LeenaRosendahlOsHanhijrvi

Nottinghamin sheriffi verottaa

  • Mannerheimintien jouluvalot
    Mannerheimintien jouluvalot

Hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhonen on pyytänyt selvitystä rahankäytöstä Helsingin piispa Teemu Laajasalolta, kun hän toimi Kallion kirkkoherrana. Aikanaan jo ihmeteltiin piispa Irja Askolan Stockmannin Herkusta tilaamia viinejä ja hanhenmaksapalleroita vieraiden kestitykseen, mutta nyt on piispa joka jo kirkkoherrana sotki omat ja seurakunnan rahat. Hänen yrityksensä asiakas on ollut työnantaja Kallion seurakunta. Kirkollisverolla katetaan tämä huikentelevaisuus.

Jos muistatte kertomuksen Robin Hoodista, jossa ahne ja huikentelevainen kuningas Juhana keräsi niin korkeita veroja alamaisiltaan, että he elivät köyhyydessä. Onko Juhana Vartiainen ja eduskunta nykyinen Nottinghamin sheriffi? Vielä viime vuosituhannella kansalaisten rahat riittivät ruokaan ja asumiseen säätyyn katsomatta. Nyt on jo pitkään uutisoitu, että matalapalkka-alalla työssäkäyvät ja eläkeläisetkin joutuvat turvautumaan yhteiskunnan asumistukeen ja jos sairastuu niin jopa asioimaan sosiaalitoimistossa. Kansalaiset on pistetty polvilleen. Sosiaalituista on tullut uusi normaali. Ylpeydestä ei ole mitään jäljellä.

Julkinen hallinto tuntuu nielevän aina vaan lisää verovaroja. Uusimmat kuluerät ovat humanitäärinen apua ottamalla vastaan runsaasti pakolaisia. Rikas Hannu Hanhi serkkumme naapurissa teki 2017 5 miljardia yli budjetin menevän tuloksen, mutta heillä ei ole muita resursseja ottaa vastaan pakolaisia, koska heidän kotouttamisensa on epäonnistunut. Tukholmaan ja Malmön on muodostunut alueita, joihin valkoisella miehellä ei ole mitään asiaa varsinkin öisin. Ruotsin poliisi on neuvoton. Ihmisiä on tapettu kaksinkertainen määrä verrattuna muihin vuosiin, rikollisuus ja huumekauppa rehottaa. Naisia raiskataan ja joukkoraiskataan sekä pahoinpidellään, eikä näitä suuria lukuja voi edes julkaista tai niistä keskustella rasismin pelon takia. Tämä sama meillä on vastassa. jos otamme taas mallia Ruotsista.

Miksi meillä ei sitten omat rahat riitä elämiseen? Kysymys on rakenteista, joita tähän yhteiskuntaan on luotu viime vuosikymmeninä. Palkat ovat nousseet reilusti, mutta eläkkeitä on leikattu taitettujen indeksien avulla. Palkkojen nousu aiheuttaa hinnannousua. AY-liike kuvittelee ottavansa rahat yrityksiltä, mutta yritykset joutuvat nostamaan tuotteittensa hintoja kulut kattaakseen. Lisäksi yritykset Suomessa ovat siirtäneet paljon tehtaitaan halvemman tuotannon (työvoiman) maihin.

Työttömät ja eläkeläiset sekä matalapalkkaiset eivät pärjää enää tuloillaan vaan joutuvat hakemaan yhteiskunnalta erilaisia tukia. Näihin tarvitaan taas veronkorotuksia. Miksi suhteellisen pienistäkin tuloista menee veroja? Byrokratia tulee kalliiksi ja paljon verojavaroja käytetään sen pyörittämiseen. Miten kävi näiden norminpurkutalkoiden?

Meillä on työssäkäyvien luokka joka elävät suhteellisen leveästi ja sitten ulkopuoliset, jotka hakevat yhteiskunnan tukia, ostavat hävikkiruokaa ja kirpputorivaatteita. Heidän olojaan on kurjistettu lisää nostamalla viinan ja tupakan veroja. Ne ovat ainoita ylellisyystuotteita, joita köyhät usein käyttävät. Monille se tarkoittaa kuitenkin, että ruokaa ostetaan huonosti ja laskut jää maksamatta. Pahoinvoinnin kierre on valmis. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Suomi tuhosi itsensä veroihin.

Julkinen sektori on valtava tuhlari ja elää yli varojensa.

Valitettavasti ei mitään ole tehtävissä, koska yksityinen sektori on poliittisesti voimaton julkisen vallan ikeessä.

Yrittäjan ja nettomaksajan ainoa keino on muuttaa pois Suomesta.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Aina kun eduskunnassa menee joku läpi, niin se tarvitsee valvontaa ja kassakone kilisee kun veronmaksajia verotetaan.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

#3
Yhteistä on uskovaisten tavara.

Jeesus sanoi: ''Mikän on minun on myös sinun.''

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#4 Aihetta hieman sivuten..

Kunnon kommunisti tarkentaisi, ” kaikki on minun, koska kohta sinua ei kuitenkaan ole".

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Kohta laitetaan kaikki kustantamaan kirkon kulut, kun paljon kukaan ei maksa enää kirkollisveroa.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

#5
Tuskin uuden piispan ökyily lisää kirkon suosiota.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

”Älkää tehkö, niinkuin minä teen, vaan tehkää niinkuin minä sanon”

Tässä hyvä lääke ketutukseen

https://www.eroakirkosta.fi/dynamic/index.php/

Toimituksen poiminnat