LeenaRosendahlOsHanhijrvi

Silminnäkijänä Töölön torilla 6.12.2017

Lähdin varta vasten kuvaamaan ihmisiä ja soihtuja Itsenäisyyspäivänä Töölön torille. Paikalla oli kokonaisia perheitä, koiria ja lapsiakin. Kuitenkin enemmän isiä ja poikia kuin naisväkeä. Näistä koostuivat siis isänmaallinen soihtukulkue. Otin n. 70 kuvaa torilla ja niissä ei yhtään esiintynyt musta-vihreitä vastarintaliikkeen huiveja, muutaman ruotsalaisen tyypin selässä luki Nordic. Järjestäjä olikin kertonut, että tilaisuus on epäpoliittinen.

 

Kun soihdut syttyivät ja kulkue lähti liikkeelle kadun reunalta kuului huutoa"Natsit pois Helsingistä!!!" ja vähän ajan päästä joku porukka marssissa vastasi "Antiva hahahaa!!". Samoin huudettiin "Hävetkää!" ryhmästä joka piteli kylttiä "Marssitko natsien kanssa?" ja pari sateenkaarilippua liehui heidän joukossaan.

Olen sitten viime päivinä saannut lukea sosiaalisesta mediasta Alpakka-gaten eri käänteet ja sen kuinka PS johto oli valehdellut 612-marssin olleen epäpoliittinen tilaisuus. Ylen toimittaja Eero Mäntymaa oli laskenut natsitunnuksia kulkueessa ja 30 meni rikki. Kuulin myös, että marssijoita oli heitetty kanamunilla ja videolta näkyi, että joukko jossa oli myös oletettavasti maahanmuuttaja huusivat "hävetkää!".

 

 

Twitterissä on vielä ollut videopätkä, jossa Nordic-takkinen mies höykyttää nuorta miestä ja poliisi on kuulemma vaan huutanut, että jatkakaa matkaa. Poliisi kertookin somessa että nuori mies oli provokaatiota harjottaen heiluttanut jotain T-paitaa juuri näille marssijoille. Joku nainen kirkui siinä kovaäänisesti. Tämä muistuttaa Tampereen mielenosoituksessa tapausta jossa haettiin kuvausmateriaalia provokaatiolla. Sattumalta se tallentui toisellekin kameralle ja niin että muovikassin kanssa kävelyt henkilö sohaisi nyrkillä yllättäen natsityyppiä. Sitten antifan kamera vasta lähti käyntiin kun natsi otti kaverista kiinni Selvästi tämä oli todistettavissa kuvamanipuloinniksi. Koko tapahtuman videolle oli tallentanut Olli Heikkilä. (Tähän sen verran korjaus, että propagandavideo olikin leikattu Olli Heikkilän kuvaamasta videosta.)

 

Mielestäni tällä marssia häiriköivällä vastamielenosoittajilla on tarkoitus estää toisen ryhmän sananvapaus. Joskus 70-luvulla kun oli vappumarsseja, niin tehtaanjohtaja ei niitä hyvällä katsonut. Miksi tietty ryhmä on katsonut asiakseen rangaista ja häiriköidä "rasistina" pitämiään kansalaisia. Eikö tämäkin ole jo rasismia isänmaallisia kohtaan?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Onko tämmöiseen videoon linkkiä?

Ei usko ennen kuin näkee.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Heh heh. Video on natsien itse kuvaama. Heistä se oli hauskaa.
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/588337-uu...
Poliisi otti ylös vain uhrin henkilötiedot. Natseilta menee hyvin näissä bileissä. Poliisitkin tykkää. Söpömpiä kuin alpakat.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Tuon olen nähnyt kyllä, mutta tuota Heikkilän kuvaamaa en.

Poliisi oli paikalla. Ehkä ne huomasi jotain mitä me ei. Esim. Lyötiinkö vai ei.

Eikä kukaan kiellä, etteikö alpakat ole söpömpiä ja tilaisuus oli varmastikkin kultivoituneempi kuin marssit natseilla tai ilman natseja.
Kyse on vaan siitä, että yritettiin tietoisesti epädemokraattisesti estää marssi ja valehdeltiin kuin trumppi.

Koska epä-mielyttävilläkin on kokoontumisoikeus, niin demokraattisesti sitä pitää kunnioittaa vaikka jokaisen meidän mielestä alpakat ja lapset on miellyttävämpi vaihtoehto.
Demokratian kunnioitus on kumminkin se mikä meistä tekee suvaitsevaisia ja sivistysvaltion. Ilman demokratiaa me olemme Pohjois-Korea, neuvostoliitto ja natsi-saksa. Thats the point.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Osa Töölön lapsellisista toivoi (ehkä) voivansa kammeta soihtushowta pois toriltaan. Se että haluttiin mediahuomiota ei kai ole epärehellisyyttä eikä synti. Yleisötilaisuus ilman mitään mediahuomiota voi vain tapahtua suljetussa piirissä eikä siis ole yleisötilaisuus.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala Vastaus kommenttiin #33

Niin, siinä haluttiin kammeta miekkarit pois torilta ja mediahuomiota ja sitten valehdeltiin että ei me mistään miekkarista tiedetty.
"Silloin torilla ei voi kokoontua mielenosoitukseen". A.Pahkala.
Ja sitten sanottiin ettei me tämmöistä mielenosoitusta tiedetty.

Se kampeaminen on demokratian kannalta väärin, ei sen takia että muut ihmiset olisivat natseja. Se on vaan asia joka nykyisillä säännöillä on sallittu ja kieltämiseen tarvitaan demokratiaa ei epä-demokratiaa. Jos lähtee anarkian tielle, muutkin käyttää anarkiaa ja sen jälkeen ei tule mistään mitään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #34

Kuule lupien anominen juhliin ei voi olla väärin eikä demokratian vastaista vaikka olisi yhdellä ryhmässä joku taka-ajatus. Väität ihan päättömiä.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala Vastaus kommenttiin #36

Heh. Se oli kumminkin luvan hakija.

Lupien anominen ei tietenkään ole demokratian vastaista. Mutta kun se tehdään kampeamistarkoituksella ja vielä kusettaen hyväksyvyyttä vaatien, niin se on ihan samaa mitä natsit tekivät vallassa ollessaan. Tai putin oppositiolle.

You cant polish a turd.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #33

Kumma kun vasta marraskuun puolivälin jälkeen aloitetaan suunnitella. Pahkala itse sanonut järjestää söpöä ettei voisi soihtukulkuetta järjestää.
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712092200592796...

Toinen asia tuo aika eikös lapsi perheen olisi kivempi paijaita jo päivemmällä noita söpöjä?

Jos tässä joku puhuu muuta kuin tarkoitus oli sapotoida 612 soihtukulkuetta, joka oli tunnukseton, hän kyllä näiden todisteiden valossa taitaa kyllä puhua muutakuin totuutta ja heittää varjon tämän puhujan kertomuksille.
Tässä on aivan selvä agenda nähtävissä ja kerrotukin osittain. En tiedä voiko pahemmin enää jäädä kiinni?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Kuka löytäisi sen viisasten kiven, jonka taikavoimien avulla saataisiin vasemmisto ymmärtämään, että se on erehtynyt, ratkaissut yksinkertaisen ajattelutehtävän virheellisesti?

Ei sillä etten ymmärtäisi, että on vaikea tunnustaa erehtyneensä; kaikkein vaikeinta on tunnustaa erehtyneensä helpossa asiassa. Monesti myös oman erehdyksensä kieltämisestä tulee kokonainen elämäntehtävä. Tämä taas aiheuttaa suurta katkeruutta; kun yrittää soutaa venettä hiekalla toisten huudellessa kesäisiltä laineilta totuuden sanoja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ai kun natsit tanssittaa sarastuslaisia ja persuja sankarihaudoilla Putinin nuottien mukaan niin sää runoilet jostain vasemmistosta. Voe voe.
Epäselvyytesi paljastaa päämääräsi, " Henteri Virkkula".

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

On nähtävästi varsin helppoa saada sinut provosoitumaan itsesi nolaamiseen asti, varmaankin siksi, että ratkaiset helppoja ajattelutehtäviä pääsääntöisesti väärin. Epäilen jo hieman, että teet tätä tarkoituksellisesti ja "loppupeleissä" oletkin vain jonkinsortin nihilisti "with a taste of humanism".

Sen siitä hiekalla soutelusta saa.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Laitan tähän jotain Youtube-videoita:

Kulkueesta kuvattu
https://www.youtube.com/watch?v=vHdUyToKk14

https://www.youtube.com/watch?v=cP5ZRXYGl7I

Olli Heikkilä
Kaikki videot

https://www.youtube.com/channel/UCG-ygvwDuP7S3S1UQ...

Propagandavideo on poistettu, jopa Saku Tuominen jakoi sen:
http://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2...

Tämä siis se tilanne jonka Olli Heikkilä kuvasi kokonaisuudessaan Tampereella.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Ymmärrän, että näitä toisia näkökulmia pitää todistella, vaikka äärivasemmiston sadut uppoaa kritiikittömästi niin vasemmistopolitiikkoihin kuin toimittajiinkin. Esim. Ville Niinistö ja Anni Sinnemäki jakavat koko ajan vääristeltyä tietoa.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Joka asiaa pitää todistella. Eikä vain yksi lähde usein riitä.

Juu, populisten uskottavuus on mennyt jo aikaa sitten. Pseudotieteilijöitä.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Tässä vielä Arto Luukkaisen kokoelma tviittejä, jossa kiukutellaan 612-marssista. https://www.youtube.com/watch?v=PmKA_OUcAx8

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Näitä ihmisiä vainotaan ja leimataan minun mielestäni väittämällä heitä natseiksi ja rasisteiksi.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Pitää ihan kysyä,kun en ole koskaan marssinut minkään asian puolesta enkä varmaan koskaan tule marssimaan.

Niin onko se jotenkin poikkeuksellista,jos marssia joku arvostelee ja se on ihan okei marssijoiden käydä väkivalloin ojentamassa arvostelija? Olen nimittäin lukenut monia kommentteja missä uhri oli syyllinen kohtaloonsa.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Minä en ole koskaan yhteenkään marssiin osallistunut ja siksi otsikossakin silminnäkijänä. Uskon, että poliisi ei pidä näistä provogaatioista, koska kyse on riidanhaastamisesta. En halua puolustella natseja, mutta pitääkö mennä provosoimaan. Se tosin on turvallista, kun poliiseja on paikalla pilvin pimein ja viedokameratkin pyörii.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Minulle on päättävältä taholta kerrottu ettei haukku haavaa tee ja provokaatio ei ole edes välttämättä haukkumista. Joten edelleen..se joka koskee on syyllinen tai sitten meidän pitää aivan tosissaan miettiä sananvapautta uusiksi,jos se kerran tarkoittaa sitä,että saa käydän nujakoimassa aina jos se tuntuu provosoinnilta.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #19

Ensinnäkin nämä natsit ovat kuokkavieraita tällä 612-marssilla ja se tuntuu oikeuttavan vasemmison kananmunien heittoon ja huuteluun ja jos Tere Sammallahteen on uskomista niin kiviäkin on heitetty muina vuosina. Vasemmistolta sabotointia ärsyttää näitä kuokkavieraita ja leimata koko porukka natseiksi. Tämä ei van ole minusta oikein ilmeisesti sinusta on?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #20

No jos niitä natseja ei olisi sinne haluttu olisi asia ollut helposti järjestettävissä. Esim ilmoittamalla että tänä vuonna natseja ei enää haluta. Tai laittamalla 612 lähtemään samaan aikaan kuin natsien marssi. Tai niin että järjestysmiehet olisivat poistaneet natsit kulkueesta.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #22

Kerrankin samaa mieltä Sinin kanssa. Jos halutaan natsit pois, siihen löytyy montakin keinoa. Sen jälkeen ei voida enää haukkua natsimarssiksi.

Vähimmäisvaatimus on, jos natsit ovat mukana, että tunnukset pois. Kerran 612-yhdistys mainostaa kulkuetta epäpoliittisena, niin pitäkää nyt herran jumala siitä kiinni.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #22

Kirjoitin, että otin 70 kuvaa Töölön torilta ilman, että niistä löytyy yhtään vastarintaliikkeen huivia. Huivit ilmestyivät vasta marssille, kun järjestäjät olivat toivoneet epäpoliittista tapahtumaa. Ai pitäisi oikein väkivalloin poistaa heidät.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #28

Järjestäjät varmasti näkivät kun huivit vedettiin esiin. Selkämerkit näkyivät kai torilla? Natsit signaloivat ideologiaansa monin tavoin. Mutta kun perinne on että heidän kanssaan kaveerataan niin noin siinä käy.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #20

"Ensinnäkin nämä natsit ovat kuokkavieraita tällä 612-marssilla ja se tuntuu oikeuttavan vasemmison kananmunien
heittoon ..." Natsitunnuksia et sitten löytänyt, mutta raaja, joka munia linkosi, kuului varmuudella 'vasemmistolle'. Toivottavasti oli edes vapaan kanan munia. Selvisikö muuten ketkä ovat tämän kulkueen järjestäjiä ja rahoittajia?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #25

Kuten sanon olen silminnäkijä, en perehtynyt marssin talouteen. Ja kananmunat uutisoitiin Novassa, kun ajoin kotiinpäin Töölöstä.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #29

Siis ei mitään käryä järjestäjistä?

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #21

Poliisi Kortelainen: "Provokaatio ei oikeuta pahoinpitelyyn. Mutta ilman provokaatiota ei olisi ollut pahoinpitelyäkään."
Toisaalta ilman natsimarssia ei olisi ollut provoakaan. Niin ja oikea-aikaisella spärdärin käytöllä olisi vältytty kaikelta tältä.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Tässä vielä yksi lyhyt pätkä vastamielenosoittajista ja anarkisteista

https://www.youtube.com/watch?v=xkEjmhOgDLo

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Aika noloa laittaa tuon valetoimittajan eli ruotsalaisen monirikollisen natsin suorittama haastattelupätkä tähän.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Saattaa olla, mutta noloa on myös vasemmiston alpakkakohut. Tuo video on huomattavasti rehellisempi kuin viimeaikaiset lehtijutut ja tviitit vihervasmmistolta. En muuten tunne kyseistä herraa, mutta uskon että hän on ruotsin natsiryhmittymästä.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Olen huomannut, niin kuin tässäkin videossa, että äärivasemmiston nuoret mielenosoittajat ovat tosi kännissä samoin Tampereella.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Natsi on natsi vaikka voissa paistais.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Hiekalla soutelija on hiekalla soutelija vaikka voissa paistais.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Arto Luukkainen sanoi osuvasti näitä anarkisteja punanatseiksi. Nytkin on poltettu Suomen lippuja ja 3 autoa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Natsit ja kommarit ovat samaa vasemmistosaastaa hieman eri vivahtein, vaikka voissa paistais - eikö niin ? Natseilla on vain enemmän esillä kansallisuusaate.

Tapahtumat alkavat muistuttaa Saksan tapahtumia 1920-1930 luvulla.

PS. Suomalaiset eivät ole natseja, fasisteja, äärioikeistolaisia tai muukalaiskammoisia rasisteja muutamaa harvaa ääliöitä lukuunottamatta - mutta monia näkyviä kommarihörhöjä täältä kyllä löytyy, jotka kutsuvat itseään syystä tai toisesta anarkisteiksi. Suomalaiset saivat kärsiä näistä vasemmistopahvipäiden - natsien ja kommareiden - edesottamuksista raskaasti 1900-luvulla pariinkin kertaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu niitä ääliöitä on todella vähän, muutama marssija, muutama prosentti rasisteja ja muutama hassu anarkisti.

Ei nämä asiat ole niin isoja, kuin tämä puheenvuoro antaa ymmärtää, valtaosa kansasta on ihan järkevää, ja se näkyy hyvin puoluekannatusmittauksissakin.

Normaalit puolueet saavat enemmän kannatusta, ja nämä itsestään paljon luulevat jäävät sinne pienten joukkoon.

Presidentiksikin valitaan ihan hyvä mies, Niinistö jatkaa, ja puoluekentästä pikkuhiljaa poistuu kaikenlainen epämääräinen kuona.

Meillä on asiat ihan hyvin.

Toimituksen poiminnat