LeenaRosendahlOsHanhijrvi

Helsingin päätökset ja Nasiman puheenvuoro

  • Migri 29.1.2019
    Migri 29.1.2019

Nasima Razmyar piti tunteisiin vetoavan puheen eilen Helsingin äänestäessä paperittomien turvapaikanhakijoiden terveyspalveluiden laajentamisesta mm. paperittomien ilmaiseen hammashoitoon (korjatkaa jos nämä itse maksavat suomalaisen hammaslääkärin maksuista jotain ja kyse ei ole siis akuutista terveydenhoidosta) Hän Nasima Razmyar toisteli useaan kertaan puheessaan, että nämä ihmiset ovat kaikkein heikoimmassa asemassa tässä yhteiskunnassa.

 

Tämä ei pidä paikkansa, että nuoret ja terveet ihmiset, jotka matkutavat pitkiä matkoja tänne paremman elämän toivossa olisivat yhteiskunnassamme niitä heikompiosaisimpia. Jo suuri määrä kielteisistä turvapaikkapäätöksistä kertoo siitä. Migrin tilastot kertovat siis, että Suomessa on tehty edit menessä 10/2017 yhteensä 101 960, joista oleskeluluvan saanneita on 62 976. . Nämä ihmiset vievät resursseja tässä yhteiskunnassa oikeasti heikompiosaisten hoidolta ja auttamiselta. Tätä on myös paljon yritetty vähätellä sillä, etteivät he turvapaikanhakijat käytä pahemmin näitä palveluita.

edit 29.1.2019 migri katso kuva

Meidän yhteiskuntamme oikeasti heikompiosaiset, joiden palveluista nämä päätökset on oltava arvojärjestyksen vuoksi pois ovat vaikeasti vammaiset, lastensuojelun asiakkaat, vanhukset, vakavasti sairaat vähävaraisemmat ihmiset ja mielenterveysongelmaiset. Haluisin Nasimankin tutustuvan näiden ryhmien elämään Suomessa. Jos löytyisi myös myötätuntoa suomalaisia heikompiosaisia kohtaan.

 

Nasima sanoo, että on kohtuutonta kadehtia niitä, joilla ei ole mitään. Tarkoittaako hän näitä suurelta osalta jakautumaltaan nuoria ja terveitä miehiä, joilla on oikeasti koti myös toisessa tosin köyhemmässä maassa kuin omamme? Hän on myös pakolainen, jonka perhettä maamme on hyvätahtoisesti auttanut. Nyt kun tälle yhteen ryhmään kohdistuvalle loputtomalle auttamiselle yritävät jotku määrittää kohtuuden rajoja, he ovat kateellisia "rasisteja". Tämä Helsingin päätös määrittää myös koko maan linjaa ja kuinka paljon tähän päätökseen kuluu myös kaikkien veronmaksajien veroeuroja?

 

Ja nyt joku tulee sanomaan, että et tiedä. "Et ole perehtynyt." Voin eilistä helsinginvaltuuston kokousta seuranneena todeta, että Vesikansan selvitys oli hyvin puutteellisesti tehty ja päätökset tehtiin aika fiilispohjalta sielläkin perehtymättä. Aika moni valtuutettu äänestikin sen puolesta, että esitys palautettaisiin takaisin valmisteluun. Osa taas ei halunut kokea uutta maratonkokousta samalla lopputuloksella ja äänestivät siksi vihreää äänestystuloksena 45-39.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Politiikka ei ole kovin järkevää toimintaa.

Toni Rintala

Mutta silti tarpeellista!
t: toinen hyvinkääläinen

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Politiikasta ei tiedä mutta sen tiedän, että poliitikot eivät ole "kovin" järkeviä. Se on faktaa!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, arvostella pitää ja olla eri mieltäkin, mutta vaaleissa ne valinnat tehdään. Nämä lukuisat mielensäpahoittamiset eivät mitään ratkaise, tai yhtään mitään muuta.

Katsotaan sitten vaikka vuoden päästä, että on Helsinki vajonnut mereen, vai onko koko asia unohdettu, kun mitään ihmeellistä ei olekaan tapahtunut.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Mikään ei muutu ehkä, muuta kun että joskus tästäkin ajasta kirjoitetaan historiankirjoihin hyvin kriittisiä kappaleita. Haluan käyttää sananvapauttani niin kuin sinäkin ahkerasti omaasi.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Demarit olisivat voineet estää paperittomien terveyspalvelujen laajentamisen mutta kuudella ei pokka pitänyt.

Olen pettynyt demareiden toimintaan ja pahoin pelkään että se näkyy puoluegallupeissa.

Hävetkää!

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Voihan asiaa ajatella niinkin, että nyt on löytynyt yksi porukka, jonka hammashoito katsotaan tärkeäksi asiaksi. Ehkä sadan vuoden kuluttua pitkäaikaistyöttömät ja eläkeläiset pääsevät mukaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tässäkin parannus varmasti tapahtuu sikäli asteittain, että ensimmäisenä kantasuomalaisryhmänä maksuttoman hammashuollon piiriin pääsevät hampaattomat eläkeläiset.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Voihan tätä epäoikeudenmukaisuutta kohtelua eri ryhmien välillä yrittää puolustella. :) Julkisivu kuntoon maailmallepäin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Suomi on siitä kummallinen maa, että ihmisten arvot erilaistuvat, kun valtaan pääsevät he, joille jokin ihmisryhmä nousee merkityksellisimmäksi.

En missään tapauksessa hyväksy sitä, että meidän oman maan kansalaiset jätetään mm. hammashoidoitta sen takia, että heillä ei ole siihen varaa.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Hammashoito on jäävuoren huippu yksi esimerkki tässä, mutta kuinka paljon tämä yhteikunta nöyryttää ihmistä keräämällä paljon veroja, jotka nostavat elämiskustannuksien hintoja ja sitten kun pienituloisilla ei ole rahaa niin ne jaetaan erilaisina tukina takaisin. Meidän eläkeläisllämmekään ei ole enää varaa maksaa eläkkeestään vuokra-asumisen kuluja, niin sitten niitä haetaan yhteiskunnalta tukina. Olemme taloudellisesti tämän järjetelmän armoilla, jos sattuu jotain ikävää kuten vakava sairaus.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kiitos kysymästä, mutta hammashuolto on minulla, eläkeläisenä, toiminut erittäin hyvin. 10+ voisin antaa paikalliselle kunnalliselle hammashoitolallemme.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Taru, onko hammashoitosi ollut maksutonta?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #18

Miksi olisi maksutonta? Eikös ne mene tulojen ja varallisuuden mukaan nämä hoitomaksut?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #21

Hyvä, että sinä olet raskinut hoitaa hampaasi. Ehket ole niin vähävarainen eläkeläinen. Jotkut eläkeläiset ovat leipäjonoissakin, niin vaikea kuvitella, että he käyvät hammashoitolassa kuin viimeisessä hädässä. nekun lähettävät sieltä laskun hoidosta. Kuitenkin vanhemmilla ihmisillä suun terveydehoito saattaa vaikuttaa paljonkin muuhun terveyteen. Esim. sydänsairauksilla ja suun tulehduksilla on jotain yhteyksiä.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Nämä ihmiset eivät pidä ääntä vähäosaisuudestaan. Suurin osa heistä ei ole edes leipäjonoissa vaan sinnittelevät vuodesta toiseen hiljaisesti. Sitten yhdestä ryhmästä tulee politiikan tekoväline ja he vievät lisää hyvinvointia pois näiltä vähäosaisilta. Mutta kertokaa minulle, jos olen väärässä, ettei näiden turvapaikanhakijoiden kallis majoitus ja oikeudenkäyntikulut ym. ole meidän muilta vähempioaisilta pois. Vai onko meillä varaa holtittomaan rahankäytöön? En oikeasti siedä yhtään henkilökohtaisesti mitään Ruoan ja lääkkeiden alvikorotus ideoita, joita on taas esitetty, jotta saataisiin taas lisää verorahoja almuina jaettavaksi.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Lainaan tähän, mitä taiteilija Riiko Sakkinen sanoi tästä ajasta Hyvinkään viikkolehden haastattelussa. "Sosialismin kaaduttua kapitalistinen järjestelmä on korvannut ideologiat. Tämä on aika huvittavaa, kun Marxin teoriat ovat tänä päivänä ajankohtaisempia kuin koskaan aiemmin." ja "Nykyään hän tyrmää täysin niin kapitalistit kuin työläiset. Ainoastaan älymystö ja sivistyneistö tietävät, mikä on yhteiskunnalle hyväksi. Siitä Platonkin aikanaan puhui, pitäisi saada intellektuellien diktatuuri"

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Alla otettu teksti YLE.n uutisista paripäivää sitten.

Tämänverran kalliimpaa on esimerkiksi hammashoito meillä tavan kansalaisilla.
Kun vielä huomioidaan se että vertailu on tehty keskipalkan mukaan, niin vaikutus on huomattavasti suurempi pienituloisilla.

Kuluttaja indeksin mukaan yleisesti keskitaso on edullisempaa kuin kaksikymmentävuotta sitten, mutta.

Jos ajoneuvot, ulkomaanmatkat, bensiini, naistenvaatteet, ravintolapalvelut ovat kulttajaindeksin mukaan edullisempia nykyään kuin kaksikymmentävuotta sitten, mitä se hyödyttää sitä eläkeläismummoa tai pappaa tai jotain muuta sellaista henkilöä joka yhdessä miljoonan muun suomalaisen kanssa elää köyhyys rajan alapuolella?

"Sairaanhoitopalvelut ovat karanneet selvästi palkkakehityksestä.

30 vuodessa hinnat ovat palkkoihin nähden nousseet peräti 87 prosenttia. Vuodesta 1996 sairaanhoitopalvelut ovat kallistuneet 47 prosenttia ja vuodesta 2005 nousua on ollut 33 prosenttia.

Hammashoidon puolella hinnat ovat nousseet 30 vuotta putkeen, mutta todellinen hyppäys on tapahtunut vuodesta 2005. Hammashoito on palkkoihin verrattuna nyt 50 prosenttia kalliimpaa kuin 2005."

Nyt kun suomalaiset vähävaraiset henkilöt, jotka maksavat itse oman sairaanhoitonsa kuten laki määrää, arvostelee tätä tehtyä päätöstä. Saa oasakseen rasistin leiman. haukutaan äärioikeistolaiseksi natsiksi ym.

Kuitenkin lähes satavuotta sitten kun meillä oli luokkasota vasemmistoa haukuttiin kommareiksi, punikeiksi, maanpettureiksi ym.
Kun he halusivat saada oikeuksia vähäosaisille suomalaisille köyhille.

Nyt meidän vihervasemmisto, kommarit, punikit haukkuvat juuri tähän pieniosaisten, vähävaraisten köyhien ryhmään kuuluvia itse natseiksi, rasisteiksi. Kun he rintaansa röyhistellen ajavat elintasopakolaisten etuisuuksien puolesta.

Risto Salonen

Hammashoidon osalta useimmat pystyvät pitämään hampaansa itse kunnossa hyvällä hammashygienialla.
Muitten sairauksien osalta useimmiten ei.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Erittäin hyvä vertailu. Kiitos sinulle!
Jokaisen suvaitsevaisen kannattaisi lukea varsinkin nuo kaksi viimeistä kappaletta ja tutkia tunnossaan! Jos heillä sitä edes on!

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Suomessa heikoimmassa asemassa ovat yksinäiset vanhukset. Niiden joukossa on heitä, jotka ovat käytännössä sosiaali- ja terveyenhuoltojärjestelmän ulkopuolella. He eivät herätä samanlaista hoivaamisviettiä ihmissä, kuin maahanmuuttajat.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Me tavalliset ihmiset emme poliittisen eliitin mielestä tiedä mikä yhteiskunnallemme on hyväksi sama tilanne on Ruotsissa ja ympäri Eurooppaa. Kansa ajattelee väärin, joten enemmistön tahtoa ei tarvitse kunnioittaa.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Silmälasit tietenkin kuuluvat Helsingin valtuuston päättämiin menoihin.

Meillä edes eläkeläiset eivät saa edes kelakorvausta satoja euroja maksaneistä silmälaseista.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Köyhät eläkeläiset ostavat silmälasit marketista

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Täsmennän kaikki vähävaraiset ei yksin eläkeläiset. Järjetöntä, että veronmaksajat maksaa pakolaisten kalliit optikkopalvelut.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Näkövammaiset on ainoa vammaisryhmä joka maksaa itse kaikki apuvälineensä pääsääntöisesti.

Silmälaseihin saa osa-avustusta viidenvuoden välein tuloista riippumatta. Mutta se edellyttää että haitta-aste on riittävävän suuri tai haitta on huomattavasti suurempi kuin numeraalinen haitta-aste kertoo.

Valkoisen kepin, jonka arvo on n.45€ jokainen näkövammainen saa käyttöönsä ilmaiseksi, oman kunnan vammaispalvelusta. Kepin käyttöoikeus vaatii näkövammaisen liikkumiskoulutuksen.

Muut vammaiset, esim. liikuntarajoitteiset saavat kaikki apuvälineet ilmaiseksi oman sairaanhoitopiirin apuväline lainaamosta.

Toimituksen poiminnat