedia-sanaan. Yhteiskunnalliset keskustelut käydään siinä kehikossa, niistä aiheista, jonka valtamedia on rakentanut, vaikkeivat ihmiset täysin kritiikittömiä olekaan.

Kansalaiset, jotka ovat lähes pelkästään valtamedian varassa, niin heidän maailmankuvansa on rajoittuneempi valtamedian rajoittuneen maailmankuvan vuoksi. Näitä ovat yleensä vanhemmat ja työelämässään kiireiset hyvinkoulutetut ihmiset. Näin Hamilo on ollut huomaavinaan.

Valtamediassa on kolme aihealuetta, joista tietyt näkökulmat ovat vain sallittuja. Maahanmuutto, EU ja siitä tai yhteisvaluutasta irtautuminen sekä sateenkaariagenda. Näistä saa olla vain yhtä mieltä. Myös Suomen valtamedia kävi kiivasta presidentinvaalikampanjaa Trumpia vastaan, mutta hän tuli valituksi, kun jostan syystä amerikkailaisen ruostevyöhykkeen äänestäjä ei kuunnellut heitä.
 

Nyt presidentinvaalitenteissä olemme käytännössä saaneet huomata, kuinka Laura Huhtasaarta estetään puhumasta näistä kielletyistä teemoista maahanmuutto ja EU. Hänen pätevyyttään on kyseenalastettu ja tentit ovat menneet jankkaamiseksi. Ihmiset joutuvat mm. Youtubesta katsomaan striimeiltä mitä mieltä Laura on asioista, kun häntä estetään puhumasta valtamedioissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu