LeenaRosendahlOsHanhijrvi

Intiaanit sotapolulla Ukkolagate

Pressiklubi 6. lokakuuta koetteli pahastumisen rajoja. Toimittaja Sanna Ukkolalla oli päässään inkkaripäähine. Keskustelunaiheena oli lähinnä kulttuurien omiminen. Vieraiksi oli kutsuttu Li Andersson, Tere Sammallahti bloggari kok. ja toimittaja Matti Virtanen.

Pahastumista sitten tulikin, kun monet punavihreässä kuplassa elelevät yhteiskunnallisesti aktiiviset henkilöt suuttuivat kulttuurien omimisesta.

"Toivoisin, että tällainen loppuisi. Ihmetystä herättää erityisesti se, että kyseessä on toimittaja, jonka tehtäviin kuuluu mahdollisimman objektiivinen tiedonvälitys, ei eri tavoin sorrettujen ihmisryhmien kiusaaminen."

Hanna Räty kirjoittaa objektiivisesti punavihreästä kuplasta.

Todellinen suuttumusta osoittava kirjoitus tulikin pari päivää myöhemmin. Voiman "päivystävä anarkisti" Suvi Auvinen toi julki "Älä twiittaa Ukkolasta, saatat saada potkut", ja että Sanna "Ukkola on pyrkinyt käyttämään valtaansa saadakseen henkilökohtaisiin vaikeuksiin itselleen epämieluisan twiittaajan." 

Blogikirjoituksessa julkaistaan seuraava Twitterin tviitti, joka on Tero Hannulan käsialaa.


Tämä "leikkimielinen" kysely ehdottaa Ukkolalle päähineeksi seuraavia vaihtoehtoja - aasinhattu, persujen lippalakki, ku klux klanin huppu tai pullollinen Eri keeperiä.

Suvi Auvinen kirjoittaa "Vastaavia äänestyksiä on Twitter täynnä. Hannulan twiitti on ehkä ilkeä, muttei läheskään niin pahantahtoinen kuin Ukkolan alkuperäinen tempaus sulkapäähineen ja blackfacen kanssa. "

Ukkola kirjoittaa vastineen Suvi Auvisen blogin kommenttiosioon, jonka tämä poistaa.

Sen jälkeen Ukkola puolustatuu mm. Facebookissa "Olen jättänyt Suvi Auvisen blogikirjoituksesta oikaisupyynnön Imageen. Auvinen väittää kirjoituksessaan ja twitter-tilillään asioita, jotka eivät pidä paikkaansa. Auvinen väittää blogissaan, että yritän saada potkut yksityishenkilölle. Tämä ei pidä paikkaansa.

On totta, että olen lähestynyt Hannulan esimiestä, mutta en ole vaatinut hänelle potkuja. Olen pyytänyt esimiestä ottamaan Hannulan kirjoitukset esille ja keskustelemaan niistä.

Auvinen myös väittää, että esimies ei nähnyt Hannulan toiminnassa mitään huomautettavaa. Tämäkään ei pidä paikkaansa. Päinvastoin hän totesi, että Hannulan twiiteissä ylittyy sopivuuden raja.Kyseessä ei myöskään ollut yksi twiitti vaan pidempään jatkunut henkilöönmenevä häirintä."


Luovan kirjallisuuden opettajan Hannulan Twitteristä löytyykin muitakin Sanna Ukkolaa käsitteleviä tviittejä. Seuraavien Miss Helsinki-kuvien teemaksi ehdotan oikein hyvällä maulla locksit (rastat), blackface, epikantus (silmäpoimu) tai Sanna Ukkola.
 

 

Myöhemmin NYT-lehden jutussa onkin haastateltu Tero Hannulan esimiestä, joka piti tätä Miss Helsinki-kuvien teemaesitystä sopimattomana opettajan käytöksenä ja halusi puhua Hannulan kanssa.
 

Muitakin Ukkolan älyä ja tietämystä epäilevää tviittausta häneltä löytyy. Nyt hän kantelee Julkisen sanan neuvostoon ohjelmasta ja harkitsee rikosilmoitusta Ukkolasta ja tämän esimiehestä. Hän oli tänään julkisuuden valokiilassa Tuomas Enbusken haastateltavana. Itsehän Hannula antoi tästä esimiehen puhuttelusta tiedot Suvi Auviselle. Itsehän halusi julkisuuteen tämän asian kanssa. Hän hankkiutui vaikeuksiin omasta tahdostaan jo kirjoittaessaan loukkaavia kyselyitään. Hän on maalittanut Sanna Ukkolaa useamman kerran kuluneen syksyn aikana.


Sanna Ukkolan puoliso on Perussuomalaisten lehden päätoimittaja Matias Turkkila ja nämä "leikkimieliset" kyselyt viittaavatkin siihen suuntaan. Persujen lippalakki ja Klu klux klan huppu. Onko nainen tässä yhteiskunnassa poliittisesti niin epäitsenäinen, etä hän on ilman muuta samaa puoluekantaa kuin puolisonsa. Minä en ainakaan tiedä Sanna Ukkolan puoluekantaa, mutta hän on ainakin Liberaalien ja myöhemmin kokoomuslaisen Tuulikki Ukkolan tytär.

Täytyy sanoa, että pirunmoista kiusaamista sekä Auviselta että Hannulalta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (103 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Otsikko on intiaanit sotapolulla. Ukkola ja missiehdokkaat intiaaniasuissa? Mutta kuulemma Ukkolan päähine on tehty Balilla eikä hän ole kai vaihtamassa sukupuoltaan. Missien asusteen näyttivät ihan feikeilta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvä analyysi asiasta joka paisuu kuin pullataikina. Kyllä Hannula saa nyt mennä itseensä.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Kyllä se on Ukkola, jonka pitää mennä itseensä. Lässytti herkkähipiäisyydestä jokin aikaa sitten ja nyt itkee kun Hannula kiusaa ja kantelee tämän pomolle. Naurettavaa käytöstä ja järjetöntä. Ikävä ihminen tämä Ukkola ja raukkamainen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Höpö höpö Ukkola on asiallinen nainen, eikä lähettele kiusaustwiittejä Hannulalle.

Hannula saa nuolla omat haavansa, sillä hän on tietoisesti lähtenyt kiusaajan tielle.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu Vastaus kommenttiin #4

Tästä olemme täysin vastakkaista mieltä! Ja kun katsoin niitä muutamaa viestiä jonka hän oli lähettänyt, niin siinähän ei ollut kiusausta pätkääkään. Mutta tietty kun on Persuvaimo tai ehkä jopa Persu, niin teidän mielestähän te saatte kiusata ja aukoa päätänne ihan oman mielen mukaan. Mutta kun teille vähän nauretaan niin itku on herkässä. Kuten tämä tapaus surullisesti osoittaa. Menisitte joskus vähän itseenne!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #5

Anteeksi en ole persu, eikä vaimokaan ole persu. Sen lisäksi kukaan ei naura minulle ja toisekseen miksi minun pitäisi mennä itseeni?

Minusta viesti jossa vaihtoehtona on pullo erikeeperiä päähän on joko hauska tai sitten ei naurata yhtään. Ukkolaa ei naurattanut ja hän toi sen julki. Mitä ihmeellistä siinä on?

Harvemmin on noin pienestä asiata tullut näin isoa kiistaa. Taustalla on pitänyt olla muutakin kuin halu twiittailla "mukavia".

Kiusaminen on eri asia kuin irvailu. Irvailu on hetken välihuuto, kiusaaminen taas harkittua ja systemaattista henkilöön johdistuvaa jäynää.

Minun osalta Jarmo saa olla rauhassa, en jatka tästä tämän enempää.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu Vastaus kommenttiin #6

Niin sihänhän sen sanoit että "Harvemmin on noin pienestä asiata tullut näin isoa kiistaa" Tuo kieteyttää sen ihan hienosti. Kuka aloitti? Ukkola kysyi että onko hän töissä tuolla ja kanteli esimiehelle? Kenen syytä se oikasti on? Vastaus on että täysin Ukkolan! Herkkähipiänen kiusaaja !

Ei minuakaan naurattanut se erikeeperi juttu. Se oli lapsellinen ja typerä. Mutta se mitä Ukkola teki suutuspäisään, oli täysin ylimitoitettua ja epäkypsää.

Tokihan tämä lisää kiinnostusta Pressiklubiin. Ukkolan käsissä se on ollut typerä ja vailla älyllistä otetta. Nyt minunkin pitää sitä taas katsoa. Ehkpä se oli tämän tarinan agenda ja tarkoitus.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #5

Mielipiteitä on useita tästäkin "kiusaamistapauksesta". "Kiusaajana" esiintynyt oli eilen illalla MTV:ssä haasteteltavana ko.tapauksesta. Jokainen kiinnostunut joka ei nähnyt eilistä ohjelmaa voi katsoa haastattelun videotallenteesta (kirjautuminen). Videon kohdasta n. 20:00 alkaen;

https://www.katsomo.fi/#!/jakso/33006189/enbuske-veitola-salminen/813088/tero-hannula-kertoo-oman-versionsa-hanen-ja-sanna-ukkolan-valille-syntyneesta-kohusta

Haastattelussa haastateltava siis toinen osapuoli myönsi ainakin yhden twiitin olleen sellainen, joka on tulkittu toiseksi kuin hän itse kuvitteli. Kiusata voi monella tapaa kanssakeskustelijoita. Esim. toimimalla itse juuri samoin kuin mistä syyttelee muuta tahoa.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu Vastaus kommenttiin #14

No eiköhän tässä ole ollut kiusausta molemminpäin? Näin minä tämän tulkitsen nyt. Sanna on varmasti saanut enemmän kuin ansaitisi ja varmaan se on myös molemmilla osapuolilla. Joka tapauksessa Ukkola on toimittaja ja on ihan työnsä puolesta ihmisten ja asioiden kimpussa eli hänen tulisi ainakin tulevaisuudessa miettiä tarkemmin tekemisiään ja varmasti miettiikin. Soveltaa juuri sitä mitä itse sanoi 14.12. 2015 niin asia menee varmasti paremmin. Jokaisella (myös minulla on tästä opittavaa) eli että asiat voidaan tulkita täysin toisin kuin mitä itse kokee.

Nyt kaikki jäitä hatuun siis. Myös minäkin ja mukavaa päivää :)

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #14

Kuten kirjoituksessa kerronkin, niin Hannula on systemaattisesti maalittanut Ukkolaa. Jakanut hänestä negatiivisia asioita, niin silloin nämä hänen kyselynsäkin on tulkittava samoin. Onko motiivi ollut sitten se, että Yle antoi potkut Ruben Stillerille vai joku Ukkolan persoonaan kohdistuma ärsytys. Luultavasti molemmat.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #4

Hannula saanee tviitata Ukkolasta omalla twitter-tilillään? Miksi Hannulan työpaikkaa pitää informoida hänen tviittailustaan?

Etkö pidä Ukkolan toimintaa ylilyöntinä? Hänhän otti yhteyttä Hannulan työnantajaan, koska tämä oli julkisesti arvostellut Ukkolaa. Miksi Ukkolaa ei voisi arvostella tai piikitellä? Sitähän Ukkolakin tekee ohjelmassaan kaiken aikaa.

Kun Hannula nyt mielestäsi saa mennä itseensä, pitääkö Auvisen ja kaikkien meidän muidenkin? Minun mielestäni Ukkolan toiminta on ollut härskiä nimenomaan siksi, että Ukkolan pitäisi toimittajana ymmärtää olevansa asemansa vuoksi myös arvostelun kohde. Hänen pitäisi toimittajana ymmärtää, että Hannulan esimieheen yhteydenottamisella hän on pyrkinyt rajoittamaan Hannulan mielipiteen ilmaisun- ja sananvapautta.

Kerran tämän kaltaiseen yhteydenottoon syyllistyi pääministeri. Silloin toimittajakunta oli huolissaan sananvapauden tilasta. Onko sananvapaus oikeasti vain toimittajakunnan tai persuleiden yksinoikeus?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#2:
Ennen tätä kohua olisin joutunut kysymään "kuka ihmeen Hannula". Nyt tiedän sentään, että hän on ahkera ja aggressiivinen twiittailija. Hän on siis menestyksellisesti toteuttanut sitä P. T. Barnumin reseptiä, jonka mukaan humpuukitemput ovat parhaita tapoja julkisuuden hankintaan ja kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta, kunhan nimi on kirjoitettu oikein.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Kyllä vain on myös seuraavassa Sensuroimattomassa Päivärinnassa. :D

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

"Jossain päin maailmaa politiikkoja ja yhteiskunnallisia kommentaattoreita tapetaan näkemystensä vuoksi. Suomessa kirjoitetaan ilkeästi nettiin. So what? Ehkä meidän kaikkien olisi aika karaistaa nahkamme ja lopettaa antamasta näille kirjoittajille sitä huomioita jota he hakevat. Poleemiset yhteiskunnalliset kirjoittelijat, eivät voi väistää sitä nettitörkyä-mutta he voivat vaikuttaa siihen miten he nettikuraan suhtautuvat" 14.12.2015

Tämä oli Sanna Ukkolan tekstiä (kait). Kopion sen facebookista, mutta ainakin se näytti aidolta. Ihan ääneen pitää nauraa ja ihmetellä! Tätäkö on nyt se suhtautuminen mitä hän alleviivaa? Että kun itse aloittaa tympeästi omassa ohjelmassa , niin paljon lievempään huumoriin hän suhtautuu siten, että vetää kilon herneitä nenään. He ovat keskenään vaihtaneet vain 2 viestiä eli Ukkola kysyi että oletko opettaja ja töissä tuolla? Hannula vastaa että kyllä olen. Sitten Ukkola väittää että Hannula on häntä kiusannut pitkän aikaa?

Pahaa ylireagointia Ukkolalta siis

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Aivan meillä mietitään inkkaripäähineitä. Eikä meillä ole oikeitakin ongelmia?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Ilmeisesti kuplassa eläjillä ei ole mitään suurempia ongelmia kuin hattumallit.

Hattumallit ongelmana - mieleen tulee hemmotellut nuoret, joiden ei tarvitse tehdä töitä elääkseen. He keksivät omituisia pöyristymisen aiheita, ettei heidän elämänsä tuntuisi aivan niin tyhjältä (kuin se todellisuudessa on).

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #56

Niin ylennetään itsensä muuttamaan tarkkaan vuosisatoja mietittyjä yhteyskuntarakenteita. Uudistukset voivat mennä täysin pieleen, kun ei ole kokemusta niiden toimivuudesta käytännössä. Eräs tuttu mies on vihainen, että Li Andersson ja muut feministit päättävät heidän valkoisten hetoremiesten asiat ja heillä on valtaa siihen.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #71

Niin jäikö se pressiklubissa ollut keskustelu ja symboliikka tämän kohun jalkoihin? Valkoinen mies ja intiaani, mutta osat ovat vaihtuneet.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Turkkila on persuksi varsin miellyttävä ja järkevä, lukuunottamatta joitain kirjoitteluja, mitkä tulkitsen jonkinlaisena propagandana.

Onhan selvää että jos hankkii elantonsa persulehden päätoimittajana, on siinäkin asemassa laulettava sen lauluja jonka leipää syö.

Jotenkin tämä persuus vain ei sovi Turkkilan olemukseen.

Ukkola tuntuu persuvaimoksi varsin arvoliberalalta.

Kokonaisuudessaan pariskunta ei näytä olemukseltaan persuilta.

Joko Matias vain näyttelee persua, tai Sanna vain näyttelee arvoliberaalia. Muuten tätä pariskuntaa on vaikeata ymmärtää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pitääkö avioliittoja ulkopuolisten edes yrittää ymmärtää. Minusta se on kolmannen korvapuusti, jokainen eläkööt yhdessä tai erikseen kenen kanssa haluaa. Ei siihen ulkopuolista politisoimista tai muuta ymmärtämistä tarvita. Eikä ainakaan kiusaustwiittwjä, sen tiimoita, että on jonkin puolueen jäsen tai naimisissa toimittajan kanssa tai toimittajat keskenään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Pitääkö avioliittoja ulkopuolisten edes yrittää ymmärtää?"

Ei varmaan pidä yrittää ymmärtää, eikä tartte yrittää ymmärtää, mutta saa kai sitä ihmetellä. Kun molemmat on julkimoita ja mediavaikuttajia, ihmettely on myös sallittua.

Intiaanipäähinejutut on kaikenkaikkiaan joutavia puheita ja sen asian käsittely asiaohjelmassa on turhanpäiväistä vatulointia ja minusta arveluttava aihevalinta.

Häirintätwiitit on sitten taas eri asia ja niistä jo sitten kannattaa puhuakin.

Häirinnästä pitää puhua negatiivisesti, kuten vihapuheista, joten siinä asiassa Sanna on oikealla asialla.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Se on sanottava, ettei Sanna ihan perus Persulta kuulosta. Usein puhuu ihan järkeäkin. Tässä taisi vaan mennä herne nenään jostain syystä mitä emme voi tietää. Täysin ylimitoitettua ja varsinkin kun on aiemmin saarnannut ettei pitäisi olla herkkänä .... No toivotaan että tämä jää tähän ja hän miettii seuraavan kerran vähän pidempään ennenkuin hyökkää normi ihmisten kimppuun.

Käyttäjän RaunoKuha kuva
Rauno Kuha

Millaiselta persun tulisi näyttää ja kuullostaa?

Niko Sillanpää

#9: Arvokonservatiivinen persuus taisi pääosin (Niikkoa lukuunottamatta) siirtyä Soinin eduskuntaryhmään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kyllä Huhtasaari on arvokonservatiivi, ihan siinä missä Niikkokin. Nuo fundamentalistivaikuttajat näyttävät myös määrittävän puolueen kannan suhteessa mm. translakiin ja tasa-arvoiseen avioliittolakiin.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Sanna Ukkolan puolesta, kysyn mitä mielihyvää Hannula saa näistä
twiiteistä. Onhan tämä yksi keino käyttää Sanna Ukkolaa keppihevosena
media julkisuuteen pääsemiseksi.
Täysi tuki Sannalle, illalla katsotaan taas Pressiklubi.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Sähän voisit Marko Parkkola Mjölnir-lempinimeä käyttävänä itse kulttuurilainaa harrastavana kertoa, miksi katsot oikeudeksesi käyttää sitä. Skandinaavisessa mytologiassa Mjölnir on Thorin vasara ja jumalien pelätyin ase, jolla tapetaan aasajumalten yliherruuden vastustajia.

Uskontoa harjoitetaan edelleen ja mm Islannissa on noin 3000 tämän aasainuskon harjoittajaa. "Islantilaisen Ásatrúarfélagiðin johtajan Hilmar Örn Hilmarssonin mukaan Islannin aasainuskoisten yhteisö kannattaa suvaitsevaisuutta, ja se on esimerkiksi vihkinyt ihmisiä homoavioliittoihin jo kauan. Hänen mukaansa rasisteja on muunmaalaisten uuspakanaliikkeiden jäsenissä, ja islantilaiset ovat siksi katkaisseet heihin yhteydet.", kertoo Wikipedia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

Aasaiuskoja eivät siis puolestaloukkaantujia vaan oikeasti itse loukkaantuneet.

Käyttäjän JanneLaaksonen kuva
Janne Laaksonen

Suvi Auvinen on meidän uusi päivystävä nettihäiriköiden puolustaja.

Sinänsä Suvi tekee hyvää työtä, puolustaa sananvapautta. Että oman mielipiteensä ja vihapuheensa saa ilmaista. Toisaalta toivon että Sanna Ukkola nostaa kunnianloukkaussyytteen, niin saataisiin raja siihen että onko puhe ollut loukkaavaa vai ei.

Minun silmissäni tämä on sinänsä huvittavaa: Suvi kuuluu vihervasemmisto blockkiin, joka koettaa saada vihapuheen tuomittavaksi. Ja samaan aikaan Suvi puolustaa voimakkaasti yksilön oikeutta vihapuheeseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Suvi kuuluu vihervasemmisto blockkiin, joka koettaa saada vihapuheen tuomittavaksi. Ja samaan aikaan Suvi puolustaa voimakkaasti yksilön oikeutta vihapuheeseen."

Yksilön oikeus vihapuheeseen voikin tavallaan olla puolustamisen arvoinen asia.

Toisaalta, jos vihapuhujat liittyvät yhteen ja perustavat oman vihapuhepuolueen, ollaan aika vaarallisesta tiellä ja siinä alkaa olemaan näköpiirissä varsinainen vaara sananvapauden kannalta, jos vihapuhepuolue menestyy.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Suvi Auvisen provosoiva kirjoitushan tämän kohun sai aikaiseksi. Vesa Linja-aho jopa tarjosi 1000 € sille joka saattaa Ukkolan ja Ylen vastuuseen tästä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ai että ihan hiljaisuudessa olisi tämä joku Hannula pitänyt vaientaa ja levittää pelon ilmapiiriä.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #45

Vasemmisto toimii juuri niin. :D Joku varisverkosto kulisseissa valvoo, ettei metallifestareilla ole äärioikeistolaisia bändejä tai että laulunsanoissa ei rienata Islamia. Li Andersson kuuluu tähänkin. Olen blogannut Turku saatana-festareiden surunhupaisasta tarinasta.http://leenahan.blogspot.fi/2017/09/li-andersson-sanelee-turku-saatanalle.html

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #74

Jos vasemmisto lobbaa festarijärjestäjiä niin se on kaukana hiljaisuudessa annetuista varoituksista ja nobodyjen elämän hankaloittamisesta.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #82

Tässä vielä koko tarina eipä järjestäjiä naurata. http://metallihelvetti.net/tiedotteet/

Marko Parkkola

"toimittaja, jonka tehtäviin kuuluu mahdollisimman objektiivinen tiedonvälitys"

Mistäs lähtien näin on ollut? Olen aivan ihmeissäni.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mistäs lähtien näin on ollut? Olen aivan ihmeissäni."

Jokainen voi tietenkin määritellä itse ja pitääkin määritellä itse mikä on objektiivista ja mikä ei.

Pidän Sanna Ukkolan tiedonvälitystä objektiivisena toistaiseksi.

Mutta jos Sanna on piilopersu, niin tiedonvälitykseen voi olla piilotettuna persujen "maahanmuuttokriittistä" ideologiaa. Pitää pitää varansa, ettei mene halpaan.

Marko Parkkola

No jos se on piilossa, silloinhan sitä ei kukaan näe. Paitsi tietenkin he, jotka "osaavat" etsiä sitä. He tosin näkevät persuja joka nurkalla.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Niin, kirjoittelee vielä punavihreästä kuplasta. :D Olikos tämä se Touko Aallon salarakas?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Olenko ainoa jonka mielessä syntyy hämärä assosiaatio yhtäältä keskustelussa koulukiusaajaksi mainitun luovan kirjallisuuden opettajan ja toisaalta Trumpin itäeurooppalaisperäiselle vaimolle eräänlaisen kiusakirjeen lähettäneen etnogoottitukkaisen suomalaiskirjailija Sofi Oksasen välille?

Ei ole kirjallisuus arvoisissaan kantimissa meillä.

Koulukiusaaminen on eräänlaista valtapeliä. Politiikka tulee kuin luonnostaan mukaan kuvaan -- siitähän kertovat nuo leimasymbolit, jotka opettaja on valinnut ja liimannut Ukkolaan. Politiikka on myös olemuksellisesti valtapeliä. Niin sanottujen anarkistien peli lipsahti ehkä järjettömyydestä mauttomuuden puolelle.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Hyvä havainto Oksanen on kirjeessään ylitulkinnut Melania Trumpia oman naisasiansa edistämiseksi. Silti häneltä hyvä kirjoitus.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kulttuurinen lainaaminen tai omiminen on ihan yleistä ja me kaikki teemme sitä. Siksi Ukkolan päähinepäisestä avauksesta puuttui raikkaus. Se ei ollut kaanonin murtamista vaan konservatiivinen ele jolle ei kuitenkaan keskusteluohjelmassa ollut tarvetta. Olisiko yksi ongelma ettei Ukkola ollut analysoinut etukäteen eleen luonnetta. Omaa epävarmuuttaan sitten loukkaantui.
Stiller toi ohjelmaan rekvisiitaksi Trumplippiksen jota muistaakseni käsissään esitteli introssa.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Kulttuurinen lainaaminen tai omiminen on ihan yleistä ja me kaikki teemme sitä."

Juurikin noin. Vaan kun tässä on viime aikoina ollut meteliä siitä kuka ja miten on oikeutettu siihen. Ja metelihän ei lähtenyt siitä, että Ukkolalla oli päähine, vaan missikandidaattien päässä olleista päähineistä, johon piti sitten ammattiloukkaantujien puuttua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kökkö ideahan se oli se kuvasarja. Samanlainen tai oikeastaan vahvempi reaktio olisi tullut turkishatuista. Olen keskustelun tuoksinnassa ymmärtänyt että omimisteoriaan jotekin liittyy feminismi. Taitaa olla varsinainen syy siihen että omimispuhe provosoi. Siinä provosoitumisessa vaan äärioikeisto tekee mokan. Intiaaneja haluaa kunniottaa muutkin kuin feministit. Vain pellet protestoivat feministejä vastaan intiaanipäähineillä. Oma moka.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #25

Nojaa, ainakaan minusta kuvasarjan kökköys ei voi olla syy kenenkään loukkaantumiseen, tai ainakaan että jonkun herkkänahkaisen puolestaloukkaantujan pöyristyminen olisi syy jättää kökkökään kuvasarja tekemättä.

Aika tyhjää olisi, jos sama oikeus loukkaantua ja esittää vaatimuksia ja rajoituksia millaisia kuvasarjoja, tekstejä jne. saa julkaista olisi kaikilla.

Omimisteoriaan ei varmastikaan liity feminismi tai feministit mitenkään muuten, kuin että tässä(kin) tapauksessa Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen puolesta loukkaantuivat juuri feministit. Se, onko ko. porukalla mitään natsoja loukkaantua on jo sinällään mielenkiintoinen kysymys.

Toinen on se, että millä ihmeen logiikalla Pohjois-Amerikan alkuperäiskansan päähineen käyttö voidaan tulkita olevan suomalaisia feministejä vastaan?

Siitä puhumattakaan, että (näin pahantahtoisesti asiaa pohtien) missiorganisaatiosta tuskin löytyy yhtään niin terävää kynää, että olisivat asiaa tuolta kantilta ajatelleet puvustusta suunnitellessaan. Uskaltaisinpa väittää, että siellä on ollut taustalla niinkin viaton ajatus, kuin että sulkapäähine nyt tuntui jotenkin kivan eksoottiselta pukineelta.

Mistä päästäänkin siihen, että todennäköisempi vaihtoehto on minusta se, että tässä nyt vain piti keksiä joku uusi ja mukaälykäs tapa hyökätä missikisoja vastaan, kun se vanha levy naisten alistamisesta ja esineellistämisestä ko. kontekstissa on jo vähän puhki soitettu. Edit. toki varteenotettava vaihtoehto on myös se, että muutama julkisuuteen rakastunut ammattivalittaja näki tässä tilaisuuden pitää nimi muistissa taas seuraavaan pöyristymisen aiheeseen saakka.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #58

Missikisaputki sai kyllä elvytystä tästä. Se oli enne vanhaan suurempi mediatapahtuma. Ukkola sitten vähän varasti takaisin huomiota. Missit ovat tässä ihan unohtuneet.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #60

Miten niin missit saivat elvytystä? Kaikki huomiohan on muissa kuin misseissä. Jos friikkisirkukselle haettiin julkisuutta, meni homma ihan reisille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #62

Eikös missikisa bisnes vaadi näkyvyyttä?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #66

Varmasti vaatii, mutta eihän tuosta ollut kuullut kuin kourallinen ihmisiä ennenkuin Ukkola teki asiasta kohuaiheen. Nyt kohu keskittyy lähinnä Ukkolan ja Auvisen henkilöbrändeihin. Pointtini oli, että jos tarkoituksena olisikin ollut suunniteltu kohu, se kaapattiin friikkisirkukselta tiedotusammattilaisten omaksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #68

Ok. Ukkola löysi kohunpoikasesta aiheen omaan klubiinsa. Nyt missikisajärjestäjien pitäisi osata kaapata itselleen tästä palasia. Valokiila näyttämöllä on Ukkolassa mutta heidän missinsä seisovat vielä taustalla sillä näyttämöllä. Kaikki missit vaan uuteen kuvaan Sanna Ukkoloiksi stailattuna.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #69

Oliko Ukkola siis stailattu missiksi?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #70

Ei mutta missit voisivat napata itselleen a osan Ukkolan valtavasta mediahuomiosta stailaamalla itsensä Ukkolavariaatioiksi ja miksei Li Anderssonvariaatioiksikin. Ukkolahan käytti missejä/missien saamaa kaksijakoista huomiota nostaakseen teeman kulttuurinen omiminen keskusteluun. Hänellä oli kaksi poliitikkoa hollilla jotka osasivat keskustella aiheesta ja misseistä tulikin sivuseikka. Hänhän olisi voinut valita kutsua jonkun missin tai missijärjestelijän myös studioon.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #81

Vääryyteen reagoiminen toisella vääryydellä on lähtökohtaisesti surkea ajatus. Kahdesta väärästä ei seuraa yhtä,oikeaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #91

Minusta minä kuvasin kilpailutilannetta. Määritteletkö sinä ekaksi vääryydeksi itse vääryydeksi kokemasi asian vai kuvitellun, minun pääni sisäisen?
Kulttuurinen omiminen ei varsinaisesti kuulu minun todellisuuskäsitykseeni. Mutta tunnistan ilmiön jossa yksi ryhmä osoittaa toiselle ettei pelkää sitä käyttämällä sen symboleja. Tällöin yksi ryhmä (yksilöt siinä) osoittavat että "sinulla ei ole mitään mitä minulla ei olisi myös". Synnin tai vääryyden käsite astuu sisään jos teko tehdään vahingoittamismielessä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #95

Jostain muodostin kuvan, että pidit sulkapäähinettä Ukkolan päässä vääränä. Ehkä kuvittelin vain. Oli miten oli, ei Ukkolan ulkonäköä parodioimalla saada aikaan muuta kuin infantiili sketsi, jos sitäkään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #100

Olen pitänyt sitä kömpelönä ja turhana. Ja pidän vieläkin. Olen sitä mieltä että hän olisi voinut sivuuttaa eleen aiheuttaman kritiikin ja analysoida huonoa vastaanottoa ystäviensä kanssa. Mitä mieltä sinä olet?
Loppuosan suhteen olen samaa mieltä. Ideani tai fantasiani misseistä esittämässä mediajulkkiksia oli ihan turhanaikainen.
Uusi yritys. Missien konkreettinen ja sinänsä mielenkiintoinen dilemma siitä keitä miellyttää ja mitä trendejä seurata jäi valmiiksi monttuihinsa kaivautuneiden teoreetikkojen kiistelyn alle.
Jos Ukkola olisi valinnut liikkuvamman ja sulavamman tavan elävöittää aihetta hän olisi voinut lokeroida kriittisen twiitin itseään kömpelömmäksi ja siksi vaarattomaksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #103

Samaa mieltä, että oli kömpelö. Turhasta en ole ihan varma, kun houkutteli hysteerikot esille koloistaan. Enhän tietäisi noistakaan muuten. Paljon on maailmassa ihmeteltävää... No olisinhan ilman noitakin pärjännyt.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kulttuurinen lainaaminen tai omiminen on ihan yleistä ja me kaikki teemme sitä"

Jos valtakulttuuri ei saisi lainata alkuperäuskulttuureista asioita, niin ei alkuperäiskulttuuritkaan saisi lainata valtakulttuurista, mikä nyt pitäisi olla ka yksi ja yhteinen tänä päivänä.

Koko juttu on absurdi. Anderssonin esiintyminen pressiklubissa vaikutti lähinnä persuilulta, samoin aiheen esille ottaminen ohjelmassa ylipäätänsä.

Pitäisikö valtakulttuurin edustajilta kieltää myös irokeesikampaukset ja vähemmistökulttuureilta samoin fakut ja tuulipuku?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Pitäisikö valtakulttuurin edustajilta kieltää myös irokeesikampaukset ja vähemmistökulttuureilta samoin fakut ja tuulipuku?"

Ja Tere Sammallahden blogia lainaten, vasemmistoliiton kansanedustajilta rastojen käyttö, ja Palefacelta rap-musiikin esittäminen? Jännä ettei Li ole niitä ehtinyt kommentoimaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #59

Sammallahden vlogissa vielä Paleface kuvassa, pyhistä asioista puheen ollen, pusakassa jonka hihassa rastafarivärit. Ei olisi voinut paljon osuvammin kuvaa valita.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #59

Jos Suomessa ei saisi harrastaa muuta kuin aitoa ja alkuperäistä suomalaista kulttuuria, se olisi hyvästit kännyköille, neteille, autoille ja moottoriteille.

Tuohivirsut jalkaan ja tuohikontti aselkään ja sitten vain hirviä ja karhuja jahtaamaan, puukeihäillä ja kivikirveillä.

Niillä samoilla kivikrveillä sitten puita kaatamaan ja savupirttiä rakentamaan, pajusta katiskaa väsäämään ja jollain konstin linnuille ja jäniksille ansoja virittelemään.

Liekö tuokaan kulttuuri sen kummemmin suomalaisille omaperäistä kulttuuria
kuin tämä internettikään.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

pähkinänkuoressa: julkisuuden henkilö tekee tv ohjelmaa provosoivaan sävyyn ja tuohtuu kun joku provosoituu.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Kunpa tuo ohjelma edes provosoisi. ukkolan vetämä pressiklubi on kuin väljähtänyt yön yli seissyt olut. Ei kupli enää ja haisee ja maistuu tylsältä. Formaatti olisi pitänyt lopettaa kun Stiller lähti ja keksiä jotain muuta provosoivaa.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Suvi Auvinen tässä on tarinan konna. Emmehän muuten tietäisi edes koko asiasta mitään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aika hassu lause. Lue itse uudestaan ja mieti miltä kuulostaa.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #53

On joo mutta ei kaikkia sotkuja kuten näinkin vähäpätöistä tarvitsisi ruotia julkisuudessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #75
Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #93

Niin kuin sinäkin. Tosiasia kuitenkin on, että tämä häly peittää alleen sen varsinaisen asian jota he ajavat eli kulttuurien omimisen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #96

Mitäs pahaa siinä kulttuurien omimisessa sitten on?

Länsimaat yrittää kaikin keinoin levittää omaa kulttuuriaan ja jotkut on kauhuissaan siitä jos Suomeen tulee jostain jotain alkuperäiskulttuuria.

Jotkut puhuu kulttuurien yhteentörmäyksestä, mistä seuraa sota.

Äh!! Antaa kaikkien kukkien kukkia ja Ukkola saa pitää intiaanipäähinettä ja irokeesikampausta jos haluaa ja intiaanit saa käyttää farkkuja ja tuulipukua.

Tyhjää puhetta. Paljon porua, vähaän villoja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #96

Ketkä ajavat omimista? Ei edes Tere Sammallahti varsinaisesti aja omimista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #75
Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #53

Tässä tehtiin kärpäsestä härkänen ja nyt joku Tero Hannula on joka päivä telkkarissa. :D

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Näin Amerikan alkuperäiskansat suhtautuvat itse siihen että noita sulkapäähineitä käyttävät kuka tahansa muu kuin ne jotka niitä ovat ansainneet: The wearing and displaying of such headdresses, and other "indigenous traditional arts and sacred objects" by those who have not earned them, especially by non-Natives as fashion or costume, is considered offensive by traditional Native peoples.[4][5][8] The controversy is part of a wider effort by Native American activists to highlight the ongoing cultural genocide against indigenous peoples in the United States and Canada.[9] The trend of musicians and festival-goers wearing imitation warbonnets, aka "hipster headdresses" has led to criticism by Native Americans, apologies by non-Natives, and the banning of headdresses as costumes by several music festivals.

Tässä hiukan laajemmin alkuperäiskansojen sulista ja niiden merkityksestä: https://www.warpaths2peacepipes.com/native-america...

Uskaltaisin väittää että yliopistomaailmassa syntyisi aika paljon paheksuvia kommentteja jos tohtorinhattuja ja miekkoja yhtäkkiä ilmestyisi missä vain kenen tahansa päässsä ja vyössä rokkifestivaaleilla, vappuvilinässä tai muuten vaan katukuvassa. tai vaikkapa laskuvarjojoukkojen punaiset baretit.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Uskaltaisin väittää että yliopistomaailmassa syntyisi aika paljon paheksuvia kommentteja jos tohtorinhattuja ja miekkoja yhtäkkiä ilmestyisi missä vain kenen tahansa päässsä ja vyössä rokkifestivaaleilla, vappuvilinässä tai muuten vaan katukuvassa."

En kyllä usko että yliopistoihmiset olisi sällaisia pikkusiluja, en ainakaan toivo sitä. Jos ovat olen kovasti pettynyt.

Miksi ihmiskunta pitäisi välttämättä jakaa tällaisiin toisiaan kupliin?

Kannatan monikulttuuria.

Kaikki maailman kulttuurit pitäisi yhdistää ja ihmisten olla veljiä ja sisaria keskenään.

Muutkin sukupuolet kuin veljet ja sisaret, tytöt ja pojat, miehet ja naiset pitää ottaa mukaan yhteisiin kulttuuripippaloihin. :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sota feminismiä vastaan saa yllättäviä muotoja. Sukupuoliessentialistiksi profiloitunut toimittaja aniliinissa jumpperimekossa ja Marilyntukassa vetää päälle intiaanipäälikön ansioluettelon ja vaatii ettei kukaan tirskahtaisi.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Kävi vaan niin, että Ruben Stillerin jättämät saappaat olivat valitulle toimittajalle liian suuret.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Paras tottua Ukkolaan jos aiotte Pressiklubia seurata. :p

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #48

Taidan pitäytyä Joonas Nordmanin Pelimiehessä.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #50

ja minäpoika pitäydyn "tanskalainen maajussi"-ohjelmasarjassa (jatkuu ensi sunnuntaina).

P.S. pressiklubi oli jo riittävän huono ja asenteellinen ohjelma Harakan ja Stillerin aikana.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #57

Täsmälleen. Tosin sen takia en juuri sitä katsonutkaan. Ikävä, että samanlainen nälvimällä kouhkaaminen ja/tai sen osottaminen, kuinka fiksu MINÄ olen, on oikeastaan niin asia- kuin asiatonviihteenkin punaisena lankana.

Idioottimaisuuksille irvailu on ok mutta se on tehtävä 10 sekunnissa. Jos asia menee 10 minuutin 'annas kun minä pistän vielä paremmaksi' linjalle, siinä ei ole enää mitään älykästä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mitä mieltä Suomen intiaanit ovat asiasta olleet ?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Otsikon mukaan ovat sotapolulla puolustamassa oikeutta käyttää päähineitään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tiedon vahvistava linkki puuttuu ja savumerkkejäkään ei ole havaittavissa.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Täytyyhän heidän olla kovastikin vihoissaan ja suunnitella Suomen hallituksen jäsenten skalpeeraamista. :D Mikä järki tässä kohussa muuten olisi. ;) Nyt kun ovat saaneet tietää että missitkin käyttävät päällikön päähinettä.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Ukkola toimi kuin pääministeri Sipilä. Lähetti viestin vastapuolen esimiehelle. Ne, jotka hyväksyy Ukkolan toiminnan, hyväksyvät samalla pääministeri Sipilän toiminnan Yle- casessa.

Muutenkin tässä on paljon Samoja piirteitä kuin Sipilän jutussa. Molemmissa pieni ihminen yritetään tuomita instituution suomalla voimalla. Sipilän jutussä toimittajat olivat eri puolella rimaa kuin tässä jutussa.

Ukkola vetoaa poliisin antaneen ohjeet ottaa yhteyttä kolmanteen osapuoleen. Tällaista poliisia, joka ohjeen on antanut ei vaan ole. Lisäksi poliisi sanoi, ettei se tällaista ohjetta anna, ja, jos antaa on poliisi se kolmas osapuoli.

Ukkola ja Riitta Pihlajaniemi ovat Ylen sivulla tuominneet vastapuolen kiusaajaksi ja häiriköksi koko Ylen arvovallalla. Tätäkö täällä halutaan, että Yle määrittelee, mikä on kiusaamista tai häiriköintiä. Ei voi olla, että Yle leimaa meistä kenet tahansa antamalla oman tuomionsa.

Onneksi juttu menee varmasti ulkopuolisen käsiteltäväksi JSN:n tai sitten jopa oikeuteen.

Se, että tästä somessa vouhotetaan, sotkemalla Ukkolan puoliso ja jopa vanhemmat mukaan, on sitä somen negatiivista puolta, josta jo kiusaamisen merkistöt saattaa löytyä.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Vastapuoli halusi julkisuutta ja nyt Hannula on telkkarissa joka päivä.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Mitään julkisuutta ei olisi tullut ilman Ukkolan toimintaa. Ukkola otti selvää, missä vastapuoli työskentelee ja soitti tälle. Sen sijaan, että olisi keskustellut vastapuolen kanssa hän kysyi: "Oletko töissä tässä paikassa?"

Kun vastapuoli myönsi työskentelevänsä ko. paikassa, Ukkola totesi: "Hyvä!"

Sen jälkeen Ukkola otti yhteyttä työnantajan edustajaan / esimieheen.

Yhtään näistä nyt puheena olevista twiiteistä (4+2 kpl) ei ollut osoitettu Ukkolalle, mutta niissä satiiriomaisesti yritettiin osoittaa Ukkolan toiminnan naurettavuus.

Oletko sitä mieltä, että meidän kaikkien aina kirjoituksesta loukkaannuttuamme, pitäisi ottaa kirjoittajan työpaikka selville ja laittaa esimiehelle viestiä, että nyt alaisesi twiittailee tällaista. Siitä se tuottavuus lähtisi komeaan nousuun, kun esimiehet näitä selvittelisivät.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Pressiklubi tulisi lopetaa ja Ukkolalle antaa potkut!

Marko Parkkola

Yle tulisi lopettaa ja kaikille potkut. Menisivät oikeisiin töihin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Hannula suuttui Ukkolan kettuilusta ja kettuili Ukkolalle, Ukkola suuttui Hannulan kettuilusta ja ilmoitti Hannulan työnantajalle.

Tässä kohdin minun mielestäni lipsahti kaikkein eniten. Toimittaja pyrkii tietoisesti vaikuttamaan kriittisesti hänen toimintaansa suhtautuvan kansalaisen kirjoitteluun. Yhteiskunnallisen vaikuttajan asemassa oleva toimittaja pyrki rajoittamaan yksityisen kansalaisen mielipiteen ilmaisemisen oikeutta.

Se että Ukkola on toimittaja, tekee toiminnasta erityisen raskauttavaa. Kun pääministeri pyrki aikoinaan samaan toimittajaa kohtaan, syntyi melkoinen kohu. Ukkolan toiminta ei päivänvaloa kestä.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

En ole kovin paljoa tätä keissiä seurannut, joten mikä siis oli ja mitä sisälsi tuo ensimmäinen kettuilu, jossa Ukkola oli subjekti ja Hannula objekti?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Olen yrittänyt koota tämän keissin, jotta tähän voi tutustua kokonaisuutena ja Ukkolaahan tässä maalitettiin. Tuskin hän muuten olisi ollut tietoinen koko Hannulastakaan.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #78

Tässä vastapuoli on viitannut 4+2 twiittiä kuukauden aikana. Niitä ei ole mitenkään osoitettu Ukkolalle, vaan joku muu kuin vastapuoli on ne Ukkolalle toimittanut.

Nuo kaksi esittämääsi twiittiä ovat sarkasmia Ukkolan ohjelmassa esittämistä asioista. Toinen liittyy tuohon kuuluisaan intiaanipäähineeseen ja toinen Pekkaan ja Pätkään neekereinä. Siis ovat twiittauksia asiaan. Ei Ukkolaan henkilönä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Hannula ei ole missään vaiheessa ollut Ukkolan objekti. Paitsi tietenkin siinä vaiheessa, kun Ukkola on ottanut Hannulan esimieheen yhteyttä.

Ukkola kettuilee ohjelmassaan lähes kaikelle ja Hannula on kettuillut julkaisemalla Ukkolaa parjaavia tviittejä. Tviittejä on ollut ilmeisesti kaikkiaan neljä ja ne on julkaistu kuukauden aikana. Maalittamisesta on täysin turha puhua.

Tietenkin eri tavalla tilanteen tulkitsevat nämä perussuomalaistaustaiset kirjoittajat, jotka mielensä pahoittavat aina, kun joku jotakuta persutaustaista tai persuhenkistä kriittisesti arvioi.

Tämä tämänkinkertainen blogisti on kirjoittanut useita blogeja sananvapauden puolesta, jopa vihapuhumisen oikeutuksen puolesta. Nyt tämän samaisen kirjoittajan mielestä Auvinen ei kuitenkaan olisi saanut kirjoittaa siitä, kuinka Ukkola on ottanut Hannulan esimieheen yhteyttä.

Kaikesta päätellen Hannulalla ei ole ollut oikeutta kirjoittaa Ukkolasta eikä ainakaan Auvisella ole ollut oikeutta kirjoittaa Ukkolan toiminnasta. Sananvapautta toki halutaan, muttei tietenkään kaikille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #83

Täytyy vaan kiittää onnea etten alkuaskelien jälkeen jostain syystä osannut kirjautua omalle twittertililleni. Kai sitä olisi joutunut hankaluuksiin.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #83

Esim. 5.10. Hannulaa "Miten Sanna Ukkola nyt erottaa ministeriöt toisistaan" 1.10. Hannula jakaa twviitin "Sanna Ukkola ei ymmärrä politiikkaa enää" Tässä muutama esimerkki.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #92

Niin? Onko noi hirveitä? Esim verrattuna siihen mitä Stilleristä kirjoitettiin kun oli samassa roolissa?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #98

Mietoahan tuo on. Mutta mitä ikinä Stilleristä [toimittajana] kirjoitettiinkaan, oli se luultavasti liian kilttiä. Toivottavasti ei käyty henkilöön tai nimitelty kökkötraktoriksi.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #101

Näyttöä kuitenkin on kyseessä systemaattisesta maalittamisesta. Ei mikään poliisiasia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Elämme järjen jälkeistä aikaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Älä Makkonen vielä masennu! Kyllä ymmärrys vielä uudelleen kirkastuu, kunhan tämä populismivillitys tästä vähän laantuu.

Petteri Hiienkoski

Tämä tapaus liippaa omaa kokemuspiiriäni HYVIN läheltä. Se, että toimittaja kantelee mediakriittisiä kommentteja somessa esittäneen henkilön työnantajalle, ei ole asianmukaista. PISTE. Sanan- ja mielipiteenvapaus on riippumaton näkemysten poliittisesta väristä.

Punavihreän median toimittajien Suvi Auvisen ja Sammeli Heikkisen kritiikki YLE-toimittaja Ukkolaa ja tämän esimiestä kohtaan on kovaa mutta sillä on perusteensa. Se soveltuu myös STT-päätoimittaja Petterssoniin ja toimittaja Korkeeseen, jotka toimivat samoin kuin Ukkolakin.

Raskauttavaksi asian tekee se, että perusoikeuksien rajoittamiseen syyllistyvät institutionaalisen median edustajat. Heidänhän pitäisi virkansa puolesta päinvastoin edistää sanan- ja mielipiteenvapautta.

Mahdollisissa rikosepäilyissä tutkinta kuuluu poliisille – ei valtamedialle. Median toimissa on noitavainojen piirteitä, eikä sellainen kuulu avoimeen länsimaiseen demokratiaan. Jos Ukkola kokee häirintää, sitä varten poliisi ja oikeuslaitos.

Katsomuseroistamme huolimatta olen täysin samaa mieltä opettajakollega Tero Hannula kanssa siitä, että "toimittajien on siedettävä enemmän kritiikkiä kuin muiden". Oikeus kritisoida median toimintaa on tärkeä osa sanan- ja mielipiteenvapautta. Mediakritiikki on enemmän kuin tarpeellista kun toimittajat eivät enää toimi tehtäviensä edellyttämällä tavalla.

Se vaino mikä tänään kohdistetaan oikeistolaiseen voidaan huomenna kohdistaa vasemmistolainen... Viitteitä siitä mihin sanan- ja mielipiteenvapaudesta luopuminen on johtamassa:

”YLE ja STT vastuussa mielipidevainoista”
(http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...)

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Tämä on siinä mielessä mielenkiintoista, että on paljon tapauksia, joissa henkilön toiminnasta ilmoitetaan työnantajalle, poliisille... Mutta kun tässä tapauksessa julkisuudenkipeä Hannula päätti tuoda asian julkisuuteen niin kaikki yhtäkkiä paheksuvat uhria eli Sanna Ukkolaa. Hannula esiintyy uhrina vaikka on useita kertoja tehnyt ilkeitä kyselelyitä, kommentoinnut ja jakanut Ukkolaa solvaavia tekstejä. Ukkolasta tuli tarinan konna vaikka häntä kiusattiin. Ilmankos meillä täällä Suomessa ei saada kiusaamista kuriin kouluissa ja työpaikoilla.

Toimituksen poiminnat