LeenaRosendahlOsHanhijrvi

Tämä on vallankaappaus

  • Lähde: http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Terho-valittiin-hallituspuolueiden-johtokolmikkoon/1001413
    Lähde: http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Terho-valittiin-hallituspuolueiden-johtokolmikkoon/1001413
  • Lähde: https://suurijamahtava.com/2012/08/19/1284/
    Lähde: https://suurijamahtava.com/2012/08/19/1284/

Luin juuri Suomen kuvalehdestä SallaVuorikosken kirjoituksen ""Piti hieraista silmiä muutamaan kertaan, kun Sampo Terho (ps) asettui Kesärannan tiedotustilassa Juha Sipilän (kesk) ja Petteri Orpon (kok) viereen. Hän kertoi tulleensa valituksi ”trioministeriksi” eli Timo Soinin seuraajaksi hallituskolmikkoon. Lauantaina Terho hävisi selvin numeroin perussuomalaisten puheenjohtajaäänestyksen vastaehdokkaalleen Jussi Halla-aholle."

Kuva 1 Kesärannan tiedotustilaisuudesta.

Tässä kuvassa Sampo Terho seisoo, muiden hallistuspuolueiden puheenjohtajien ja hallituksen johtavien ministerien seurassa ilman oman puolueensa antamaa mandaattia. Hän ei ole voittanut mitään vaan valta on väkisin otettu.

Tämä kuva muistuttaa hieman 1991 Venäjää. Kaikki me Suomessa luimme ilahtuneena Neuvostoliitosta ja perestroikasta, jonka presidentti Gorbatsov oli käynnistänyt siellä. Moskovasta 1991 elokuussa lähetettiin kuitenkin televisiokuvaa kuva 2, jossa istuivat vallankaappaajat lehdistötilaisuudessa Neuvostoliiton varapresidentti Gennadi Janajevin johdolla ja presidetti Gorbatsov oli määrätty kotiarestiin. Vanha valta ei hyväksynyt uudistuksia.

 

Näin ei tehdä demokraattisessa maassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Miten niin? Hän oli ministeri ennen puoluekokousta ja on ministeri puoluekokouksen jälkeen. Ministerin ei ole pakko kuulua mihinkään puolueeseen eikä tarvitse olla kansanedustaja.Mitään lakia ei ole rikottu vaikka tuosta persujen pesänjaosta ei mitään tyylipisteitä saa. Hallituksen tulee nauttia eduskunnan luottamusta ja kun 20 entistä persuedustajaa + muut hallituspuolueiden edustajat tukevat hallitusta se on siinä. Seuraavat vaalit tulevat olemaan mielenkiintoiset.

Marko Parkkola

Hallitussopimus on tehty perussuomalaisten kanssa, kuten monet ovat jo huomauttaneet. Tällöin on perussuomalaisten asia päättää ministerivalinnoista. Kun kokoomus aiemmin teki ministerivalintojaan, Sipilä sanoi asian olevan kokoomuksen sisäinen asia.

Mutta herroilla on toki oikeus muuttaa käytäntöjä niin kauan kuin oikeuskansleri ei asiaan puutu. Oikeuskansleri on taas presidentti Niinistön nimittämä ja Niinistö on taas ollut coup d'étatissa mukana äänellisenä yhtiömiehenä, joten oikeuskanslerilta ei tulla ihan heti kuulemaan lausuntoa asiaan.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Asiaa. Suomalaisilla politikoilla jotka tällaien toiminnan hyväksyvät äänekkäästi tai hiljaisesti, ei ole mitään mandaattia arvostella muiden maiden demokrtian tilaa.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Kyllä se on niin, että kun Alex Stubb hävisi puheenjohtajavaalit hän väistyi ja tilalle nousi Petteri Orpo, niin kuin asiaan kuuluu. Tässä on niin paljon mättää, että ei tätä vaan voi hyväksyä. Tässä tapauksessa hallituksen olisi pitänyt erota ja aloittaa uudet hallitusneuvottelut.

Maijaliisa Hiekkanen

Kun faktoina näkyy, mitä tehdään, miten toimitaan, se on julkisen arvostelun paikka. Villit vallankäytön menettelyt ovat Suomessa laajenemaan päin...
http://mlhie2.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238657-arka...

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Niin tästä on nostettava älämölö, miten me voidaan suvaita tämmöistä pöytälaatikkosopimuksella jatkopestin saannutta ulkoministeriä, jonka oma puolue olisi vaihtanut. Johan meille nauretaan muussa läntisessä maailmassakin. Demokratiaako tämä muka on?

Toimituksen poiminnat