LeenaRosendahlOsHanhijrvi

Uutta näkökulmaa totuuden jälkeiseen aikaan

  • Uutta näkökulmaa totuuden jälkeiseen aikaan

Termi "post-truth" eli totuuden jälkeinen on tullut tunnetuksi varsinkin viime vuonna, kun Britanniassa Brexit-äänestys eli ero EU:sta voitti ilmiselvällä valehtelulla ja näin kävi myös Yhdysvalloissa presidentin vaaleissa, joissa Trump voitti vääristelemällä totuutta. Molemmissa tapauksissa valehtelu oli niin ilmiselvää, ettei se voinnut äänestäjiltä jäädä huomaamatta.

 

Tätä edeltänyttä Perussuomalaisten nousua 2. suurimmaksi puolueeksi Suomessa luonnehdittiin populistiseksi eli myös totuutta vääristeleväksi. Vaikka se taas oli ilmiselvää, niin vaalimenestys oli taattu.

 

Viime aikoina Suomessa vasemmisto on alkanut mediassa käyttäytymään populistisesti. Pääministeriämme piinataan hänen tai hänen sukulaistensa omistuksista eri yhtiöissä ja epäillään Sipilän jääviyttä. Valtalehtemme, joihin olemme luottaneet puolueettoman tiedon jakajana, ovat kirjoitelleet runsaasti näitä artikkeleita. Onko toimittajakuntaan pesiytynyt jo liiaksi vihervasemmistoaatteen omaavia toimittajia? Onko kukaan julkaissut mitään pääministeri Sipilää puoltavaa lehtijuttua? Kirjoitukset ovat täysin ykspuoleisia. Meidän vapaan demokratian huomioon ottaen, eikö vastapuolenkin näkemykset olisi asiallista laajasti julkaista, kun kerran ollaan siirrytty totuudesta mielipiteisiin journalismissamme?

 

Olen seurannut pitkään toimittaja Pertti Rönkön havantoja saksanmaalta -uutisia Facebookissa. Hän toimii meidän silminä ja korvina saksankielisessä Euroopassa ja kertoo mitä siellä lehdissä kirjoitellaan. Yllättäen mm. Saksan Bild-lehti julkaisee kriittisiä uutisia turvapaikanhakijoista ja hyvinkin syväluotaavia juttuja terrori-iskuista, joista meillä ei kirjoiteta kuin pintapuolisesti.

 

Suomessa toimii Rasmus-verkosto, joka on aktiivisesti toimiva rasistinvastainen järjestö. Heidän jäseninään on henkilöitä, jotka tekevät suunniteltuja vastamielenosoitusiskuja mm. Rajat kiinni-mielenosoituksiin ja 612-yhdistyksen soihtukulkueeseen itsenäisyyspäivänä. Tämä sama verkosto on ottanut silmätikukseen Pertti Rönkön uutiset saksanmaalta. He pitävät hänen kirjoitteluaan rasistisena ja ovat verhoillusti uhkailleet hänen mahdollisuuttaa harjoittaa työtään toimittajana Suomessa. Eli meillä ei saa julkaista sitä, mitä arvostetut saksalaislehdet sisältävät, jos se liittyy maahanmuuttoon ja terrorismiin. Nämä ovat siis täällä meillä Suomessa "no shows news" eli vaiettavia uutisia.

 

Edit: Korjattu ylioppilaiden soihtukulkue 612-yhdistyksen soihtukulkueeksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomalaisille suurin vale oli EY-kansanäänestys, koko media oli valjastettu valehtelemaan positiivisia ennakko-odotuksia joista yksikään ei ole toteutunut. Pahin vale oli kuitenkin kertoa että eurosta tullaan käymään oma kansanäänstyksesensä joka kuitenkin unohdettiin. Mikäli euro olisi ollut mukana EY-äänestyksessä -94 niin suomalaiset olisivat sanoneet EY-lle ei kiitos.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Mennyttä ei voi muuttaa, mutta mitä tälle totuuden jälkeiselle ajalle olisi nyt tehtävissä?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Minun kanssani saa väitellä asiasta!

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

No ensimäiseksi pitäisi lopettaa nilittäminen Brexitistä, Trumpista ja kaikesta muustakin mikä ei aina kaikkia miellytä koska menneisyyttä ei voi muuttaa.

Totuushan lienee että politiikka on valehtelemista?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Politiikka on valehtelemista, mutta pitääkö tiedotusvälineissämme olla toimittajina poliittisia totuudenvääristelijöitä?

Arto Laitinen

Oliko itsenäisyyspäivänä kaksi soihtukulkuetta perinteinen ylioppilaiden (kuten jo yli 50 vuotta sitten, jolloin osallistuin sellaisiin) ja nyt myös joidenkin muiden agitoima kulkue, jota vastaan mieltä osoitettiin?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Saattaa olla, että tässä on virhe. Katsoin vaan lisätietoa googlettamalla soihtukulkueesta, josta uutisoitiin mediassa. Täytyy tarkistaa. Kiitos!

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Olet oikeassa Arto Laitinen kyseessä on siis 612-yhdityksen soihtukulkue. En ole niin perehtynyt näihin. :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset